Maximális biztonság.
Kényelmes használat.
Ajtókialakítás optimalizálása.

ShieldScan ajtóvédő érzékelő

Csak egy kis védelem – ilyen nem létezik!

A „Ronda és nem is véd” bukósisak, az „Inkább nem ütközöm senkivel” légzsák vagy a „Nos, legalább kerek” úszógumi csak néhány példa arra, hogy semmi sem lehet csak egy kicsit biztonságos! Ugyanez vonatkozik az automatikus ajtóvédelemre is. A ShieldScan ajtóvédő érzékelő teljes biztonságot nyújt a lengőajtóknak az EN16005 szabványnak megfelelően. Tudjon meg többet az új érzékelőgenerációról, amely az innovatív technológia, az egyszerű üzembe helyezés és a minimalista kialakítás kompromisszumok nélküli ötvözete.

A Pepperl+Fuchs ajtóvédelme

Maximális megbízhatóság bármilyen környezetben

Előnyök

Mindig megbízható védelem

Mindig megbízható védelem

Az oldalankénti egyetlen modul és a speciálisan beállított különálló fénysugarak révén az ajtóvédő érzékelő felügyeli a teljes ajtólapot, valamint a fő és másodlagos záróéleket. A fejlett repülési idő technológiának köszönhetően pontosan és megbízhatóan működik – még polírozott padló, külső fények és fényvisszaverődések esetén is.
Csendes működés és hosszabb élettartam

Csendes működés és hosszabb élettartam

A Pepperl+Fuchs ShieldScan ajtóvédő érzékelője a statikus repülési idő érzékelőtechnológián alapul, amely megakadályozza a súrlódást, az elhasználódást és a csapágy sérülését. Ez növeli az élettartamot és korlátozza a mozgó alkatrészek működési zaját.

Kompakt, alacsony profilú ház

Az IP65 besorolású ShieldScan egyszerű, vékony és kompakt kialakítású házzal rendelkezik. A beépített tömítéssel ellátott fedél könnyen eltávolítható, és megbízhatóan eltéríti az esőcseppeket. A felhasználók különböző színek közül választhatnak, így a modul gyakorlatilag bármely ajtókeretben láthatatlan.
Egyszerű összeszerelés és telepítés

Egyszerű összeszerelés és telepítés

A plug-and-play funkcióval az előszerelt ShieldScan néhány lépésben telepíthető. A felhasználók gyorsan és intuitívan, egyszerű kézmozdulatokkal irányíthatják az eszközt a helyszíni beállítás és dinamikus terepi hangolhatóság érdekében.

Innovatív technológia kompromisszumok nélkül

Innovatív technológia kompromisszumok nélkül

Az ajtóvédelemhez használható új ShieldScan eszköz repülési idő technológiát használ. A technológia a fénysugarak mozgási ideje alapján számítja ki a távolságot, így biztonságos és milliméteres pontosságú méréseket tesz lehetővé, nagy ismétlési pontossággal és rövid válaszidővel. Az optimalizált fénysugár-geometriának köszönhetően az érzékelő az ajtó három terének különböző követelményeihez igazodik. Így a ShieldScan a speciálisan beállított egyedi fénysugarakkal a fő záróélt, az ajtólapot és a másodlagos záróélt egyaránt figyeli. Megbízhatóan érzékeli, ha egy személy vagy tárgy megszakítja a védelemként szolgáló fénysugarakat. A védendő ajtó magasságától és szélességétől függően a fénysugár útja alkalmazkodik az ajtó formájához.

A fő záróél védelme
A fő záróél védelme

Ez a beolvasási terület a fő záróélnél lévő zónát védi. A megnövelt fényút miatt az érzékelő mindig érzékeli a korláton túli részt, és nem ütközik neki a kilincsnek. 

Becsípődés elleni védelem a csuklópánt szélénél
Becsípődés elleni védelem a csuklópánt szélénél

Ez a fényterület a másodlagos záróélt veszi körül. A csuklópánt szélénél lévő ívelt fénysugármezőnek köszönhetően a ShieldScan érzékeli az oldalirányú megfogást. Ez optimális védelmet biztosít az ajtókeret és a csuklópánt között. Ez a piacon elérhető legjobb becsípődés elleni védelmet biztosítja a felhasználók számára.

Az ajtólap védelme
Az ajtólap védelme

Ez a fényút gondoskodik az automatikus ajtó lapjának védelméről. Ha egy személy vagy tárgy megszakítja a védőmezőt, az ajtólap megáll.

Plug-and-play érzékelő kompakt házban

Az alap készülékházból és fedélből álló ShieldScan telepítése mindössze néhány lépésből áll, a másodlagos záróélre történő felszereléshez pedig legfeljebb három csavar szükséges. Ajtóoldalanként egy érzékelő elegendő a teljes ajtólap biztosításához. Az üzembe helyezés során az érzékelőrendszer először megjegyzi a talajtól mért távolságot. Az intuitív kézmozdulat-vezérlés segítségével a rendszer először a fő záróéltől (ajtó szélessége) mért távolságot, majd a következő ajtómozgás során az ajtó maximális nyitási szögét határozza meg.

Funkcionalitások

„Virtuális fal” a védelmi mező dinamikus beállítása érdekében

Az érzékelő dinamikus, szögfüggő beállítással rendelkezik a védőmezőt illetően, ezért nincs szükség a nyitott ajtó mögötti fal kifejezett betanítására. Az ajtó nyitásakor a védőmező egyes fénysugarai egymást követően eltűnnek, amíg az ajtó el nem éri a maximális ajtónyitási szöget. Így a nyitott ajtó mögötti változásokat figyelmen kívül hagyja a rendszer. Ez még az olyan megváltozott környezeti feltételek mellett is zökkenőmentes működést tesz lehetővé, mint például a növények.

Egyszerű telepítés és üzembe helyezés

A ShieldScan ajtóvédő érzékelőt gyorsan és egyszerűen fel lehet szerelni és üzembe helyezni. Minden szükséges alkatrész a szállítás részét képezi. Ebben az útmutató videóban részletesen bemutatásra kerül a telepítés és az üzembe helyezés.

Minimalista kialakítás, amely minden telepítési helyzethez illeszkedik

A ShieldScan ajtóvédő érzékelő szögletes, keskeny műanyag házzal rendelkezik az alig észrevehető elhelyezés érdekében – például a különösen keskeny ajtókerettel rendelkező üvegajtókon.
Az optimalizált házkialakítás révén az érzékelő bármilyen ajtóhoz tökéletesen illeszkedik!

Kapcsolat

Kérdése van a ShieldScan ajtóvédő érzékelővel kapcsolatban? Örömmel segítünk! Csak küldjön nekünk egy üzenetet vagy foglaljon időpontot egy személyes konzultációra egyik szakértőnkkel.