Ontdek onze Vision.

Detecteer, identificeer, meet en positioneer in alle dimensies.

Uw Partner voor Industriële Beeldverwerking

In toepassingen waar de functies of eigenschappen van producten visueel moeten worden geïnspecteerd, gebruikt men industriële beeldverwerking. De voor dit proces ingezette sensoren en systemen moeten robuust zijn en betrouwbaar werken conform de vereisten van de specifieke omgeving.

Bij Pepperl+Fuchs vindt u de juiste vision-sensoren en -systemen voor elke vereiste op het gebied van industriële beeldverwerking: De uitgebreide portfolio beslaat alles van universeel Inzetbare sensoren tot toepassing- of klantspecifieke producten en kant-en-klare oplossingen, steeds met het doel een betrouwbare beeldverwerking te garanderen. Superieure technologieën garanderen maximale prestaties in elke dimensie en onder alle omgevingsomstandigheden: Met 2D- en 3D-beeldverwerkingstechnologieën zoals time-of-flight en stereo-vision, of de krachtige laserlichtsectietechnologie, kunnen vrijwel alle beeldverwerkingstaken op het gebied van detectie, identificatie, meting en positionering met optimale betrouwbaarheid worden aangepakt.

Voor meer specifieke taken, bieden de deskundigen van VMT Bildverarbeitungssysteme GmbH, een dochteronderneming van de Pepperl+Fuchs groep, op maat gemaakte, kant-en-klare oplossingen. Samen met hun klanten ontwikkelen, installeren, optimaliseren en onderhouden ze innovatieve beeldverwerkings- en lasersensoroplossingen voor alle aspecten van kwaliteitsinspectie en robotbesturing.

Op zoek naar het ideale product? Gebruik ons selectietool om aan te geven welke industriële beeldverwerkingstaken u wenst te vervullen, en ontdek ons advies. Of neem contact met ons op—onze experts werken dan met u samen om de juiste sensor of het ideale visualiseringssysteem voor uw toepassing te ontwerpen.

Toepassingen en Toepassingsgebieden

Onze Vision-producten zijn net zo veelzijdig als ze betrouwbaar zijn. Pepperl+Fuchs’ portfolio biedt geschikte Vision-apparatuur voor gelijk welke taak op het gebied van industriële beeldverwerking:

3-D Detection Detection of objects in three-dimensional space
3-D Detection
Detection of objects in three-dimensional space
2D-Profielvergelijking op X- en Z-as  Hoogteprofielen op een laserlijn detecteren
2D-Profielvergelijking op X- en Z-as
Hoogteprofielen op een laserlijn detecteren
2-D Image Processing in X and Y Axis Two-dimensional area image evaluation
2-D Image Processing in X and Y Axis
Two-dimensional area image evaluation
Aanwezigheidscontrole   De aanwezigheid van objecten controleren
Aanwezigheidscontrole 
De aanwezigheid van objecten controleren
Volledigheidscontrole  Controleren of het juiste aantal objecten aanwezig is
Volledigheidscontrole
Controleren of het juiste aantal objecten aanwezig is
Vormdetectie  Objectvormen vergelijken met een referentieprofiel of contour
Vormdetectie
Objectvormen vergelijken met een referentieprofiel of contour
Color Detection Classification of objects and environments according to color classes and color schemes
Color Detection
Classification of objects and environments according to color classes and color schemes
Positionering  De positie van objecten controleren en positiegegevens weergeven
Positionering
De positie van objecten controleren en positiegegevens weergeven
Zonebewaking  Voor de bewaking van zones of ruimtes
Zonebewaking
Voor de bewaking van zones of ruimtes
Meting  Objecten meten en meetwaarden weergeven
Meting
Objecten meten en meetwaarden weergeven
Code Reading Reading of all common 1-D and 2-D codes as well as a variety of common code symbologies
Code Reading
Reading of all common 1-D and 2-D codes as well as a variety of common code symbologies
OCR Reading Conversion of printed text into machine-readable characters
OCR Reading
Conversion of printed text into machine-readable characters
Combined Applications Combination of multiple vision tools to perform different tasks simultaneously
Combined Applications
Combination of multiple vision tools to perform different tasks simultaneously

Voordelen

Uitgebreid Assortiment Vision-Producten

Het uitgebreid assortiment visualiseringsapparatuur van Pepperl+Fuchs bevat talrijke producten en technologieën voor talloze machine-inspectietaken. De sensoren en technologieën kunnen bijna alle taken op het gebied van industriële beeldverwerking aan dankzij hun indrukwekkende precisie.

De Beste Sensoren voor Uw Toepassing

Of het nu om speciale sensoren voor specifieke uitdagingen of om universele sensoren voor maximale flexibiliteit gaat—bij ons vindt u het ideale product voor uw automatiseringstoepassing. Met de juiste technologie en de juiste sensor voldoen we aan de eisen van uw vision-taak.

Individueel Productadvies

Individuele consultaties en regelmatige uitwisselingen met onze klanten liggen aan de basis van de door ons ontwikkelde sensoren en vision-systemen. Onze experts analyseren uw toepassing en de omgevingsparameters om samen met u het optimale product te vinden.

Kant-en-klare Oplossingen

Met meer dan 25 jaar aan ervaring en 5.000 gerealiseerde systemen, staan onze VMT-experts in Vision Solutions te trappelen om samen met u een volledige, bedrijfsklare oplossing uit te werken op het gebied van robot- en machinebesturing.

Vind de Optimale Vision Sensor voor Uw Toepassing

Wie kent uw toepassing beter dan u? Doorloop de lijst van toepassingsvereisten en ontdek de optimale vision sensor voor uw specifieke toepassing.

Detectie

Positionering,
Zonebewaking,
Meting

Identificatie

Gecombineerd Gebruik

Aanwezigheid

Volledigheid

Vorm

Codelezing

OCR

2D

3D

2D

3D

2D

3D

Kleur

2D

3D

2D

Uitgelijnd

Niet uitgelijnd

Uitgelijnd

Niet uitgelijnd

X, Y

X, Z

X, Y

X, Z

SmartRunner

begin opnieuw

VOS

begin opnieuw

SmartRunner 3D

begin opnieuw

SmartRunner

begin opnieuw

VOS

begin opnieuw

SmartRunner 3D

begin opnieuw

VOS

begin opnieuw

SmartRunner

begin opnieuw

SmartRunner 3D

begin opnieuw

VOS

begin opnieuw

VOS

begin opnieuw

SmartRunner

begin opnieuw

SmartRunner 3D

begin opnieuw

VOS

VOS-I

begin opnieuw

VOS

begin opnieuw

VOS

begin opnieuw

3D Vision Sensors

3D Vision Sensors

Met behulp van 3D-beeldverwerkingstechnologie leveren de SmartRunner Explorer 3D-sensoren naast 2D-afbeeldingen ook ultraprecieze 3D-puntenwolkbeelden. Naargelang de toepassing, kunnen gebruikers kiezen uit apparaten met stereovisie-technologie of time-of-flight-technologie. Als ruwedatasensoren zijn de SmartRunner Explorer 3D-sensoren geschikt voor een brede waaier van toepassingen die een gedetailleerde gegevensvergaring vereisen.

2D Vision Sensoren2D Vision Sensoren

De VOS 2D universeel vision sensors bieden een volledig pakket van modulaire hardware en ingebouwde beeldverwerkingstools voor het uitvoeren van verschillende detectie-, identificatie-, meet- en positioneringstaken—en dat alles in één enkel apparaat. Dankzij hun indrukwekkende prestaties en flexibiliteit, zijn de universele vision sensors perfect in staat de kloof tussen standaard optische sensoren en meer complexe beeldverwerkingssystemen te overbruggen.

Laserprofielsensoren

Laserprofielsensoren

Laserlichtsectietechnologie is gebaseerd op een geprojecteerde laserlijn die door een camera wordt opgevangen om het hoogteprofiel van een voorwerp te kunnen berekenen. De unieke combinatie van de laserlichtsectietechnologie en een 2D vision sensor maken de laserprofielsensoren van de SmartRunner-familie uitermate geschikt voor profiel- en omgevingsbeeldregistratie. Toepassingsspecifieke en ruwedatasensoren zijn een betrouwbare oplossing voor detectieproblemen en positionering- en metingstaken—zelfs bij lage voorwerpcontrasten.

Application-Specific Sensors

Speciale Sensoren

Naast standaard sensoren, biedt Pepperl+Fuchs ook toepassingsspecifieke en op maat gemaakte apparaten voor talloze toepassingsvereisten op het gebied van industriële beeldverwerking. Deze sensoren werden speciaal ontwikkeld en afgestemd op de eisen van specifieke toepassingen. Het PGV-positioneringssysteem, bijvoorbeeld, werd geoptimaliseerd voor de begeleiding van automatisch geleide voertuigen, terwijl de PHA vision sensor ideaal is voor fijnpositioneringstaken in hoogstapelmagazijnen. Kies de juiste sensor voor uw toepassing of vraag raad aan onze experts.

Overzicht Beeldverwerkingstoepassingen

Nog steeds op zoek naar de ideale sensor voor uw toepassing? Neem dan een kijkje in onze toepassingsspecifieke en op maat gemaakte producten!Bedrijfsklare Oplossingen

Op zoek naar een volledige, bedrijfsklare kwaliteitsinspectie-oplossing voor uw productielijn die 24/7 beschikbaar is, maar onze vision-producten voldoen niet aan uw vereisten? Heeft u een robot vision- of robotgeleidingsoplossing nodig? Of u wenst het systeem in uw automatiseringssysteem te integreren, op uw robotbesturing aan te sluiten of naar uw ERP- of cloud-systeem te migreren? Neem contact op met het “Solution Excellence”-team bij VMT en breng uw ideeën tot leven!

De experts in visualiseringsoplossingen bij VMT, een onderneming van de Pepperl+Fuchs groep, werken nauw samen met hun klanten om innovatieve visionsensor- en lasersensoroplossingen voor gelijk welke kwaliteitsinspectie- en robotbesturingstaken te ontwikkelen, te installeren, te optimaliseren en te onderhouden.

VMT

Contact

Nog steeds op zoek naar de juiste oplossing voor uw vision-toepassing? Of, wilt u hier meer over weten? Wij helpen u graag! Vul het onderstaande contactformulier in en stuur ons een bericht.