WILSEN.sonic.level


IoT-érzékelő az intelligens töltésszint-kezelésért

WILSEN.sonic.level

Ipari felhasználás

IoT ultrahangos érzékelők ipari használatra

A Pepperl+Fuchs WILSEN.sonic.level akkumulátoros IoT ultrahangos érzékelőjét az ipari követelményeknek megfelelően fejlesztették ki. Rögzíti azon tárolók töltésszintjét és földrajzi elhelyezkedését, amelyekbe beszerelik, és az adatokat biztonságosan továbbítja az internetre.
Eszközkezelés

Kényelmes eszközkezelés a mobilalkalmazáson keresztül

Egy könnyen használható, Androidra és iOS-re fejlesztett mobilalkalmazással a WILSEN.sonic.level a kívánt célra konfigurálható a működési helyen, Bluetooth® LE kapcsolaton keresztül.
Rugalmas rendszer

Szabványos LPWAN technológia a nagyfokú rugalmasságért

A LoRaWAN®-hoz hasonló, szabványosított, kis fogyasztású rádiótechnológiák használata lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy az igényeinek leginkább megfelelő szoftvermegoldást válassza.
Piacvezető

Ultrahangos szakértelem a piacvezetőtől

A Pepperl+Fuchs piacvezető az ipari ultrahangos érzékelők terén. Portfóliónk alapérzékelők széles választékát kínálja. Projektspecifikus, egyedi megoldásokat is tudunk nyújtani ügyfeleink számára.
Pepperl+Fuchs is a member of the LoRa Alliance®

Optimalizálja üzleti folyamatait IoT-érzékelők segítségével

A vezeték nélküli IoT-érzékelők okossá változtatják a tárolókat, tartályokat és silókat. A WILSEN.sonic.level akkumulátoros vezeték nélküli szintérzékelőt elsősorban az intelligens városi, logisztikai, gazdálkodási és környezetgazdálkodási ágazatokban használják. Az érzékelőparaméterek lehetővé teszik, hogy az eszközök igazíthatóak legyenek a különböző szerelési körülményekhez és különböző anyagok érzékeléséhez.

A szabványosított LoRaWAN® technológia lehetővé teszi, hogy az érzékelő több éven keresztül önállóan továbbítson fontos adatokat több kilométeres távolságból. A WILSEN.sonic.level ezért a kihívást jelentő ipari alkalmazási helyzetekben szükséges összes fontos tulajdonságot kombinálja egy IoT-érzékelőtől elvárt csatlakoztathatósággal és felügyelhetőséggel.

A LoRa Alliance® tagjaként a Pepperl+Fuchs elkötelezett a termékek átjárhatósága és a technológia világméretű telepítése iránt.

Az IoT-rendszer

Az IoT-rendszer

Az érzékelők és az adatátvitel mellett az IoT érzékelőrendszerhez tartozik az érzékelőadatok fogadópontja az interneten. A LoRaWAN® rendszerekben a gateway felelős az érzékelő adatainak Ethernet-képes protokollra történő átfordításáért.

A konvertált adatokat a LoRa hálózati szerverre küldi. Ez először dekódolja az információt, majd továbbítja azt a megfelelő alkalmazás-kiszolgálónak. Ott az érzékelő adatait feldolgozzák, majd egy IoT-platformra továbbítják, ahol grafikus megjelenítésre és részletesebb elemzésre is sor kerül.

A WILSEN.sonic.level érzékelők kényelmesen paraméterezhetők egy mobileszköz alkalmazás segítségével, hogy optimálisan használhatók legyenek a helyszínen.

Hogyan működik?

Az IoT-érzékelő

WILSEN.sonic.level IoT-érzékelő

Multiszenzor

A WILSEN.sonic.level a töltésszinten túl jóval több mindent továbbít. Az érzékelőről érkező GPS-adatok lehetővé teszik a tárolók nyomon követését, míg a további információk, például a hőmérséklet-értékek és az akkumulátor töltöttségi állapota lehetővé teszik a megelőző karbantartást.

Mobileszköz alkalmazás

A WILSEN.sonic.level kiküszöböli annak szükségességét, hogy nyomógombok segítségével kelljen nehézkesen beállítani az egyes érzékelőket, mivel a paraméterezés és a hálózati regisztráció mobileszközön történik Android- és iOS-alkalmazás segítségével, Bluetooth® Le kapcsolaton keresztül.

Szabványosított

A WILSEN.sonic.level nincs adott rendszerhez kötve, így bármelyik LoRaWAN® hálózatba integrálható. Könnyen használható, gyártófüggetlen szoftver és gyorsan fejleszthető, testreszabható IoT-megoldások.

Ipari felhasználás

A WILSEN.sonic.level megoldást más IoT-érzékelőktől az ipari használatra való alkalmassága különbözteti meg – robusztus háza IP66/67 védettségű, és kültéren is használható -25 °C és +70 °C közötti hőmérsékleten.

Intelligens környezet

A WILSEN.sonic.level vezeték nélküli érzékelő a folyók, tavak és árvízgyűjtők szintjét figyeli. További információkat, például hőmérsékletet, földrajzi helymeghatározást és akkumulátor-állapotot továbbít akár több kilométernyire, így hozzájárul az áradások kivédéshez.

Alkalmazások

Intelligens gazdálkodás

A modern mezőgazdaság egyszerre állít elő élelmiszert és energiát. A WILSEN.sonic.level segít a gazdáknak távolról felügyelni a takarmányelosztó silók vagy biogáz üzemek emésztőjének töltésszintjét. Egy ilyen IoT-rendszer megszabadítja a mezőgazdasági termelőt az ellenőrző körök végzésétől és elősegíti a hatékony működéshez szükséges, fontos feladatok elvégzését.

Intelligens logisztika

Intelligens logisztika

A globalizált világ hatékony ellátási láncai nem maradhatnak nyersanyag és utánpótlás nélkül. A WILSEN.sonic.level segít meghatározni a tartályok vagy silók töltésszintjét és lehetőséget ad a beszállítónak arra, hogy az igényeknek megfelelő ellátási logisztikai rendszert kínáljon ügyfeleinek.

Intelligens városok

Intelligens városok

Egyre nagyobbak a városokkal és önkormányzatokkal szembeni elvárások, hogy polgáraik számára kényelmes, környezetbarát életkörülményeket biztosítsanak. A WILSEN.sonic.level intelligens hulladékkezelést tesz lehetővé, amelynek során a használt üveg-, ruha- és újrahasznosító tárolók töltésszintjét távolról ellenőrzik, így a tárolókat a meghatározott mennyiség elérésekor ürítik.

LoRa topológiák

LoRa technológia

Számos előny van az alkalmazások terén

A LoRa-technológia számos olyan előnnyel rendelkezik, amelyek különösen jól jöhetnek IoT-érzékelők, például a WILSEN.Sonic.Level típus alkalmazása esetén:

  • Eszközök csatlakoztatása akár 15 km-ről; épületfalon is áthatol
  • Globális elérhetőség és a gyártófüggetlenség az IoT-alkalmazások gyors telepítéséhez
  • Minimális energiafelhasználás működés közben: az érzékelő képes évekig működni akkumulátorcsere nélkül
  • Adatátvitel rádión keresztül, így nincs szükség érzékelőkábelezésre
  • A hitelesítésnek és a teljes működést lefedő titkosításnak köszönhetően nagyfokú biztonság és integritás
  • Alacsony működési költségek a licencet nem igénylő frekvenciasávnak köszönhetően

Ezek a tulajdonságok azt jelentik, hogy a LoRa hatalmas kiterjedésű vezeték nélküli hálózat létrehozására használható, így városi és lakott területeken történő alkalmazásra is megfelelő. Vállalati telephelyeken is költséghatékony magánhálózatok hozhatóak létre. A jobb oldali ábrán a különféle verziók topológiai különbségei láthatók.

Ha többet szeretne megtudni a LoRaWAN® előnyeiről, olvassa el online cikkünket:

Kapcsolat