Sensoroplossingen voor Batterijproductie

Van batterijcel over batterijmodule tot afgewerkte batterij: Pepperl+Fuchs biedt krachtige sensortechnologieën voor een geautomatiseerde batterijproductie.

Ontdek de Batterijproductie van de Toekomst!

Of het nu als hart van elektrische voertuigen of als opslagmedium voor elektriciteit van hernieuwbare energiebronnen is, batterijen spelen een centrale rol in de mobiliteit en energievoorziening van de toekomst.

Om maximale kwaliteit en vlotlopende processen in de batterijproductie te garanderen, is een krachtige sensortechnologie vereist. Pepperl+Fuchs biedt een volledig portfolio voor dit toepassingsgebied, van sensoren tot industriële communicatie. Zo kunnen alle processtappen worden geoptimaliseerd—van de productie van batterijcellen tot de assemblage van batterijmodules in batterijpakketten. Met decennia aan ervaring in automatiseringstechnologie, persoonlijk advies en uitgebreide knowhow vergaard uit talloze systeemoplossingen, ondersteunt Pepperl+Fuchs u bij het identificeren van het juiste product voor uw specifieke toepassing.

Ontdek onze sensoroplossingen voor batterijproductie!

Highlights

Uitgebreide sensorportfolio voor maximale kwaliteit en efficiëntie in de batterijproductie
Betrouwbaar toezicht op alle processtappen van de batterijproductie
Krachtige technologieën voor de productie, montage en inspectie van batterijmodules
Decennia aan ervaring in automatiseringstechnologie—voor optimale, op maat gemaakte oplossingen

Productie van Batterijcellen

Productie van Batterijcellen

Bij de vervaardiging van batterijcellen worden anode- en kathodefolies afwisselend gestapeld, elk van elkaar gescheiden door een scheidingsfolie. Hierbij is de behoefte voor procesbewaking in de kalandermachine of wals zeer hoog. Een dubbele invoer van folie, een breuk in de folie en/of onvoldoende spanning van de folie leiden al snel tot productiefouten of machinestilstanden. Om dergelijke situaties te voorkomen, biedt Pepperl+Fuchs geschikte sensoren die snel via IO-Link met de besturing en de cloud kunnen worden verbonden.

Productie van Batterijmodules

Productie van Batterijmodules

Wanneer de batterijcellen klaar zijn, worden de afzonderlijkecellen samengebundeld tot batterijmodules. Om dit proces te bewaken, wordt beroep gedaan op apparatuur uit Pepperl+Fuchs’ industriële beeldverwerkingsportfolio. Vision sensoren identificeren de batterijcellen en controleren hun aantal en oriëntering terwijl een industriële eventcamera het volledige productieproces bewaakt.

Montage en Inspectie van Batterijmodules

Montage en Inspectie van Batterijmodules

Een betrouwbare inspectie van batterijmodules is van essentieel belang om de constante hoge kwaliteit ervan te garanderen. Pepperl+Fuchs biedt de gepaste industriële sensortechnologie om zowel de modules als de daaropvolgende montage ervan in batterijpakketten te inspecteren.

De Batterij—Focus van Verschillende Industrieën

Of het nu voor e-mobiliteit is, voor de opslag van elektriciteit uit hernieuwbare energiebronnen of voor de elektronica-industrie, de batterij speelt wereldwijd een centrale rol in verschillende industrieën.
E-Mobiliteit

De batterij is het hart en momenteel het duurste onderdeel van een elektrische auto—de productie ervan vereist dan ook de hoogste kwaliteit en de meest efficiënte processen. Hiervoor kunnen ondernemingen beroep doen op de sensortechnologieën van Pepperl+Fuchs. Een uitgebreide portfolio is eveneens beschikbaar voor tal van andere aanverwante processen in de productie van elektrische voertuigen.

Meer hierover
Duurzame Energie

Krachtige batterijen zijn nodig om klimaatneutrale elektriciteit uit windenergie of fotovoltaïsche installaties op te slaan. De vraag naar batterijopslag neemt voortdurend toe—zowel voor netwerkbeheerders als in particuliere huishoudens. Met de sensortechnologieën van Pepperl+Fuchs kunnen de vereiste batterijopslagsystemen op zeer efficiënte wijze worden geproduceerd. Pepperl+Fuchs biedt eveneens een breed gamma aan compatibele sensoroplossingen voor andere aanverwante taken in zonne- en windenergiecentrales.

Meer hierover
Elektronica-Industrie

De batterijproductie is één van de snelst groeiende sectoren binnen de internationale elektronica-industrie. Tal van andere processen in de elektronica-industrie kunnen worden geautomatiseerd met behulp van Pepperl+Fuchs’ industriële sensortechnologieën—van fotovoltaïsche cellenproductie tot printplaatverwerking.

Meer hierover

Op Maat Gemaakte Oplossingen voor Batterijproductie

Uw toepassing vereist een oplossing die geen deel uitmaakt van Pepperl+Fuchs’ standaard portfolio? Geen probleem. Wij ontwikkelen op maat gemaakte oplossingen voor al uw specifieke toepassingen—van aanpassingen aan standaard producten tot volledig nieuwe producten gebaseerd op bestaande technologieën. Met persoonlijk advies en tientallen jaren ervaring in automatiseringstechnologieën zijn wij in staat u de juiste oplossing te bieden voor al uw toepassingen op het gebied van batterijproductie.

Contact

Heeft u vragen over onze sensoroplossingen voor batterijproductie?
Wij helpen u graag! Stuur ons een bericht of maak een afspraak met één van onze experts voor meer informatie over de producten die u interesseren.