Intelligens.
Kicsi.
Egyedi.

M-LB-5000 intelligens túlfeszültség-védelem
ÚJDONSÁG: M-LB-2000 egyszerű túlfeszültség-védelem

 

Túlfeszültség – A leginkább alábecsült kárforrás

A villámcsapás miatti túlfeszültségek vagy kapcsolási műveletek az elektronika károsodásának leggyakoribb okai. A feldolgozóipar sebezhető, mivel ezek a túlfeszültség események pusztító károkat okozhatnak: a tüzektől, a drága alkatrészek és gépek károsodásain vagy megsemmisülésén át teljes automatizálási rendszerek meghibásodásáig – nem beszélve a személyzetet érintő kockázatokról. A túlfeszültség elleni védelem koncepciói ezért létfontosságúak az üzemben!

A Pepperl+Fuchs 20 év tapasztalatai alapján jelentős műszaki know-how-t gyűjtött össze a túlfeszültség elleni védelemben. A robbanásvédelem, az analóg technológia és az interfész modulok terén szerzett szakértelmünkkel kifejlesztettük a 6,2 mm-es, dugaszolható, M-LB-5000 túlfeszültségvédelmi rendszert, amely sokkal többet nyújt a puszta védelemnél. Valósítsa meg a megbízhatóság és teljesítmény új szintjét gyárában!

Tények és számok

Világszerte körülbelül 50–40 villám csap le másodpercenként, azaz, évente közel 1,4 villámcsapás történik.
A villám gyakran lecsap ugyanarra a helyre. Az Empire State Building évente átlagosan 23 alkalommal szenved villámcsapást.
A villámcsapás a becsapódási ponttól akár 2 kilométeres távolságban is veszélyesen nagy potenciálkülönbségeket okozhat.
A villámlás évente több mint egymilliárd dollár biztosítási veszteséget eredményez!
A villám rendkívül forró! A villám a környező levegőt a nap felületénél ötször melegebb hőmérsékletre hevíti.

Használati esetek – a túlfeszültség-védelem referenciaértékei

Az M-LB-5000 túlfeszültség-védelmi rendszer megbízhatóan védi a nagy értékű alkatrészeket és a berendezések eszközeit a túlfeszültséggel és túlárammal szemben. A modul első ízben egyedülállókombinációját kínálja a diagnosztikának és a modularitásnak egy keskeny, mindössze 6,2 mm széles házban. Ebből a videóból megtudhatja, hogyan segíti elő az új rendszer a túlfeszültség elleni védelmet, miközben nagyobb hatékonyságot, rugalmasságot és maximális rendelkezésre állást biztosít a feldolgozó üzem eszközeinek.

Az üzemi eszközök megóvásának legkönnyebb módja

A túlfeszültség-védelmi modul állapotának ellenőrzése

A védőmodul könnyen leolvasható és érthető közlekedési jelzőlámpa rendszerű visszajelzője állapotinformációkat jelenít meg. Az állapotinformációk a Power Rail segítségével a vezérlési szintre továbbíthatók. A tervező és karbantartó személyzet bármikor ellenőrizheti a túlfeszültség-védelmi modul állapotát – nincs szükség további eszközökre. Nem szükséges belépni a gyárba vagy a kapcsolószekrénybe.

A modulok cseréje működés közben

Az új M-LB-5000 túlfeszültség-védelmi rendszer egy alapmodult és egy dugaszolható védelmi modult tartalmaz. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy működés közben könnyen cseréljék a modulokat. A védelmi modult eltávolítva, majd 180°-kal elfordítva visszahelyezve az integrált szétkapcsolási funkció megszakítja a jeláramkört. Ez az áramkör leválasztási funkció lehetővé teszi az izolációs tesztelést, valamint az üzembe helyezés során az áramkör ellenőrzést.

A meglévő berendezések korszerűsítése

Ha létező berendezést bővít, a kialakítású ház az elosztószekrények túlfeszültségi elemekkel való egyszerű és tértől független cseréjét teszi lehetővé. A felhasználóbarát mechanika jóvoltából a szerelők további vezetékezési erőfeszítések nélkül kényelmesen beszerelhetik a modulokat.

Az inspiráció felvillanása

A csapatszellem és a folyamatos ambíció jóvoltából a Pepperl+Fuchs fejlesztőcsapata kifejlesztette a rendkívül kompakt M-LB-5000 túlfeszültség-védelmi modult, amely megbízhatóan védi a folyamatokat és a gyárakat a túlfeszültség hatásaival szemben. Ebben a videóban három kolléga beszél a követelményekről, a kezdetekről és a projekt eredményéről...

Az M-LB-5000 dióhéjban

Az M-LB-5000 túlfeszültségvédelmi rendszer védi a nagy értékű gépeket és a gyár eszközeit a veszélyes túlfeszültségek és áramcsúcsok ellen. A videóban Friedrich Füß, a Pepperl+Fuchs interfésztechnológia-termékportfólió vezető bemutatja a modult, amely a diagnosztika és a modularitás egyedülálló kombinációját kínálja 6,2 mm-es házban…

Az M-LB-5000 előnyei

Megbízható belső diagnosztika

Megbízható belső diagnosztika

A folyamatos önellenőrzés állapotjelzője a modulok cseréjének optimális idejét mutatja. Ez lehetővé teszi a megelőző jellegű karbantartást, miközben csökkenti az üzemeltetési költségeket. Érje el a legmagasabb szintű túlfeszültség-védelmet a feldolgozó üzemben!
Egyszerű kezelés a Plug&Play kivitel jóvoltából

Egyszerű kezelés a Plug&Play kivitel jóvoltából

Az M-LB-5000 rendszer moduláris kialakítása lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy működés közben gyorsan cseréljék ki a dugaszolható túlfeszültség-védelmi modulokat – a jeláramkör megszakítása nélkül. Használja ki a gyors és szerszám nélküli szerelés, üzembe helyezés és karbantartás előnyeit!
Helytakarékos kialakítású ház

Helytakarékos kialakítású ház

Az új M-LB-5000 túlfeszültségvédelmi modulok mindössze 6,2 mm-es szélességükkel a legnagyobb elhelyezési sűrűséget biztosítják, és minimálisra csökkentik a szerelési helyszükségletet. Nagyobb rugalmasságot kap, miközben jóval kevesebb helyről kell gondoskodnia a kapcsolószekrényben!
Alkalmazások széles köre világszerte

Alkalmazások széles köre világszerte

Az M-LB-5000 túlfeszültségvédelmi rendszer kifejlesztése a piaci és jövőbeli követelmények alapján történt. A nemzetközi szabványoknak megfelelő tanúsítvánnyal rendelkezik, és világszerte lehetővé teszi a zökkenőmentes működést. Növelje az alkalmazások rugalmasságát és támaszkodjon szakértőink támogatására!

360° – Az M-LB-5000 túlfeszültség-védelmi rendszer felfedezése

M-LB-2000―Egyszerű túlfeszültség-védelem

M-LB-2000 túlfeszültségvédelmi modul
Az M-LB-2000alapfunkciókkal rendelkezik. Kompakt, 6,2 mm-es háza DIN-sínre szerelhető, beépített áramkör-leválasztó funkciója pedig hiba esetén leegyszerűsíti a hibaelhárítást. Az M-LB-2000 kiegészítő túlfeszültség-védelemmel tökéletes megoldás a korlátozott hellyel rendelkező csatlakozódobozokban való használatra, vagy a késes leválasztó sorkapcsokról történő helysemleges bővítésre.
Túlfeszültség elleni védelem a Pepperl+Fuchs vállalattól

Kapcsolat

Kérdése van az M-LB-5000 intelligens túlfeszültség-védelemmel és az M-LB-2000 egyszerű túlfeszültség-védelemmel kapcsolatban? Szeretne több információt kapni? Örömmel segítünk! Egyszerűen töltse ki a kapcsolatfelvételi űrlapot, és küldjön nekünk üzenetet.