Mastering challenges.
Opening communication channels.
Redefining flexibility.

R10x-series
De nieuwe generatie

Eigenschappen

Toekomstgerichte Productarchitectuur, optische sensor, optische sensoren, R100, R101, toekomstgerichte productarchitectuur

State-of-the-art productontwerp

Voor het eerst combineert een state-of-the-art productontwerp verschillende optische sensorgroepen met innovatieve technologieën in één behuizingstype. U beschikt over een breed scala oplossingen om aan de eisen van uw toepassing te voldoen – van éénwegsensoren tot afstandssensoren. Ervaar nieuwe flexibiliteit!
optische sensor, optische sensoren, R100, R101, innovatieve technologieën, multi pixel technology, DuraBeam-lasertechnologie

Innovatieve technologieën

Met de innovatieve DuraBeam-lasertechnologie en beproefde Multi Pixel Technology stelt Pepperl+Fuchs nieuwe sensornormen voor optische sensoren. Een ononderbroken communicatie via I/O-link garandeert dat de sensorintelligentie volledig wordt benut, en biedt tal van veelzijdige opties. Get set for the future!
Compacte behuizing, optische sensor, optische sensoren, R100, R101, plaatsbesparende behuizing

Compacte behuizing

Onze optische sensoren beschikken over een waaier van technische features. De uiterst compacte behuizing is ideaal voor verschillende standaard montagemethodes. Het plaatsbesparend ontwerp maakt ook een eenvoudige, mechanische integratie mogelijk – zelfs bij beperkte inbouwruimte. Doe uw voordeel met een eenvoudige installatie!
Intuïtief Werkingsconcept, optische sensor, optische sensoren, R100, R101, intuïtief werkingsconcept

Intuïtief werkingsconcept

De ingebruikname is eenvoudig en intuïtief. Het besturings- en weergaveconcept is identiek voor alle sensoren en bestaat uit een knop, een potentiometer en duidelijk zichtbare LED's. De sensorconfiguratie wordt hierdoor aanzienlijk vereenvoudigd. Spaar tijd en geld bij ingebruikname!

De nieuwe generatie optische sensoren op YouTube

Met deze sensorgeneratie introduceert Pepperl+Fuchs een nieuw tijdperk op het gebied van optische sensoren. De R10x-series zijn de eerste vertegenwoordigers daarvan in een compact behuizingsontwerp. Maar waar onderscheidt deze generatie zich? In deze video worden de bijzonderheden getoond met concrete toepassingsvoorbeelden.

Flexibiliteit geherdefinieerd – De allroundoplossing in elke behuizing

De R10x-series optische sensoren

Voor het eerst combineert een state-of-the-art productontwerp verschillende optische sensorfamilies met innovatieve technologieën in één behuizingstype. De R100-, R101- en R103-series verschillen alleen in de montagemethode en de behuizing. Zodra u bepaald heeft hoe u de sensor wenst te monteren, kunt u vrij de vereiste functies selecteren op basis van de taak. Deze allroundoplossing biedt unieke flexibiliteit en opent een verscheidenheid aan mogelijke toepassingen.

360°–vertoning R100, R101 en R103

  • Technische informatie
  • R100-serie
  • Behuizingsafmetingen: 11 x 21,5 x 44,5 mm
  • Aansluiting: achterkant M3 montage en 25,4 mm voorkant M3 montage aan de zijkant
Vereist Google Chrome, Firefox, Safari, Opera of Internet Explorer versie 9 Beta
 
 
R100

De series R100, R101 en R103 zijn beschikbaar in de volgende uitvoeringen:

Multi Pixel Technology – Succes is meetbaar

De door Pepperl+Fuchs ontwikkelde Multi Pixel Technology (MPT) maakt een betrouwbare en storingsvrije afstandsmeting voor korteafstandstoepassingen mogelijk. De technologie combineert de meetfunctionaliteit van conventionele afstandssensoren met het beproefde triangulatieprincipe.

Bij deze geometrische methode zendt een zender – LED of laser – een lichtstraal uit in de richting van een doelobject, die de lichtstraal reflecteert. De teruggekaatste lichtstraal wordt vervolgens opgevangen door een licht-gevoelige ontvanger in de sensor, het „multipixel array”. Afhankelijk van de positie van de lichtvlek op de ontvanger, wordt de afstand van het object tot de sensor berekend aan de hand van geometrische triangulatie. Dit gebeurt op basis van intelligente software-algoritmes.

Dankzij de kleine MPT-meetkern kan de nauwkeurige afstandsmeting voor het eerst worden ingebouwd in ultracompacte sensoren – zoals die van de R10x-series. Haal voordeel uit hun aanpassingsvermogen en ontdek de mogelijkheden van de kleinste afstandssensoren met ongekende vermogensdichtheid!

DuraBeam-lasertechnologie – The best of both worlds

Lasersensoren zijn uitermate nauwkeurig, maar hebben een kortere levensduur en een lager temperatuurbereik dan LED-sensoren. Pepperl+Fuchs gebruikt het beste van beide werelden en combineert voor het eerst de kwaliteiten van LED-sensoren en lasersensoren in één innovatieve lasertechnologie: DuraBeam.

Deze krachtige technologie garandeert een langere levensduur en biedt de gebruiker nieuwe mogelijkheden – zelfs bij hogere omgevingstemperaturen tot 60 °C.

DuraBeam maakt eveneens gebruik van een speciaal lichtbundelprofiel, dat steeds een scherp afgelijnde, cirkelvormige lichtvlek op een voorwerp reflecteert. Sensoren met DuraBeam-lasertechnologie zijn uitermate geschikt voor de zeer nauwkeurige detectie en afstandsmeting van kleine voorwerpen.

Sensorik4.0® – Toekomstbestendige automatisering met I/O-link

I/O-link maakt een continue communicatie tot op sensorniveau mogelijk. Naast de procesgegevens ontvangt de gebruiker waardevolle diagnostiek- en statusinformatie. De sensorintelligentie kan zo ten volle worden benut.

De optischesensorseries R10x zijn voorzien van I/O-link en voldoen aan de eisen van Sensorik4.0 en de digitale fabriek van de toekomst. Met de SmartBridge-technologie van Pepperl+Fuchs gaat u zelfs nog een stap verder: Communiceer draadloos voor de allereerste keer en ontvang alle informatie die je nodig hebt direct op je mobiele apparaten. Bestuur de automatiseringsprocessen in uw fabriek met gemak!

De SmartBridge-technologie van Pepperl+Fuchs

Contact

Welke voordelen bieden de nieuwe optische sensoren voor mijn productiefaciliteit? Wat zijn de juiste sensormodellen voor mijn specifieke eisen? We beantwoorden deze en andere vragen graag. Maak nu een afspraak!