Driving standardization.
Eliminating complexity.
Maximizing performance.

Ethernet IO-modules
met IO-Link-master

Voordelen

Multiprotocol

Multiprotocoloplossing

De multiprotocoloplossing maakt een directe ethernetcommunicatie van alle standaard PLC’s naar de veldbusmodules mogelijk. Deze modules werken met PROFINET, EtherNet/IP en EtherCAT, wat het aantal vereiste componenten beperkt en standaardisering in bedrijfsontwerp ondersteunt. Dit vereenvoudigt ook machineconstructie voor internationale markten gezien één module aan verschillende eisen voldoet.
Innovatieve communicatietechnologie voor betere prestaties

Betere verbindingstechniek

De M12-connector met L-codering heeft een hoger nominaal stroombereik van maximum 2 x 16 A, wat een 70% stijging in prestatie vertegenwoordigt. Hierdoor zijn minder kabels vereist, kunnen hogere piekbelastingen worden verwerkt en kunnen meer modules in een daisy-chainstructuur worden geschakeld. De algemene standaardisering van de compacte M12-verbinding biedt bedrijfsoperators maximale efficiëntie en een uniform systeemdesign.
Gedecentraliseerde intelligentie voor efficiënte processen

Gedecentraliseerde intelligentie

De geïntegreerde logica van de nieuwe Ethernet IO-modules maakt het mogelijk om applicaties zelfstandig in de module zelf op te lossen en om besturingsniveaus te ontlasten. Dit verkort reactietijden, beperkt communicatiekosten en creëert efficiëntere processen.
Ethernet IO-modules met IO-Link-master

IO-Link

Communicatie tussen IO-Link-sensoren/-actuators en een veldbusmodule met ingebouwde IO-Link-master laat parametrering, de overdracht van proces- en statusinformatie en een uitgebreide diagnostiek toe. Deze communicatiebasis is een bouwsteen voor toekomstige Sensorik4.0®-toepassingen—één die nieuwe voordelen op het gebied van bedrijfstransparantie biedt.

Sensorik4.0®: Toekomstbestendige automatisering met IO-Link

Ethernet IO-modules met IO-Link-master

Highlights van de IO-Link-master

Zorgt voor ononderbroken diagnostiek en parametrering tot op sensor-/actuatorniveau
Vereenvoudigt toestelvervanging en indienstname: Automatische overdracht van vooraf ingestelde parameters wanneer meerdere sensoren worden aangesloten.
Ondersteunt 8 IO-Link-kanalen voor sensoren (Type A) en actuators (Type B)
Is gebaseerd op eenvoudige en voordelige bedrading met niet-afgeschermde standaardkabels
Is toekomstbestendig dankzij IO-Link-norm IEC 61131-9

Gedecentraliseerde logica vereenvoudigt PLC-software

Met lokale besturing en gedecentraliseerde activiteiten zijn veldbuscommunicatie en softwarecomponenten onnodig in het centrale besturingspaneel—enkel diagnostische informatie wordt verder geleid.

Het voordeel hiervan kan worden waargenomen op een transportband, waar onderdelen op grootte en correcte positie worden gesorteerd en, zo nodig, door het besturingssysteem via perslucht worden verwijderd. Dit proces vereist uiterst korte reactietijden, die worden gerealiseerd door in- en uitgangen rechtstreeks in de module aan te sluiten.

Korte reactietijden zijn mogelijk omdat bijkomende tijd voor communicatie niet langer vereist is en elke tijdsgevoelige afhankelijkheid van andere processen wordt geëlimineerd.

Illustratie ICE1-modules met S2-redundantie

IO-Link-master voor maximale betrouwbaarheid in besturingssystemen


ICE1-serie met S2-redundantie

Om ongeplande stilstanden te voorkomen en zo de daaruit voortvloeiende kosten in kritieke toepassingen zoals in de chemische of farmaceutische industrie tot een minimum te beperken, ontwikkelde Pepperl+Fuchs een IO-Link-master met S2-redundantie. Hij creëert een redundant synchronisatiemechanisme waarbij een back-up PLC de procesbesturing overneemt wanneer het systeem faalt. De primaire controller wordt gebruikt voor cyclische informatie, terwijl de secundaire controller enkel in de achtergrond draait en de communicatie overneemt wanneer dit nodig is.

De duurzame, gegoten behuizing in zink en het uitgebreide temperatuurbereik zorgen ervoor dat de ICE1-modules met S2-rendundantie uitermate geschikt zijn voor zware industriële toepassingen in de chemie en farmaceutica.

Snelle diagnostiek, maximale transparantie

De modules zorgen voor maximale procestransparantie: Diagnostische parameters kunnen rechtstreeks van de module worden gecontroleerd via een webinterface of naar de PLC worden doorgestuurd. Dankzij een ingebouwde webserver kunnen gebruikers via een webbrowser rechtstreeks op het toestel inloggen, zodat belangrijke informatie snel kan worden bekeken en netwerkparameters zoals IP-adressen en subnetmasks kunnen worden vervangen.

LED’s op de modules leveren ononderbroken statusinformatie en maken een kanaalsgebonden diagnostiek mogelijk. Omdat fouten zo op efficiëntere wijze worden gedetecteerd en verholpen, wordt de productiviteit verhoogd.

 

Snelle diagnostiek levert transparantie

Contact

Pepperl+Fuchs’ Ethernet IO-modules leiden tot standaardisering, elimineren complexiteit en optimaliseren prestaties. Neem contact met ons op om de nieuwe generatie veldbusmodules te ontdekken.