A következő kanban-szint

Digitális kanban kezelőrendszer

Előnyök

Teljes körű digitalizáció

Teljes körű digitalizáció

Az első megoldás a piacon, amely átfogó megközelítést kínál a kanban-állványok digitalizálásához.
Optimalizált folyamatok

Optimalizált folyamatok

A könnyű üzembe helyezéshez szükséges segédrendszer megkönnyíti az anyagok megtalálását, míg az aktuális pillanatot mutató készletszint-jelentések lehetővé teszik a folyamatos leltárt.
Nagyobb rugalmasság

Nagyobb rugalmasság

Az átfogó digitális információ költséghatékony munkafolyamatokat biztosít a legkülönbözőbb termékváltozatok számára.
Utólagos beszerelhetőség

Utólagos beszerelhetőség

A barnamezős gyártóüzemek már létező kanban-rendszerei könnyen és költséghatékonyan digitalizálhatóak később is.
Teljes körű digitalizáció
A digitális kanban menedzsment rendszer az első olyan megoldás a piacon, amely teljes körű digitális képet ad a fizikai kanban állványokról. Amint egy munkatárs eltávolít egy kisméretű teherhordozót az állványról, az anyagelvonás valós időben rögzítésre kerül, és elindul az újrarendezés. Az egyes kanban-kártyák mozgatásának hibára hajlamos, manuális folyamatára így már nincs szükség, az újrarendezési ciklusok rövidebbek, és a beszerzési folyamatok hatékonyabban ellenőrizhetőek.
Optimalizált folyamatok
A digitális Kanban kezelőrendszer könnyen érthető és átlátható vizualizációja kiküszöböli az időigényes keresési folyamatokat és a polcfeltöltési hibákat. Ezenkívül a kisméretű teherszállítók kivonásának automatizált rögzítésével a hagyományos kanban-rendszerekre jellemző, manuális üres üzenetekre már nincs szükség. A kivonásokat azonnal és automatikusan rögzítik. Az állványokon lévő készletről valós idejű információ teszi lehetővé a folyamatos leltárt, így a konténerek és anyagok bármikor könnyen megtalálhatóak.
Nagyobb rugalmasság
A digitális kanban kezelőrendszer többféle termékváltozat esetében jelentősen költséghatékonyabb a hagyományos megoldásnál. A készletszintek és -követelmények helyszíntől függetlenül valós időben szinkronizálhatóak, így optimalizálhatóak az intralogisztikai folyamatok és a tárolás is. Ugyanakkor teljesen kiküszöböli az anyagok állványokhoz való hozzárendelésének statikus folyamatát és a kapcsolódó adminisztratív költségeket. A rendszer a lehető legjobban méretezhető a piacon. A gyártósorok így igény szerint átalakíthatóak, a moduláris felépítés miatt pedig könnyen bővíthetőek.
Utólagos beszerelhetőség
A digitális kanban kezelőrendszer barnamezős környezetekben történő utólagos felszerelés esetén is ideális. A szükséges hardver könnyen integrálható, egyforrású alkatrészkészletet tartalmaz, amelyben megvan a kanban-állványok digitalizálásához szükséges összes hozzávaló. A kapcsolódó szoftvert a különböző IoT-megoldásokkal és ERP- vagy MES-rendszerekkel való maximális együttműködésre tervezték. Összességében véve a megoldással a meglévő kanban-folyamatokat is gyorsan és minimális költséggel lehet digitalizálni.
Egy okos kanban szoftverszolgáltatás

Szoftverintegráció

A Neoception által kifejlesztett szoftver biztosítja a központi agyat a helyszíni érzékelő adatainak olvasásához és összesítéséhez. Az intelligens mintafelismerés használatával a szoftver meghatározza, hogy történt-e dobozmozgás, és ha igen, mikor és hogyan a kanban-állvány különböző területein. A rövidebb, nem szándékos aktiválásokat a rendszer gondosan szűri és figyelmen kívül hagyja. A Bosch Connected Industry magasabb szintű Nexeed ipari alkalmazásrendszere csak akkor kap tájékoztatást, ha egyértelmű eseményeket azonosítottak. A kanban-szolgáltatás vezérli az RFID-olvasó fejeket és a LED-eket.

A működési funkciók mellett a szolgáltatás egy online interfészt is tartalmaz az egyszerű hardverbeállításhoz, a működés felügyeletéhez és a hibakereséshez. A frissítések gyorsak és biztonságosak, továbbá a fő vezérlőhöz való közvetlen hozzáférés útján valósíthatók meg. Az összes alkatrész működésének folyamatos ellenőrzése átfogó állapotfigyelést tesz lehetővé, amelynek eredményeit működési állapotként jeleníti meg az állványfény.

Hogyan működik a rendszer?

Teljes állványvezérlés

Sávvezérlés

Ha részletes információ biztosításáról van szó, a digitális kanban kezelőrendszer messze felülmúlja a hagyományos megoldásokat: Minden állványhoz egy alkatrészkészlet tartozik, amely egy fotoelektromos fénycsíkot, egy dedikált állványvezérlőt és egy LED-modult tartalmaz a put-to-light utasítások megjelenítéséhez.

A különálló vizuális háttér-elnyomók a speciálisan erre a célra fejlesztett érzékelősávra vannak felszerelve, amely különböző hosszúságokban kapható. A háttér-elnyomók szinte valós időben észlelik a szoftverben a mintákat. Ezek a minták lehetővé teszik, hogy következtetéseket vonjunk le az állványokban történő mozgásokról. A kinyert információk alapján a LED-modul színes jeleket használ, amelyek jelzik a kezelőnek, hogy a dobozt a megfelelő pályára helyezte-e vagy sem.

A már ismerős, piercing-technológiás AS-interfész laposkábel lehetővé teszi a kezelők számára, hogy gyorsan és rugalmasan csatlakoztassák az állványokat.

A digitális kanban kezelőrendszer szakértőinek meglátásai

Ismerje meg, hogy a vállalatok hogyan kombinálták az egyedi ipari érzékelőket és az IoT-szoftvereket, hogy kifejlesszék az első, a Kanban rekeszeket teljes körűen digitalizáló megoldást.

Ebben a videóban, Tobias Kehl, a Neoception termékfelelőse mutatja be az „Intelligens piac” című projektet, amelyet a digitális Kanban kezelőrendszerrel kiegészítve a Neoception, a Bosch Connected Industry és a Pepperl+Fuchs vállalatok közösen fejlesztettek ki.

A digitális kanban kezelőrendszerről szóló panelbeszélgetésünk során Sebastian Pesch, Stefan Schumacher (Bosch Connected Industry), Bernd Fischer és Fabian Ritter (Neoception GmbH) osztják meg gondolataikat az „Intelligens piac” című projekttel kapcsolatban.

A szakértők

Elmélyülés a témában

A rendszer kifejlesztési módjának megértése

Hogyan fejlődtek a kanban-rendszerek az évek során? Milyen gyengeségekkel kell számolni manapság? Miben különbözik a digitális kanban kezelőrendszer a hagyományos rendszerektől? A Pepperl+Fuchs „amplify” magazinja választ ad ezekre a kérdésekre.

Tanulmány

Töltse le ingyen!

Szeretne további, részletes információkat kapni a kanban rendszerek digitalizálásáról? Tobias Kehl, a Neoception digitalizálási mérnöke exkluzív tanulmányt írt a témában. Ez a PDF-dokumentum elmagyarázza a kanban munkafolyamatok alapjait, kiemeli a lehetséges optimalizálási pontokat, valamint bemutatja a felhőintegrációt és a hozzá kapcsolódó biztonsági tényezőket.

A folyamatok, hardverelemek, illetve szoftver-architektúrák vizuális áttekintése révén gyorsan megérthető, hogy az egyes elemek miképp kapcsolódnak egymáshoz.

Töltse le ingyenesen most!

Tanulmány kanban rendszer

Kapcsolat