A következő kanban-szint

Digitális kanban kezelőrendszer

Előnyök

Teljes körű digitalizáció

Teljes körű digitalizáció

Az első megoldás a piacon, amely átfogó megközelítést kínál a kanban-állványok digitalizálásához.
Optimalizált folyamatok

Optimalizált folyamatok

A könnyű üzembe helyezéshez szükséges segédrendszer megkönnyíti az anyagok megtalálását, míg az aktuális pillanatot mutató készletszint-jelentések lehetővé teszik a folyamatos leltárt.
Nagyobb rugalmasság

Nagyobb rugalmasság

Az átfogó digitális információ költséghatékony munkafolyamatokat biztosít a legkülönbözőbb termékváltozatok számára.
Utólagos beszerelhetőség

Utólagos beszerelhetőség

A barnamezős gyártóüzemek már létező kanban-rendszerei könnyen és költséghatékonyan digitalizálhatóak később is.
Teljes körű digitalizáció
A digitális kanban menedzsment rendszer az első olyan megoldás a piacon, amely teljes körű digitális képet ad a fizikai kanban állványokról. Amint egy munkatárs eltávolít egy kisméretű teherhordozót az állványról, az anyagelvonás valós időben rögzítésre kerül, és elindul az újrarendezés. Az egyes kanban-kártyák mozgatásának hibára hajlamos, manuális folyamatára így már nincs szükség, az újrarendezési ciklusok rövidebbek, és a beszerzési folyamatok hatékonyabban ellenőrizhetőek.
Optimalizált folyamatok
A digitális Kanban kezelőrendszer könnyen érthető és átlátható vizualizációja kiküszöböli az időigényes keresési folyamatokat és a polcfeltöltési hibákat. Ezenkívül a kisméretű teherszállítók kivonásának automatizált rögzítésével a hagyományos kanban-rendszerekre jellemző, manuális üres üzenetekre már nincs szükség. A kivonásokat azonnal és automatikusan rögzítik. Az állványokon lévő készletről valós idejű információ teszi lehetővé a folyamatos leltárt, így a konténerek és anyagok bármikor könnyen megtalálhatóak.
Nagyobb rugalmasság
A digitális kanban kezelőrendszer többféle termékváltozat esetében jelentősen költséghatékonyabb a hagyományos megoldásnál. A készletszintek és -követelmények helyszíntől függetlenül valós időben szinkronizálhatóak, így optimalizálhatóak az intralogisztikai folyamatok és a tárolás is. Ugyanakkor teljesen kiküszöböli az anyagok állványokhoz való hozzárendelésének statikus folyamatát és a kapcsolódó adminisztratív költségeket. A rendszer a lehető legjobban méretezhető a piacon. A gyártósorok így igény szerint átalakíthatóak, a moduláris felépítés miatt pedig könnyen bővíthetőek.
Utólagos beszerelhetőség
A digitális kanban kezelőrendszer barnamezős környezetekben történő utólagos felszerelés esetén is ideális. A szükséges hardver könnyen integrálható, egyforrású alkatrészkészletet tartalmaz, amelyben megvan a kanban-állványok digitalizálásához szükséges összes hozzávaló. A kapcsolódó szoftvert a különböző IoT-megoldásokkal és ERP- vagy MES-rendszerekkel való maximális együttműködésre tervezték. Összességében véve a megoldással a meglévő kanban-folyamatokat is gyorsan és minimális költséggel lehet digitalizálni.
Egy okos kanban szoftverszolgáltatás

Szoftverintegráció

A Neoception által kifejlesztett szoftver biztosítja a központi agyat a helyszíni érzékelő adatainak olvasásához és összesítéséhez. Az intelligens mintafelismerés használatával a szoftver meghatározza, hogy történt-e dobozmozgás, és ha igen, mikor és hogyan a kanban-állvány különböző területein. A rövidebb, nem szándékos aktiválásokat a rendszer gondosan szűri és figyelmen kívül hagyja. A Bosch Connected Industry magasabb szintű Nexeed ipari alkalmazásrendszere csak akkor kap tájékoztatást, ha egyértelmű eseményeket azonosítottak. A kanban-szolgáltatás vezérli az RFID-olvasó fejeket és a LED-eket.

A működési funkciók mellett a szolgáltatás egy online interfészt is tartalmaz az egyszerű hardverbeállításhoz, a működés felügyeletéhez és a hibakereséshez. A frissítések gyorsak és biztonságosak, továbbá a fő vezérlőhöz való közvetlen hozzáférés útján valósíthatók meg. Az összes alkatrész működésének folyamatos ellenőrzése átfogó állapotfigyelést tesz lehetővé, amelynek eredményeit működési állapotként jeleníti meg az állványfény.

Hogyan működik a rendszer?

Teljes állványvezérlés

Sávvezérlés

Ha részletes információ biztosításáról van szó, a digitális kanban kezelőrendszer messze felülmúlja a hagyományos megoldásokat: Minden állványhoz egy alkatrészkészlet tartozik, amely egy fotoelektromos fénycsíkot, egy dedikált állványvezérlőt és egy LED-modult tartalmaz a put-to-light utasítások megjelenítéséhez.

A különálló vizuális háttér-elnyomók a speciálisan erre a célra fejlesztett érzékelősávra vannak felszerelve, amely különböző hosszúságokban kapható. A háttér-elnyomók szinte valós időben észlelik a szoftverben a mintákat. Ezek a minták lehetővé teszik, hogy következtetéseket vonjunk le az állványokban történő mozgásokról. A kinyert információk alapján a LED-modul színes jeleket használ, amelyek jelzik a kezelőnek, hogy a dobozt a megfelelő pályára helyezte-e vagy sem.

A már ismerős, piercing-technológiás AS-interfész laposkábel lehetővé teszi a kezelők számára, hogy gyorsan és rugalmasan csatlakoztassák az állványokat.

Get More Insights

Watch this video to learn more about the development of our digital Kanban management system and how you can benefit from this unique solution.

Tanulmány

Töltse le ingyen!

Szeretne további, részletes információkat kapni a kanban rendszerek digitalizálásáról? Tobias Kehl, a Neoception digitalizálási mérnöke exkluzív tanulmányt írt a témában. Ez a PDF-dokumentum elmagyarázza a kanban munkafolyamatok alapjait, kiemeli a lehetséges optimalizálási pontokat, valamint bemutatja a felhőintegrációt és a hozzá kapcsolódó biztonsági tényezőket.

A folyamatok, hardverelemek, illetve szoftver-architektúrák vizuális áttekintése révén gyorsan megérthető, hogy az egyes elemek miképp kapcsolódnak egymáshoz.

Töltse le ingyenesen most!

Tanulmány kanban rendszer

Kapcsolat