Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

Optische, Lineaire Positioneringssystemen (PCV, PXV)

De PCV, PXV en safePXV data matrix-positioneringssystemen van Pepperl+Fuchs gebruiken data matrix-codes voor een nauwkeurige positiebepaling. Ze bestaan uit een 2D-camerasysteem, een leeskop en data matrix-codestrook. Deze unieke combinatie garandeert een maximale precisie en verbluffend betrouwbare positionering.

De zelfklevende codestrook wordt bevestigd aan een vast onderdeel van het systeem of de installatie, zoals bijv. de zijwand van een liftkoker of de montagerail van een elektrisch monorailsysteem (EMS). De 2D-leeskop wordt gemonteerd op een "voertuig" dat zich parallel aan de strook voort beweegt, zoals bijv. op de lift of op de dragers van het EMS. Coderedundantie en grote scanvensters zorgen ervoor dat de PCV, PXV en safePXV data matrix-positioneringssystemen op betrouwbare wijze posities kunnen bepalen, zelfs wanneer de codestrook vuil of beschadigd is. Zo overbruggen ze ook makkelijk onderbrekingen in de codestroken. De systemen verschillen van elkaar qua scanvenster en data matrix-code: het PXV en safePXV bieden zelfs een nog grotere montagetolerantie dankzij hun extragrote leesvensters. De positioneringssystemen kunnen worden ingesteld via data matrix-besturingscode, pc of de controller, wat hen uiterst gebruiksvriendelijk maakt.

Typische toepassingen voor data matrix-positioneringssystemen omvatten de positionering van skids en elektrische monorailsystemen, hefsystemen, alsook de technologieën gebruikt in opnamestudio’s en kranen. 


Ongeëvenaarde Veiligheid: de Extra Veiligheid van het safePXV

safePXV maakt voor het eerst een veilige, absolute positionering conform SIL 3/ PL e-normen mogelijk met slechts één enkele sensor. Deze nieuwe, veilige versie is gebaseerd op een combinatie van 2D-cameratechnologie en meerkleurige data matrix-codestroken. De vooraf ingebouwde firmware controleert de aannemelijkheid van de X-positiewaarden aan de hand van rode en blauwe LED’s en draagt deze vervolgens over naar de veiligheids-PLC. De gegevens kunnen dan in de PLC worden verwerkt zonder bijkomende aannemelijkheidscontrole—en dat dankzij de betrouwbare, zelfcontrolerende sensortechnologie.


Portfolio


Positioning Systems

In addition to camera-based positioning systems, Pepperl+Fuchs provides you with optical and inductive positioning systems. Learn more about these technologies and the possibilities they offer.