Delivering intelligence.
Discovering solutions.
Unlocking all frequencies.

RFID van Pepperl+Fuchs

Eigenschappen

Verhoogde efficiëntie met de RFID van Pepperl+Fuchs

Verhoogde efficiëntie met de RFID van Pepperl+Fuchs

Door een industrieel RFID-systeem van Pepperl+Fuchs in je proces te integreren, elimineer je de fouten van een manuele dataverzameling. Meer efficiëntie dankzij minder administratieve fouten, meer transparantie en indrukwekkende snelheidstoenames.
Service en ondersteuning van de RFID-experts

Service en ondersteuning van de RFID-experts

Pepperl+Fuchs investeert al meer dan 25 jaar in het onderzoek en de ontwikkeling van RFID-technologie. Vertrouw op onze ervaren specialisten om je bij te staan met hun brede kennis van talloze RFID-toepassingen.
Identificatieoplossingen op maat

Identificatieoplossingen op maat

Van alle vereiste componenten (scanners, tags, besturingsinterfaces, kabels) tot alle standaard frequentiebereiken (LF, HF en UHF), Pepperl+Fuchs biedt een volledige systeemoplossing die perfect op je specifieke behoeften aansluit.
Hoge compatibiliteit voor een eenvoudige integratie

Hoge compatibiliteit voor een eenvoudige integratie

Pepperl+Fuchs' RFID-componenten laten zich met bijna alle besturingssystemen op de markt combineren. Onze besturingsinterfaces ondersteunen alle frequentiebereiken en het gebruik van onze RFID-oplossingen blijft hetzelfde bij alle frequenties.
UHF-Lees-/Schrijfkop met Ingebouwde Industriële Ethernetinterface en REST API

UHF-Lees-/Schrijfkop met Ingebouwde Industriële Ethernetinterface en REST API

De nieuwe IUT-F190-B40 UHF RFID-lees-/schrijfkop, die over een ingebouwde industriële ethernetinterface en REST API beschikt, werd ontworpen voor middellange scanbereiken, en kan snel en eenvoudig in OT- en IT-systemen worden geïntegreerd. Leer meer over deze aantrekkelijke oplossing voor procesbesturing en -controle, tracking-en-tracing, en andere Industrie 4.0-toepassingen op het gebied van fabrieksautomatisering.

NIEUW! Onze Meest Recente Portfoliotoevoegingen

Eén Basismodule, Drie Frequenties: Modulaire RFID-Handhelds voor Industriële Omgevingen

Modulaire RFID-Handhelds van Pepperl+Fuchs

Met behulp van een geavanceerd mechanisme kunnen RFID-lees-/schrijfkoppen voor verschillende frequenties (LF, HF en UHF) snel en eenvoudig zonder gereedschap aan de basismodule van de handheld worden bevestigd. Gebruikers kunnen zich hierdoor volledig op de identificatietaak concentreren. Om hen hierbij te helpen, is het basisapparaat voorzien van een 4,8-inch, capacitief aanraakscherm uit gehard glas, dat te allen tijde duidelijk leesbaar is - zelfs in minder dan optimale verlichtingsomstandigheden. IP54-bescherming verhoogt de geschiktheid van het toestel voor gebruik buiten en in andere veeleisende omgevingen.

Producten

Use Cases

RFID Meets AGV—Three Examples of Practical Applications

RFID on AGVs

Whether as practical automated guided carts, rolling assembly platforms, or massive self-driving container tank transporters, automated guided vehicles (AGVs) in all possible designs have become indispensable elements in modern production processes. They help to make everyday work significantly easier, preserve existing resources, and speed up transport processes considerably. They differ widely in appearance, and the technologies that enable the vehicles to work automatically or autonomously are highly diverse.

RFID is often used, and when applied intelligently, this radio-based identification method can perform numerous tasks on the AGV. This blog article presents three possible versions.

RFID in Hazardous Areas—Three Examples from the Field

RFID in Explosion-Hazardous Areas

The range of RFID applications is by no means limited to discrete manufacturing—it is also becoming increasingly popular in process plants due to the ever more extensive requirements for marking product and work equipment. However, explosion protection requirements often have to be taken into account, because wherever flammable gases, vapors or dusts are generated, electrical equipment poses a significant safety risk.

In this blog article, you will gain insight into three application examples that will help you understand the successful and safe use of RFID in hazardous areas.

Toepassingsvoorbeelden

10 RFID-toepassingen

10 typische RFID-toepassingen

RFID is een uiterst veelzijdige technologie die in vele sectoren wordt ingezet. We hebben een lijst met tien toepassingsvoorbeelden uit tien industrietakken samengesteld. Doe inspiratie op uit de toepassingsvoorbeelden en ontdek hoe een flexibele RFID-technologie een betrouwbare identificatie en algemene efficiëntie in verschillende omstandigheden bevordert...

RFID drijft Industrie 4.0 aan

RFID drijft Industrie 4.0 aan

RFID speelt een sleutelrol in de creatie van toekomstbestendige, digitale fabrieken in de zin van Industrie 4.0: wanneer een product voorzien is van een RFID-tag bewaart het informatie over vereiste productiefasen of speciale vereisten. Bovendien kan het nieuwe, bijkomende informatie opslaan wanneer productiefasen worden voltooid. De bevestiging van RFID-tags aan voorwerpen in de productieketen brengt dynamische structuren en flexibiliteit naar alle gebieden van de productie. Vind bijkomende informatie over de technologieën voor Industrie 4.0 van Pepperl+Fuchs—onder de noemer "Sensortechnologie 4.0®".

RFID-oplossingen

Voor een onderzoeksproject aan het Karlsruhe Institute of Technology (KIT) sloegen twaalf partners uit industrie en wetenschap de handen in elkaar om een flexibel transportsysteem te ontwikkelen. Het resultaat is KARIS PRO, een autonoom voertuig dat momenteel in de praktijk wordt getest. Dieter Schneider, Teamleider R&D Identificatiesystemen bij Pepperl+Fuchs, geeft uitleg over het project...

RFID-productmanager Dr. Klaus Schmitt geeft een rondleiding en verschaft inzicht in onze oplossingen die speciaal werden ontwikkeld voor de vleesverwerkende industriesectoren.

Aangeraden leesmateriaal: 5 redenen om industriële RFID in je vleesverwerkende productiefaciliteit te gebruiken

Veelgestelde vragen over RFID

Deel 1: algemene vragen over RFID

Algemene vragen over RFID

Je bent geïnteresseerd in RFID-technologie, maar weet niet goed waar te starten? Het eerste deel van onze veelgestelde vragen verschaft je een algemeen inzicht in RFID. Ontdek de basiselementen van een set-up, de geschiedenis achter de technologie en de belangrijke voordelen die RFID kan bieden voor de identificatietaken in je specifiek proces...

Deel 2: RFID-leeskoppen

Veelgestelde vragen over RFID-leeskoppen

Een betrouwbare, contactloze identificatie hangt af van kwalitatief hoogstaande leesapparatuur. Ontdek de functioneringsprincipes van RFID-leeskoppen. Hoe werken ze en welke types zijn op de markt verkrijgbaar? Welke rol speelt antennepolarisatie en hoe vermijd je overspraak tussen leesapparaten? Lees ook het advies over hoe de ideale RFID-leeskop voor je toepassing te kiezen...

Deel 4: RFID-tags

Veelgestelde vragen over RFID-tags

RFID-tags verwijzen naar verschillende producten en zijn zowel terug te vinden in industriële toepassingen als in ons dagelijks leven. Leer meer over de functioneringsprincipes en verschillende transpondertypes. Wanneer gebruik ik een actieve tag in plaats van een passieve tag? Hoeveel informatie kan één tag opslaan? Hoe zit het met de levensduur van tags in zware industriële toepassingen? …

Deel 3: RFID-frequenties

Veelgestelde vragen betreffende RFID-frequenties

Om een contactloze gegevensuitwisseling via een RFID-systeem mogelijk te maken, worden radiogolven gebruikt voor communicatiedoeleinden. RFID-systemen gebruiken verschillende frequentiebereiken naargelang de toepassingseisen. Meer over de eigenschappen van deze frequentiebereiken. Wat karakteriseert hen? Waar worden ze gebruikt? Waardoor kan de signaaloverdracht worden beïnvloed? …

Contact