Mastering challenges.
Opening communication channels.
Redefining flexibility.

De R10x- en R20x-series
Standaard behuizingen—Alle functioneringsprincipes

Kenmerken

Toekomstgerichte Productarchitectuur, optische sensor, optische sensoren, R100, R101, toekomstgerichte productarchitectuur

State-of-the-art productontwerp

Elke serie combineert verschillende optischesensorfamilies met innovatieve technologieën in één behuizing die aan de industriestandaard voldoet. De R100-, R101- en R103-series zijn ideaal voor korteafstandstoepassingen terwijl de nieuwe R200- en R201-series perfect zijn voor langere meetafstanden. Ervaar nieuwe flexibiliteit en meer integratiemogelijkheden, ook in toepassingen met beperkte ruimte!
optische sensor, optische sensoren, R100, R101, innovatieve technologieën, multi pixel technology, DuraBeam-lasertechnologie

Innovatieve technologieën

Dankzij de oogveilige DuraBeam-lasertechnologie en bewezen Multi Pixel Technology leveren Pepperl+Fuchs’ optische sensoren maximale betrouwbaarheid en nauwkeurigheid. Een ononderbroken communicatie via IO-Link garandeert dat de intelligentie van de sensoren volledig wordt benut, en biedt tal van veelzijdige opties. Maak je klaar voor de toekomst!
Compacte behuizing, optische sensor, optische sensoren, R100, R101, plaatsbesparende behuizing

Compacte behuizing

Elke R10x-en R20x-sensor biedt verschillende montageopties in één behuizingsstijl die aan de industriestandaard voldoet. Nieuwe R20x-sensoren voor langere meetbereiken zijn eveneens voorzien van roterende connectoren voor maximale installatieflexibiliteit—ideaal voor toepassingen waar ruimte beperkt is. Profiteer van het installatiegemak!
Intuïtief Werkingsconcept, optische sensor, optische sensoren, R100, R101, intuïtief werkingsconcept

Intuïtieve gebruikersinterface

De indienstname van alle vijf modellen is eenvoudig en verloopt intuïtief. Het besturings- en weergaveconcept is identiek voor alle sensoren en bestaat uit een knop, een potentiometer en duidelijk zichtbare LED's. Naast de gebruikersinterface kan je voor de configuratie ook IO-Link gebruiken. Spaar tijd en geld bij ingebruikname!

R10x- en R20x-series voor optimale prestaties

De compacte R100-, R101- en R103-series zijn uitstekend voor korteafstandstoepassingen terwijl de nieuwe, middelgrote R200- en R201-series perfect zijn voor langere meetafstanden.

Flexibiliteit geherdefinieerd—Een allroundoplossing in elke behuizing

De optischesensorseries R10x en R20x

De R10x- en R20x-series combineren verschillende optischesensorfamilies met efficiënte technologieën in één enkele behuizingsstijl. Ze verschillen slechts qua montagemethode en behuizingsontwerp. Zodra je beslist hebt hoe je de sensor wenst te monteren, kan je de vereiste functies selecteren op basis van de taak. Deze allroundoplossing biedt een unieke flexibiliteit en opent een verscheidenheid aan mogelijke toepassingen.

360°– Ontdek de R100, R101, R103, R200 en R201

  • Technische informatie
  • R100-serie
  • Behuizingsafmetingen: 11 x 21,5 x 44,5 mm
  • Aansluiting: achterkant M3 montage en 25,4 mm voorkant M3 montage aan de zijkant
Vereist Google Chrome, Firefox, Safari, Opera of Internet Explorer versie 9 Beta
 
 
R100

De series R100, R101 en R103 zijn beschikbaar in de volgende uitvoeringen:

Pulse Ranging Technology—Precision Over Long Distances

Pulse Ranging Technology (PRT)

Pulse Ranging Technology (PRT) is a method developed by Pepperl+Fuchs that allows even large distances to be measured with high precision.

This technology is based on short laser pulses emitted by a powerful light source. A light-sensitive receiver element in the sensor detects the light pulses reflected by the object. The distance to the object is calculated precisely by directly measuring the time of flight of the light. The high energy density of the laser pulses enables long ranges to be achieved and interference to be effectively suppressed.

PRT sensors therefore offer maximum precision in distance measurement—even in demanding environments.

The Distance Sensors in the R200 Series with PRT

With the R200 distance sensor, Pepperl+Fuchs is integrating Pulse Ranging Technology into the compact design of 15 x 41.7 x 50.6 mm for the first time. This enables high-precision distance measurements where space is limited.

When measuring white objects directly, the R200 with PRT offers a range of 10 m. In the variant with a reflector, distances up to 60 m can even be measured. Find out more about the new distance sensor in this video.

Multi Pixel Technology—Succes is meetbaar

Multi Pixel Technology—Succes is meetbaar

Pepperl+Fuchs’ Multi Pixel Technology (MPT) maakt een uiterst betrouwbare en storingsvrije afstandsmeting voor korteafstandstoepassingen mogelijk. Deze technologie combineert de meetfunctionaliteit van conventionele afstandssensoren met het bewezen triangulatieprincipe.

Bij deze geometrische methode zendt een zender—LED of laser—een lichtstraal uit in de richting van een doelobject, dat de lichtstraal reflecteert. De teruggekaatste lichtstraal wordt vervolgens opgevangen door een licht-gevoelige ontvanger in de sensor, het „multipixel array”. Afhankelijk van de positie van de lichtvlek op de ontvanger, wordt de afstand van het object tot de sensor berekend aan de hand van geometrische triangulatie. Dit gebeurt op basis van intelligente software-algoritmes.

Dit laat de meet- en schakelsensoren van de R10x- en R20x-series toe om de positie van een object nauwkeurig te meten en het van de achtergrond te onderscheiden.

DuraBeam—Het beste van twee werelden

DuraBeam-lasertechnologie

Lasersensoren zijn uitermate nauwkeurig, maar hebben een kortere levensduur en lager temperatuurbereik dan LED-sensoren. Pepperl+Fuchs gebruikt het beste van beide werelden en combineert de kwaliteiten van LED-sensoren en lasersensoren met haar efficiënte DuraBeam-lasertechnologie.

De R10x- en R20x-series lasersensoren garanderen een verlengde levensduur en bieden gebruikers nieuwe mogelijkheden— zelfs bij omgevingstemperaturen tot 60 °C.

DuraBeam maakt eveneens gebruik van een speciaal lichtbundelprofiel, dat steeds een scherp afgelijnde, cirkelvormige lichtvlek op een voorwerp reflecteert. Sensoren met oogveilige DuraBeam-lasertechnologie zijn uitermate geschikt voor de zeer nauwkeurige detectie en afstandsmeting van kleine voorwerpen.

Smart Sensor Profile: De weg naar de standaardisering van IO-Link

 

Smart Sensor Profile is een standaard die ernaar streeft om bij alle IO-Link-sensorfabrikanten dezelfde basisfunctionaliteiten vast te leggen. Dit betreft toegang tot instellingen, parameters, procesgegevens en diagnostieken.

Alla sensoren die een specifiek Smart Sensor Profile volgen, tonen en evalueren procesgegevens op dezelfde wijze. Dit maakt het gebruik van functieblokken voor eenvoudige besturingsintegratie mogelijk. Bestaande gebruikersprogramma’s kunnen worden hergebruikt, wat de programmering vereenvoudigt.

Pepperl+Fuchs is één van de eerste fabrikanten om versie 2 van het Smart Sensor Profile, de meest recente versie die door het IO-Link-consortium werd gepubliceerd, te implementeren. Deze standaard zal ook in Pepperl+Fuchs’ toekomstige producten worden geïntegreerd. Bestuur de automatiseringsprocessen van je installatie op snelle en eenvoudige wijze!

Contact

Welke voordelen bieden de nieuwe optischesensorseries R10x en R20x voor mijn productiefaciliteit? Wat zijn de juiste sensormodellen voor mijn specifieke eisen? We beantwoorden deze en andere vragen graag. Maak nu een afspraak!