Building on experience.
Driving technology.
Maximizing performance.

Ultrasone sensorserie
UC18GS met IO-Link

Voordelen

Voorzien van alle denkbare functies

Alle vakjes aangevinkt

De UC18GS-serie vinkt alle juiste vakjes aan—qua functies en features combineert ze alles wat u verwacht van een state-of-the-art ultrasone sensor. 
Toepassingsspecifieke aanpassing

Toepassingsspecifieke aanpassing

De instelbare breedte van de geluidsbundel, kleine dode zone en ingebouwde storingsonderdrukking zorgen voor een optimale aanpassing van de UC18GS ultrasone sensoren aan de toepassingsinstellingen, en verhogen ook de procesbetrouwbaarheid op aanzienlijke wijze.
Eenvoudige synchronisatie van meerdere sensoren

Eenvoudige synchronisatie van meerdere sensoren

Met behulp van de automatische synchronisatiefunctie ondersteunt de UC18GS-serie de eenvoudige synchronisatie van meerdere sensoren tegelijk zonder parametrisering.
Uitgebreide programmeringsopties

Uitgebreide programmeringsopties

Of het nu via traditionele druktoetsen of interfaces zoals IO-Link of IrDA is—de UC18GS ultrasone sensoren geven gebruikers maximale vrijheid wanneer het programmeringsopties betreft.

In meer detail…

Alle vakjes aangevinkt…
De UC18GS-serie vinkt alle juiste vakjes aan. Wat functies en features betreft, combineert ze alles wat u verwacht van een state-of-the-art ultrasone sensor. Het is de culminatie van al onze ultrasonetechnologiekennis in één enkele serie, gebouwd met één doel voor ogen—om u een uiterst flexibele en duurzame oplossing te bieden voor elke toepassing. Leer meer over de karakteristieken en voordelen van de sensorserie op de volgende afbeeldingen...
Storingsonderdrukking
De ingebouwde storingsonderdrukking bewerkstelligt een optimale aanpassing van de UC18GS ultrasone sensoren aan de toepassingsinstellingen en verhoogt eveneens de procesbetrouwbaarheid. Eventueel storende geluidsweerkaatsingen van machineonderdelen kunnen eenvoudig via software worden onderdrukt zonder het meetproces te beïnvloeden. Doelafstanden (zoals vloeistofniveaus) worden nauwkeurig gedetecteerd - zelfs in het onderdrukte bereik. Zo is het, bijvoorbeeld, mogelijk een component aan de rand van een container te onderdrukken en een succesvolle meting in het midden ervan uit te voeren.
Instelbare breedte van de geluidsbundel en kleine dode zone
De kleine dode zone en instelbare breedte van de geluidsbundel van de UC18GS ultrasone sensor zorgen voor een foutloze werking in tal van toepassingsscenario’s - zelfs in zware industriële omgevingen of plaatsen waar ruimte beperkt is. De geluidsbundel van de sensor kan worden aangepast zonder aan meetbereik in te boeten. Als voorwerpen storing veroorzaken—zoals sporten op de binnenwand van een tank of andere machineonderdelen—kan het geluidssignaal worden versmald. Dit betekent dat geen dure aanpassingen aan de tank moeten worden voorzien.
Automatische synchronisatie
Met behulp van de automatische synchronisatiefunctie ondersteunt de UC18GS-serie de eenvoudige synchronisatie van meerdere sensoren tegelijk zonder parametrisering. Doordat elke sensor over een synchronisatie-ingang voor de onderdrukking van wederzijdse, ultrasone storing („crosstalk“) beschikt, kunnen (tot 10) verschillende sensoren worden gesynchroniseerd door hun respectievelijke synchronisatie-ingangen onderling te verbinden. In dit geval zendt elke sensor beurtelings ultrasone pulsen uit in een auto-multiplexing modus. Er zijn ook andere synchronisatiemodi beschikbaar (common mode / extern getriggerd).
Uitgebreide programmeringsopties
Of het nu via traditionele druktoetsen of interfaces zoals IO-Link of IrDA is—de UC18GS ultrasone sensoren geven gebruikers maximale vrijheid wanneer het programmeringsopties betreft. Terwijl de IrDA-interface real-time toegang tot informatie tijdens de werking toelaat voor onderhoud of analysedoeleinden, zorgt een IO-Link-master of DTM voor een gebruiksvriendelijke en gedetailleerde configuratie zodat aan de eisen van elke toepassing kan worden voldaan. De uitgangsconfiguratie en de breedte van de geluidsbundel kunnen ook rechtstreeks op de sensor worden ingesteld met behulp van de programmeringstoetsen.

360°

Foutloze detectie van flessen op bottellijnen

UC18GS ultrasone sensoren voor een foutloze flessendetectie op bottellijnen

De UC18GS-serie ultrasone sensoren detecteert de aanwezigheid van flessen aan het eindpunt op betrouwbare wijze. In plaats van punt voor punt te scannen, bestrijkt de geluidsbundel het oppervlak van de container over een groot gebied. Dit garandeert zelfs bij variërende kleuren en afwijkende posities nauwkeurige meetresultaten, en maakt de kleur en textuur van de gescande containeroppervlakken irrelevant. De uitgangsconfiguratie en straal van de geluidsbundel kunnen met behulp van druktoetsen op het apparaat zelf worden ingesteld.

De IO-Link-interface laat een uitgebreide parametrisering via de controller toe, zodat een fysieke toegang tot de sensor overbodig is. Dit vereenvoudigt niet enkel de indienstname, maar zorgt ook voor snelle receptwisselingen zonder tijdrovende herparametrisering. Zelfs een volledige individualisering van producten—productie in batchgrootte 1—is mogelijk via IO-Link.

Toepassingsvoorbeelden

Adapteerbare niveaumeting in krappe ruimtes

Adapteerbare niveaumeting met UC18GS ultrasone sensoren

De UC18GS-serie ultrasone sensoren detecteert op betrouwbare wijze het vulniveau van vloeistoffen of korrels, ongeacht hun kleur of andere optische eigenschappen. Een kleine opening in het deksel van het vat volstaat voor installatie. De diameter van de kegelvormige geluidsbundel kan worden aangepast aan het doelgebied. Hij bestrijkt het oppervlak van de vloeistof of massa over een groot gebied. Bij onregelmatige of bewegende oppervlakken bepaalt de sensor een gemiddelde waarde en geeft zo het werkelijke niveau aan - in plaats van een eventueel vervormde waarde op één meetpunt.

Storingsinvloeden zoals steunpilaren of andere voorwerpen die zich binnen het meetbereik bevinden, worden onderdrukt met behulp van software (PACTware). Het niveau wordt overal nauwkeuring gedetecteerd, zelfs in het onderdrukte bereik. De straal van de geluidsbundel kan eenvoudig worden aangepast via druktoetsen op het apparaat zelf of via software. Het bereik wordt hier niet door beïnvloed; het niveau wordt dan ook steeds op betrouwbare wijze gedetecteerd binnen het meetbereik.

UC18GS ultrasone sensoren in werking

Krijg meer inzicht in de features van de UC18GS-sensoren en hoe ze worden ingezet in de voornoemde toepassingsvoorbeelden.

IO-Link: De intelligente communicatietechnologie

IO-Link, een internationaal gestandaardiseerde, universele open interface, vormt de fundering van Pepperl+Fuchs’ Sensorik4.0®-oplossingen. De interface is gestandaardiseerd in overeenstemming met IEC 61131-9 en is compatibel met gelijk welke veldbus op de markt.

IO-Link-sensoren zoals de UC18GS kunnen via het besturingssysteem worden geconfigureerd. Dit vereenvoudigt indienstname en maakt snelle receptwisselingen mogelijk zonder verlengde stilstanden. Zelfs volledige individualiseringen—productie van batchgrootte 1—behoren tot de mogelijkheden. Zo kan de breedte van de geluidsbundel op een UC18GS ultrasone sensor, bijvoorbeeld, worden ingesteld om zich aan te passen aan verschillende verpakkingsvormen in een niveaumetingstoepassing.

IO-Link: De intelligente communicatietechnologie

Vertrouw op de ultrasone sensorexperts

Inhouse kwaliteit waarop u kunt vertrouwen

Inhouse ultrasone sensor knowhow

Ultrasone sensoren van Pepperl+Fuchs worden vervaardigd in ons eigen kenniscentrum, waar omvormerontwikkeling en -productie plaatsvinden. Ons vooruitstrevend team van experts zet zich al meer dan 30 jaar in om ultrasone technologie te blijven verbeteren en zo de oplossingen van morgen te ontwikkelen. Onze klanten kunnen er dan ook op vertrouwen dat ze altijd de best mogelijke producten op de markt ontvangen.

Deze aanpak leidde tot de meest uitgebreide portfolio binnen de industrie - ondersteund door talrijke octrooien en innovaties - voor het hoogste niveau van flexibiliteit in productselectie en optimale productoplossingen. Naast onze standaard portfolio, beschikt Pepperl+Fuchs over de kennis en infrastructuur om snel en flexibel tegemoet te komen aan variërende klantenvereisten.

En, bovendien, biedt ons indrukwekkend assortiment accessoires steeds de juiste modules voor een op maat gemaakte integratie, ongeacht eventuele uitdagende installatieomstandigheden of speciale toepassingseisen, een aangepaste programmering of gecoördineerde verbindingstechniek. Ze veranderen elke sensortoepassing in een performante, toekomstbestendige systeemoplossing.


Gidsen over ultrasone technologie - klik hier voor uw gratis download!

Technologiegidsen over ultrasone sensoren

In deze downloadbare documenten delen we onze expertise graag met u - bestel uw gratis, digitale kopieën van onze technologiegidsen over ultrasone sensoren hieronder! Ze zullen u helpen de ideale sensor voor uw toepassing te selecteren en het maximaal rendement van uw apparatuur te realiseren.

Contact