Neoception Asset Tracker

Okos karbantartás felhő alapú RFID megoldással

Csökkentse a leállások idejét a Neoception Asset Tracker segítségével

Megelőző karbantartás

Megelőző karbantartás

A Neoception Asset Tracker egyszerűen és hatékonyan nyomon követi a rendszeres karbantartást igénylő eszközöket. A személyre szabott riasztások azonnal tájékoztatják a karbantartó személyzetet az elért, előre meghatározott küszöbértékekről.
Felhő alapú rendszer

Felhő alapú rendszer

Minden folyamatadatot a Neoception-felhő tárol, így a létfontosságú információk okostelefonokon, táblagépeken és számítógépeken keresztül a nap minden órájában hozzáférhetők – bárhol a világon. A Neoception-felhőn keresztül végzett rendszeres frissítések is igen előnyösek.
Egyszerű telepítés

Egyszerű telepítés

A megoldás mindössze néhány alkatrészből áll, könnyen telepíthető, és nem igényel bonyolult integrációt. Új eszközök is könnyen hozzáadhatóak.
Megnövelt hatékonyság

Megnövelt hatékonyság

A Neoception Asset Tracker precíziós karbantartást tesz lehetővé, csökkenti a leállások idejét és növeli az üzem hatékonyságát.

Hogyan működik?

A Neoception Asset Tracker rendszer egy felhő alapú eszközkezelési rendszer, amely a Pepperl+Fuchs RFID technológiájának és a Neoception vállalat átjárójának és innovatív szoftverszolgáltatásainak kombinációja. Az üzemi eszközök RFID-címkékkel vannak felszerelve, így könnyen nyomon követhetők a folyamat egy meghatározott pontján. Ehhez az azonosítási feladathoz számos RFID olvasó/író fej áll rendelkezésre, az Ön igényeinek megfelelően.

NEO Asset Tracker

Egy gateway továbbítja a nyomon követési információkat a Neoception-felhőbe. A Neoception szoftver elemzi az adatokat és jelzi, hogy egy eszköz hányszor volt ment végig az adott felhasználási folyamaton. Az előre beállított küszöbérték elérése után személyre szabott figyelmeztetéseket kap, hogy az eszköz vizsgálata és karbantartása időben ütemezhető legyen.

A rendszer előnye az Ön számára: a Neoception szoftvert szolgáltatásként vásárolhatja meg. Ez azt jelenti, hogy csak a ténylegesen használt szolgáltatásért fog fizetni.

Három alkatrész

RFID-technológia a Pepperl+Fuchstól
Gateway az RFID-technológia és a felhő csatlakoztatásához
Neoception szoftver, mint szolgáltatás

Alkalmazási példák

Galvanizálás
Naponta számtalan alkatrészt galvanizálnak – a folyamat során vegyi anyaggal teli medencékbe merítik a munkadarabokat. A folyamatos használat során lerakódások jönnek létre a merítőgépek felületén, így állapotukat rendszeresen ellenőrizni kell. A Neoception Asset Tracker esetében a merítőgépek alkatrészeire címkéket raknak, így mindegyik elem nyomon követhető a galvanizálási folyamatban. Amint az alkatrészek teljesítették a meghatározott merítési ciklusszámot, a kezelő figyelmeztetést kap, így azonnal beütemezheti a karbantartást.
Beton öntése
A betonblokkok és -elemek öntésekor folyékony betont öntünk fából készült formákba. A beton megkötése után kiemelik a munkadarabot a formából, amibe aztán ismét betont öntenek. Idővel a fa öntőformákat le kell cserélni, hogy a betonöntvények minősége állandó legyen. De honnan tudjuk, hogy mikor kell őket cserélni? Az RFID-technológia nyomon követi, hogy milyen gyakran használtak egy adott formát. Kézi számlálás nélkül a Neoception Asset Tracker jelzi az ellenőrzés szükségességének időpontját.
Hullámvasút
A hullámvasutak számtalan kört megtesznek naponta – természetes, hogy a kocsik kopnak, és időről időre ellenőrizni kell őket. A hullámvasút-üzemeltetők életének megkönnyítése érdekében a Neoception Asset Tracker segít jelezni a karbantartás szükségességét. Minden hullámvasút-kocsi RFID címkével ellátott, így minden alkalommal nyomon követhető, amikor áthalad egy bizonyos ponton. Ha egy kocsi teljesítette a meghatározott számú kört, egy figyelmeztető jelzés jelenik meg az ellenőrzés szükségességéről.
Mi az Ön alkalmazási területe?
Szüksége van egy hatékony nyomon követési megoldásra, hogy tudja, mikor szükséges az üzemi vagy alkalmazási eszközök karbantartása? Csak pár lépés, és elérte a célját. Vegye fel velünk a kapcsolatot! Örömmel segítünk.

Tökéletes párosítás

Szoftver és felhő-szolgáltatások a Neoceptiontől

A Neoception innovatív szoftvermegoldásokat és ipari IoT-szolgáltatásokat fejleszt, amelyek az ügyfelek üzleti folyamataihoz és igényeihez vannak igazítva. A Neoception szolgáltatásainak bevonásával az ügyfelek a saját üzletükre összpontosíthatnak, miközben a testreszabott elemzések és szoftvermegoldások segítenek a hatékonyság növelésében és a lehetőségek kiaknázásában.

Neoception szoftverszolgáltatás

A Neoception az Asset Trackerrel egyszerű és hatékony megoldást kínál a váratlan karbantartási munkák miatti állásidő csökkentésére. A rendszer része az intuitív, web alapú hozzáférés. A felhasználók például könnyen áttekinthetik az eszközök állapotát és a riasztási beállításokat.

RFID-technológia a Pepperl+Fuchstól

A Pepperl+Fuchs több mint 25 éve kutatja és fejleszti az RFID-technológiát. A Pepperl+Fuchs mindent biztosít, amire szüksége van – az összes szükséges alkatrésztől, például az olvasóktól és a címkéktől kezdve az összes gyakran használt frekvenciatartományig (LF, HF, UHF).                                                              

RFID-technológia a Pepperl+Fuchstól

A Pepperl+Fuchs RFID-rendszer tökéletesen integrált a Neoception szolgáltatásaival, így egy olyan felhő alapú eszközkezelő rendszer jön létre, amely áttekintést nyújt a berendezések kihasználtságáról és az alkatrészek kopásáról.

Kapcsolat