Elősegíti a szabványosítást.
Megszünteti a komplexitást.
Maximális teljesítmény.

Ethernet IO modulok
IO-Link masterrel

Előnyök

Többprotokollos

Többprotokollos megoldás

A többprotokollos megoldás közvetlen Ethernet kommunikációt tesz lehetővé az összes szabványos PLC és a terepibusz-modulok között. Ezek a modulok a PROFINET, az Ethernet/IP és az EtherCAT protokollokat is kezelik, így kiépítéskor kevesebb összetevőre van szükség, és elősegíti a szabványosítást a gyártervezés során. Ez a nemzetközi piacokra történő gépépítést is leegyszerűsíti, mivel egy modul több különböző követelményt is kielégít.
Innovatív kommunikációs technológia a jobb teljesítmény érdekében

Jobb csatlakoztathatóság

Az L-kódolású M12-es csatlakozó akár 2x16 A-es névleges áramerősség kezelésére is képes, 70%-os teljesítménynövekedést biztosítva ezáltal. Ennek eredményeként kevesebb tápkábelre van szükség, nagyobb csúcsterhelés érhető el, és több modul kapcsolható össze. A kompakt M12-es csatlakozás általános szabványosítása maximális hatékonyságot és egységes rendszerkialakítást biztosít az üzemek számára.
Decentralizált intelligencia hatékony folyamatokhoz

Decentralizált intelligencia

Az új Ethernet IO modulok integrált logikája lehetővé teszi az alkalmazások önálló futtatását a modulban, valamint a vezérlési szintektől való függetlenedést. Ez lerövidíti a válaszidőket, és csökkenti a kommunikációs kiadásokat, ami hatékonyabb folyamatokat eredményez.
Ethernet IO modulok IO-Link masterrel

IO-Link

Az IO-Link érzékelők/működtetőelemek és az integrált IO-Link master egységgel ellátott terepibusz-modul közötti kommunikáció lehetővé teszi a paraméterezést, a folyamat- és állapotadatok továbbítását, valamint a kiterjesztett diagnosztikát. Ez a kommunikációs alap a jövőbeli Sensorik4.0® alkalmazások építőköve – új előnyöket nyit meg az üzemi átláthatósággal kapcsolatban.

Sensorik4.0®: Időtálló automatizálás IO-Linkkel

Ethernet IO modulok IO-Link masterrel

Az IO-Link master főbb jellemzői

Lehetővé teszi a folyamatos diagnosztikát és paraméterezést egészen az érzékelő/működtetőelem szintjéig
Leegyszerűsíti a készülék cseréjét és üzembe helyezését: Az előre beállított paraméterek automatikus átvitele több érzékelő csatlakoztatása esetén.
8 IO-Link csatorna támogatása az érzékelőkhöz (A típus) és működtetőelemekhez (B típus)
Árnyékolatlan szabványos kábelek egyszerű és gazdaságos bekötésére épül
Az IO-Link IEC 61131-9 szabványnak köszönhetően időtálló

A decentralizált logika leegyszerűsíti a PLC szoftvert

A helyi vezérléssel és decentralizált műveletekkel a terepi busz kommunikációs és a szoftverösszetevők nem szükségesek a fő vezérlőpanelen – csak diagnosztikai adatok kerülnek továbbításra.

Ennek előnye a szállítórendszerben látható, ahol az alkatrészeket a megfelelő pozíció és méret szerint válogatják, és szükség esetén egy sűrített levegős szabályozórendszer segítségével távolítják el. Ez a folyamat rendkívül gyors reakcióidőt igényel, amelyet a bemenetek és kimenetek modulra történő közvetlen csatlakoztatásával lehet elérni.

A gyors reakcióidő azért lehetséges, mert a kommunikációhoz nincs szükséges további időre, és megszűnik a más folyamatoktól való időérzékeny függés.

Ábra ICE1 modulok S2 redundanciával

IO-Link Master a nagy megbízhatóságú rendszerekért


ICE1 sorozat S2 redundanciával

A váratlan leállások megelőzése és a kapcsolódó költségek megspórolása érdekében a Pepperl+Fuchs kifejlesztett egy S2 redundanciájú IO-Link Mastert kritikus, például vegyipari vagy a gyógyszeripari alkalmazásokhoz. Redundáns szinkronizációs mechanizmust hoz létre, amelynek köszönhetően hiba esetén a tartalék PLC veszi át a folyamatvezérlést. Az elsődleges vezérlő ciklikus kommunikációra szolgál, míg a másodlagos vezérlő csak a háttérben fut, hogy szükség esetén átvehesse a kommunikációt.

Ellenálló, öntött cink házuk és megnövelt hőmérséklet-tartományuk révén az S2 redundanciájú ICE1 modulok ideálisak vegyipari és gyógyszeripari, nagy igénybevételt jelentő alkalmazásokhoz.

Gyors diagnosztika, maximális átláthatóság

A modulok maximális folyamat-átláthatóságot biztosítanak: A diagnosztikai paraméterek közvetlenül a modulról érkezve egy webes felületen keresztül figyelhetők, vagy továbbíthatók a PLC-nek is. Az integrált webkiszolgáló lehetővé teszi az eszközhöz történő közvetlen hozzáférést egy webböngészőn keresztül, így fontos adatokat tekinthet meg, és módosíthatja a hálózati paramétereket, például az IP-címeket és az alhálózati maszkokat.

A modulokon LED-ek találhatók, amelyek folyamatos állapotinformációkat biztosítanak, és lehetővé teszik a csatornaspecifikus diagnosztikát. Ez növeli a termelékenységet, mivel lehetővé teszi a hibák észlelését és azok hatékonyabb elhárítását.

 

A gyors diagnosztika átláthatóságot biztosít

Kapcsolat

A Pepperl+Fuchs Ethernet IO modulok elősegítik a szabványosítást, csökkentik a komplexitást és maximalizálják a teljesítményt. Lépjen velünk kapcsolatba, és fedezze fel a terepibusz-modulok új generációját.