Maximális biztonság.
Kényelmes használat.
Ajtókialakítás optimalizálása.

ShieldScan® ajtóvédő érzékelő

Csak egy kis védelem – ilyen nem létezik!

A „Ronda és nem is véd” bukósisak, az „Inkább nem ütközöm senkivel” légzsák vagy a „Nos, legalább kerek” úszógumi csak néhány példa arra, hogy semmi sem lehet csak egy kicsit biztonságos! Ugyanez vonatkozik az automatikus ajtóvédelemre is. A ShieldScan ajtóvédő érzékelő teljes biztonságot nyújt a lengőajtóknak az EN16005 szabványnak megfelelően. Tudjon meg többet az új érzékelőgenerációról, amely az innovatív technológia, az egyszerű üzembe helyezés és a minimalista kialakítás kompromisszumok nélküli ötvözete.

A Pepperl+Fuchs ajtóvédelme

Maximális megbízhatóság bármilyen környezetben

Előnyök

Mindig megbízható védelem

Mindig megbízható védelem

Az oldalankénti egyetlen modul és a speciálisan beállított különálló fénysugarak révén az ajtóvédő érzékelő felügyeli a teljes ajtólapot, valamint a fő és másodlagos záróéleket. A fejlett repülési idő technológiának köszönhetően pontosan és megbízhatóan működik – még polírozott padló, külső fények és fényvisszaverődések esetén is.
Csendes működés és hosszabb élettartam

Csendes működés és hosszabb élettartam

A Pepperl+Fuchs ShieldScan ajtóvédő érzékelője a statikus repülési idő érzékelőtechnológián alapul, amely megakadályozza a súrlódást, az elhasználódást és a csapágy sérülését. Ez növeli az élettartamot és korlátozza a mozgó alkatrészek működési zaját.

Kompakt, alacsony profilú ház

Az IP65 besorolású ShieldScan egyszerű, vékony és kompakt kialakítású házzal rendelkezik. A beépített tömítéssel ellátott fedél könnyen eltávolítható, és megbízhatóan eltéríti az esőcseppeket. A felhasználók különböző színek közül választhatnak, így a modul gyakorlatilag bármely ajtókeretben láthatatlan.
Egyszerű összeszerelés és telepítés

Egyszerű összeszerelés és telepítés

A plug-and-play funkcióval az előszerelt ShieldScan néhány lépésben telepíthető. A felhasználók az érzékelőtér egyszerű beállítását szolgáló kézmozdulat-vezérlés, a dőlésszög automatikus beállítását szolgáló egyszeri tanítási funkció, valamint a védelmi tér dinamikus beállítása révén gyorsan és intuitív módon üzembe helyezhetik az eszközt.

Innovatív technológia kompromisszumok nélkül

Innovatív technológia kompromisszumok nélkül

Az ajtóvédelemhez használható új ShieldScan eszköz repülési idő technológiát használ. A technológia a fénysugarak mozgási ideje alapján számítja ki a távolságot, így biztonságos és milliméteres pontosságú méréseket tesz lehetővé, nagy ismétlési pontossággal és rövid válaszidővel. Az optimalizált fénysugár-geometriának köszönhetően az érzékelő az ajtó három terének különböző követelményeihez igazodik. Így a ShieldScan a speciálisan beállított egyedi fénysugarakkal a fő záróélt, az ajtólapot és a másodlagos záróélt egyaránt figyeli. Megbízhatóan érzékeli, ha egy személy vagy tárgy megszakítja a védelemként szolgáló fénysugarakat. A védendő ajtó magasságától és szélességétől függően a fénysugár útja alkalmazkodik az ajtó formájához.

A fő záróél védelme
A fő záróél védelme

Ez a beolvasási terület a fő záróélnél lévő zónát védi. A megnövelt fényút miatt az érzékelő mindig érzékeli a korláton túli részt, és nem ütközik neki a kilincsnek. 

Becsípődés elleni védelem a csuklópánt szélénél
Becsípődés elleni védelem a csuklópánt szélénél

Ez a fényterület a másodlagos záróélt veszi körül. A csuklópánt szélénél lévő ívelt fénysugármezőnek köszönhetően a ShieldScan érzékeli az oldalirányú megfogást. Ez optimális védelmet biztosít az ajtókeret és a csuklópánt között. Ez a piacon elérhető legjobb becsípődés elleni védelmet biztosítja a felhasználók számára.

Az ajtólap védelme
Az ajtólap védelme

Ez a fényút gondoskodik az automatikus ajtó lapjának védelméről. Ha egy személy vagy tárgy megszakítja a védőmezőt, az ajtólap megáll.

Plug-and-play érzékelő kompakt házban

Az alap készülékházból és fedélből álló ShieldScan telepítése mindössze néhány lépésből áll, a másodlagos záróélre történő felszereléshez pedig legfeljebb három csavar szükséges. Ajtóoldalanként egy érzékelő elegendő a teljes ajtólap biztosításához. Az üzembe helyezés során az érzékelőrendszer először megjegyzi a talajtól mért távolságot. Az intuitív kézmozdulat-vezérlés segítségével a rendszer először a fő záróéltől (ajtó szélessége) mért távolságot, majd a következő ajtómozgás során az ajtó maximális nyitási szögét határozza meg. Az egyszeri tanítás funkciónak köszönhetően a döntési szög később, a betanítási folyamat megismétlése nélkül is beállítható.

Funkcionalitások

„Virtuális fal” a védelmi mező dinamikus beállítása érdekében

Az érzékelő dinamikus, szögfüggő beállítással rendelkezik a védőmezőt illetően, ezért nincs szükség a nyitott ajtó mögötti fal kifejezett betanítására. Az ajtó nyitásakor a védőmező egyes fénysugarai egymást követően eltűnnek, amíg az ajtó el nem éri a maximális ajtónyitási szöget. Így a nyitott ajtó mögötti változásokat figyelmen kívül hagyja a rendszer. Ez még az olyan megváltozott környezeti feltételek mellett is zökkenőmentes működést tesz lehetővé, mint például a növények.

Minimalista kialakítás, amely minden telepítési helyzethez illeszkedik

A ShieldScan ajtóvédő érzékelő szögletes, keskeny műanyag házzal rendelkezik az alig észrevehető elhelyezés érdekében – például a különösen keskeny ajtókerettel rendelkező üvegajtókon.
Az optimalizált házkialakítás révén az érzékelő bármilyen ajtóhoz tökéletesen illeszkedik!

Kapcsolat

Kérdése van a ShieldScan ajtóvédő érzékelővel kapcsolatban? Örömmel segítünk! Csak küldjön nekünk egy üzenetet vagy foglaljon időpontot egy személyes konzultációra egyik szakértőnkkel.