Végtelen lehetőségek

SmartRunner Explorer 3-D sztereó képfeldolgozó és repülési idő technológiákkal

SmartRunner Explorer 3-D

Lépjen be az automatizálás harmadik dimenziójába a fény sebességével – a SmartRunner Explorer 3-D a kétdimenziós képek mellett nagy pontosságú háromdimenziós pontszámítási felhőképeket is generál. Opcionálisan sztereó képfeldolgozó technológiával és repülési idő (ToF) technológiával is kapható.

Nyers adatérzékelőként a háromdimenziós képalkotó érzékelő számos alkalmazáshoz megfelelő, amelyek részletes kontúrérzékelést igényelnek – legyen szó a szállítószalagok áruvizsgálatáról, a robotika tárgyfelszedő és -elhelyező alkalmazásairól vagy az automatizált irányítású járművek ütközéselkerüléséről.

Fedezze fel a SmartRunner Explorer 3-D rendszert 3-D képalkotási feladatához.

Alkalmazások és felhasználási területek

A SmartRunner Explorer 3-D sorozatú érzékelők számos olyan feladatra alkalmasak, amelyek pontos kontúrérzékelést igényelnek:

3-D érzékelés  Tárgyak érzékelése háromdimenziós térben
3-D érzékelés
Tárgyak érzékelése háromdimenziós térben
Jelenlét ellenőrzés  Tárgyak jelenlétének ellenőrzése
Jelenlét ellenőrzés
Tárgyak jelenlétének ellenőrzése
Teljesség ellenőrzése  Az objektumok megfelelő számának ellenőrzése
Teljesség ellenőrzése
Az objektumok megfelelő számának ellenőrzése
Alakérzékelés  Alakmegfeleltetés referenciaprofilhoz vagy kontúrhoz
Alakérzékelés
Alakmegfeleltetés referenciaprofilhoz vagy kontúrhoz
Pozicionálás  Az objektumok helyzetének ellenőrzése és a helyzetadatok kiadása
Pozicionálás
Az objektumok helyzetének ellenőrzése és a helyzetadatok kiadása
Térfelügyelet  Terek felügyelete
Térfelügyelet
Terek felügyelete
Méretezés  Tárgyak méretezése és mérési adatok kiadása
Méretezés
Tárgyak méretezése és mérési adatok kiadása

Előnyök

Átfogó 3D érzékelő

A SmartRunner Explorer 3-D segítségével igen pontos 3D pontfelhőképek generálhatóak, amelyek rendkívül precíz tárgymegjelenítést biztosítanak. A különböző érzékelőváltozatok sztereó képfeldolgozó vagy repülési idő technológiával (TOF) kaphatók, és számos alkalmazásban használhatók – például szállítószalagokon történő áruvizsgálatra vagy a robotikában alkatrész-felrakó és -beültető alkalmazásokhoz.

Rugalmas megoldás

A Pepperl+Fuchs segítséget nyújt a megfelelő érzékelőverzió kiválasztásában, és szükség esetén hardverspecifikus beállításokat is végez. Az érzékelő gyárilag előkalibrált, és közvetlenül az alkalmazásba integrálható. Ezzel idő takarítható meg, továbbá rugalmas érzékelőmegoldást kapunk. 

Nagy pontosságú mérési eredmények

A nagy chipfelbontásnak köszönhetően rendkívül részletes 3D adatok generálhatók, így még a legkisebb tárgyakról és azok fizikai tulajdonságairól is készíthetők képek. A z irányú optimalizált mélységinformáció teljesen új alkalmazási területeket nyit meg.

Szabványosított adatstruktúra

A két érzékelőváltozat kimeneti adatszerkezete hasonló, függetlenül attól, hogy melyik érzékelőverzió és technológia került kiválasztásra. Így ha az integráció kivitelezésre került az egyik érzékelőváltozat alapján, a másik verzió is egyszerűen integrálható. A hagyományos érzékelőkhöz képest több érzékelő használata esetén jelentősen csökken a szükséges integrációs munka.

Ismerje meg a rugalmasság új szintjét

Egy platform és két technológia a korlátlan lehetőségek érdekében – a SmartRunner Explorer 3-D új rugalmassági szintet jelent alkalmazásában.
Tudjon meg többet a különböző technológiákról, funkciókról és előnyökről ebben a videóban.

 

Egy érzékelősorozat – két technológia

SmartRunner 3-D sztereó képfeldolgozó technológiával

SmartRunner 3-D sztereó képfeldolgozó technológiával

Megoldás rövid érzékelőtartományú alkalmazásokhoz

A sztereó képalkotó változat két, 1,4 MP felbontású kamerával van felszerelve. Az első lépésben az érzékelő képkülönbséget határoz meg, amelyet a két 2D-kép egymásra helyezésével állít elő. A nagy felbontású 2D képek lehetővé teszik az érzékelő számára, hogy a kívánt érzékelési tartományhoz álljon, megkönnyítve a mérési eredmények értelmezését. A beállítások elvégzése után létrejön egy 3D pontfelhőkép. Ily módon a sztereó képfeldolgozó technológia segítségével rendkívül pontos, nagy felbontású képeket készíthet a teljes mérési tartományban.

SmartRunner 3-D repülési idő technológiával

SmartRunner 3-D repülési idő technológiával

Megoldás dinamikus alkalmazásokhoz, nagyobb érzékelési tartománnyal

A ToF (repülési idő) verzió kamerája VGA (640x480 pixel) felbontású és nagy, 30 Hz-es mérési sebességgel rendelkezik. Ez különösen alkalmassá teszi olyan, nagyobb mérési tartományú alkalmazásokhoz, ahol gyors reakcióidőre van szükség – például vezető nélküli szállítórendszereknél. A 940 nanométeres infravörös fény azt jelenti, hogy a ToF (repülési idő) változat nem érzékeny a környezeti fényre, és bel- és kültéren egyaránt használható. A kamera először egy úgynevezett Z-képet készít, amely a sztereó képérzékelő 2D képéhez hasonló. Ezen kívül meghatározásra kerül a tárgy és az érzékelő közötti távolság, majd egy mélységi kép és egy x és y irányú 2D információt tartalmazó magasságtérkép készül. Ezek az információk egy részletes 3D pontfelhőkép létrehozására szolgálnak. Továbbá a négyfázisú mérés optimalizálja a hasznos jelet és a mérési eredményeket.

Funkciók és szoftver

Megbízható érzékelőmegoldás

SmartRunner 3-D szerelési segédeszköz

A SmartRunner Explorer 3-D robusztus alumínium házzal és IP65 védelemmel rendelkezik. Az ellenálló érzékelőház könnyen viseli a hőmérséklet-ingadozásokat, így folyamatosan megbízható mérési eredményeket biztosít.

A ház hátuljába beépített szerelési segédeszköz megkönnyíti az érzékelő alkalmazásba történő felszerelését és tájolását. Ez azt jelenti, hogy az érzékelő készülékcsere esetén teljes mértékben betájolható szerszám nélkül is.

Intuitív ViSolution szoftver

ViSolution szoftver interfész

Minden SmartRunner Explorer 3-D érzékelő a Pepperl+Fuchs ViSolution szoftverrel konfigurálható. Ezt az ingyenes szoftvert letisztult design, intuitív felhasználói útmutató és felhasználóbarát eszközkezelés jellemzi. A 2D és 3D adatok mindössze néhány kattintással létrehozhatók, majd asztali számítógépen és a jövőben mobileszközökön (Windows, iOS, Android) is megjeleníthetők. A szoftverbeállítások a használt technológiától függetlenül minden más hardverderivatíván duplikálhatók.

Emellett speciális Vision könyvtárak kerülnek folyamatosan a termékcsaládba, például a ROS (Robot operációs rendszer) illesztőprogramok, amelyek leegyszerűsítik az érzékelők robotikai alkalmazásokba történő integrálását.

Műszaki adatok

Click on the appropriate tablet version to see its features.

  • Stereo Vision Device
  • Time-of-Flight Device
Stereo VisionDevice Time-of-FlightDevice
Power supply 24 VDC
Resolution (optic) X = 0.5 mm / Y = 0.5 mm / Z = 2 mm
Field of view (900 mm distance) X = 550 mm / Y = 500 mm
Eye safety Laser class 1
Operating frequency / Object speed up to 10 Hz at full resolution / up to 1 m/s
Interface Gigabit Ethernet TCP/IP
Dimensions 165 x 67 x56 mm (WxHxD) / appr. 800 gr.
Ambient light suppression >20 klux
Raw image size 1300 (H) x 1080 (V) pixel, appr. 1.4 Mpxl.

Alkalmazások

Teljesség- és sértetlenség-ellenőrzés
A csomagolási technológia területén a sztereó képfeldolgozó technológiával felszerelt SmartRunner Explorer 3-D a kartondobozok tartalmi teljességének és sértetlenségének ellenőrzésére használható. A töltőüzemek például azért használják, hogy biztosan a maximális számú üvegpalack kerüljön a dobozba, továbbá hogy minden üveg ép legyen.
Precíz tárgyérzékelés a robotikában
Az alkatrész-felrakó és -beültető robotok speciális érzékelőtechnológia alapján működnek a pontos alkatrészérzékeléshez és -pozicionáláshoz. A robotkarhoz csatlakoztatott, sztereó képfeldolgozó technológiával felszerelt SmartRunner Explorer 3-D lehetővé teszi a tárgyak pontos érzékelését, továbbá precíz megragadási pontot biztosít. Ez lehetővé teszi az alkatrészek pontos észlelését és elhelyezését.
Megbízható raklapérzékelés és -mérés
Az automatizált targoncákon érzékelők vannak, amelyek lehetővé teszik a raklapok pontos észlelését és pozicionálását. A targonca két villája közé szerelt, repülési idő technológiával is megtámogatott SmartRunner Explorer 3-D 3 dimenziós képet hoz létre a raklapról és annak rakományáról. Ez lehetővé teszi annak meghatározását, hogy hány csomag rakható még fel, vagy hogy a raklapozási folyamat már befejeződött-e.
Ütközés-elkerülés a logisztikában
A logisztikában gyakran vontatókat használnak az anyagok és késztermékek biztonságos, egyik helyről a másikra történő szállítására. A zökkenőmentes működés érdekében a SmartRunner Explorer 3-D-vel ellátott vontatók felszerelhetők repülési idő technológiával. Ez biztosítja a bejárat megbízható figyelését, biztosítva ezzel az ütközések elkerülését.
Tészta adagolása töltőgépekben
A pékáruk gyártása során a tésztát automatikusan adagolják és töltik fém formákba. A tésztatípusok eltérő állaga miatt az adagok mérete a töltés során változhat. Az egyenletes adagolás érdekében a sztereó képfeldolgozó technológiával felszerelt SmartRunner Explorer 3-D méri a tésztamennyiséget, és azonosítja a túl kevés vagy túl sok tésztával töltött formákat.

Kapcsolat

Kérdése van a SmartRunner 3-D termékcsaláddal kapcsolatban, vagy további információkra van szüksége? Örömmel segítünk! Egyszerűen töltse ki a kapcsolatfelvételi űrlapot, és küldjön nekünk üzenetet.