Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

Controle van de Volledigheid en Uitlijning van Cellen voor Batterijmodules

Stereovisiesensor Creëert 3D-Puntenwolkenbeelden met Hoge Precisie tijdens Continue Processen

De Toepassing

Een specifiek aantal batterijcellen wordt samengebundeld om een batterijmodule te vormen. Voordat ze verder kan worden bewerkt, wordt de module gecontroleerd om ervoor te zorgen dat ze correct werd samengesteld, i.e. dat alle cellen aanwezig zijn en correct zijn uitgelijnd. De cellen moeten recht en perfect met elkaar zijn uitgelijnd en mogen niet te ver uitsteken.

Het Doel

De assemblage moet volledig geautomatiseerd als deel van het continue productieproces worden bewaakt. De batterijmodules zijn het grootste deel van de tijd in beweging op een transportband of rollenbaan. De sensor werd ontworpen om met de grootste nauwkeurigheid en betrouwbaarheid het aantal batterijcellen en hun uitlijning in de module te detecteren. Dit proces zou in real time en op contactloze wijze moeten plaatsvinden.


De Oplossing

3D Vision Sensoren
3D Vision Sensoren

Een vision sensor van de SmartRunner Explorer 3D-reeks gebruikt stereovisietechnologie om een 3D-puntenwolkbeeld met hoge resolutie van het volledige meetbereik te creëren. Dit geeft het doelobject in alle gewenste details weer. De sensor verwerkt de meetwaarden zelf vooraf met behulp van de ingebouwde FPGA. De gegevens—zoals geoptimaliseerde dieptegegevens van de Z-as—kunnen worden gebruikt om te controleren of alle cellen aanwezig en correct uitgelijnd zijn.

 

Technische Kenmerken

 • Resolutie: 1300 x 1080 pixels
 • Voorwerpsnelheid: tot 1 m/s
 • Overdrachtsnelheid: 1 Gbit/s
 • Beschermingsklasse (IP65/IP67)
 • Snelle en eenvoudige montage
 • Robuuste, metalen behuizing
 • C# API

De Voordelen

Driedimensionale detectie betekent dat deze kwaliteitscontrole kan worden uitgevoerd in een enkel, volledig geautomatiseerd proces. De ViSolution-appsoftware faciliteert een intuïtieve inbedrijfstelling en parametrering door de gebruiker op basis van reële gegevens. Er zijn slechts enkele klikken nodig om een doelgerichte visualisering van 2D- en 3D-gegevens te verkrijgen. Apparaten worden uitgewisseld volgens het plug-and-play principe; ze hoeven niet opnieuw gekalibreerd te worden. Een ingebouwde gigabit-ethernetinterface waarborgt een snelle gegevensoverdracht. Het apparaat heeft een resolutie van 1,4 megapixels voor de ultraprecieze detectie van voorwerpen binnen een bereik van 900 mm.


De Oplossing in Vogelvlucht

 • Controle van de volledigheid en uitlijning van batterijcellen in een volledig geautomatiseerd proces
 • Nauwkeurige, hogeresolutiedetectie van doelobjecten in drie dimensies
 • ViSolution-appsoftware voor intuïtieve inbedrijfstelling en parametrering op basis van reële gegevens
 • Meetwaarden worden vooraf verwerkt in de ingebouwde FPGA

e-news

Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatige updates en handige informatie over de automatiseringswereld.

Abonneren
amplify–Het Pepperl+Fuchs magazine

Ontdek ons online magazine! Vol boeiende succesverhalen, toepassingen, interviews en lokaal nieuws.

Batterijproductie

Van batterijcel over batterijmodule tot afgewerkte batterij—ontdek onze sensoroplossingen voor een geautomatiseerde batterijproductie!