A technológia fejlesztése.
Stabilitás biztosítása.
Megbízhatóság.

VariKont
aktív árnyékolási technológiával

Rugalmasságra tervezveA Pepperl+Fuchs, mint a közelítésérzékelő feltalálója és az érzékelőtechnológia úttörője, folyamatosan olyan új termékek és technológiák fejlesztésén dolgozik, amelyek zökkenőmentesen integrálhatók az egyedi alkalmazásokba. Az aktív árnyékolási technológiát úgy fejlesztették ki, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a mechanikai tűréshatárokból és egyenletesen nagy kapcsolási távolságokat biztosítson.

A VariKont sorozatba beépített technológia segítségével az érzékelők aktívan érzékelik mind a céltárgyat, mind pedig a telepítési környezetet, folyamatosan nagy kapcsolási távolságokat biztosítva, a telepítési helyzettől és a környező anyagtól függetlenül. Használja ki az egyszerűbb berendezéstervezés és a csökkentett költségek előnyeit!

Fő előnyök

Egyenletesen nagy, 30 mm-es kapcsolási távolság süllyesztett szerelés és 50 mm-es kapcsolási távolság nem süllyesztett szerelés esetén – a szerelési helyzettől függetlenül!
Rugalmas rendszertervezés és egyszerűbb berendezéstervezés
Állítható érzékelőfej a gyors és egyszerű telepítés érdekében
Kényelmes állapotfigyelés a sarkokon lévő, jól látható LED-ek segítségével
A belső minőségellenőrzés túlteljesíti a célipari gépalkalmazások követelményeit

A megfelelő megoldás minden környezethez

A kereskedelmi forgalomban kapható közelítésérzékelők teljesítménye általában korlátozott, mivel kapcsolási távolságuk a telepítési helyzettől és a környező anyagtól függően jelentősen
eltérhet. Az aktív árnyékolási technológiával ellátott VariKont induktív érzékelők azonban
egy elsődleges tekercs és egy másodlagos tekercs kombinációját alkalmazzák, így akár 30 mm-es süllyesztett és 50 mm-es nem süllyesztett nagy kapcsolási távolságokat biztosítanak.

Előnyök

érzékelési tartomány ikon

Megbízható technológia

Az aktív árnyékolási technológiával felszerelt VariKont érzékelők a telepítési helyzettől függetlenül nagy, 30 mm-es süllyesztett és 50 mm-es nem süllyesztett kapcsolási távolságot biztosítanak. A nagyfokú elektromágneses összeférhetőséggel rendelkező érzékelők nem érzékenyek a külső hatásokra és a mechanikai terhelésekre, továbbá –25 °C és +70 °C közötti hőmérsékleten működnek.
üzemtervezés ikon

Rugalmas alkalmazástervezés

A kapcsolási távolságokat nem befolyásoló maximális telepítési rugalmasság révén az aktív árnyékolási technológia leegyszerűsíti a berendezések tervezését és csökkenti a költségeket.
jelölőnégyzet ikon

Egyszerűsített állapotfigyelés

A sarkokon lévő, jól látható LED-ek bármikor és bármilyen távolságból lehetővé teszik az állapotellenőrzést.
egyszerű telepítés ikon

Gyors telepítés és egyszerű eszközcsere

Az érzékelő mindkét változata állítható érzékelőfejjel rendelkezik, emellett pedig felhasználóbarát telepítést és cserét biztosít. Az érzékelőfej öt irányba forgatható, így optimálisan igazítható a céltárgyhoz.

Nagyobb rugalmasság az alkalmazástervezés terén

A szerelési anyagok és a szerelési körülmények befolyásolják az induktív érzékelők kapcsolási távolságát, különösen a nagy érzékelési tartománnyal rendelkező érzékelők esetében. Ezt a hatást a lehető legalacsonyabban kell tartani, hogy az érzékelők a lehető legnagyobb kapcsolási távolsággal legyenek használhatók. Ennek érdekében a hagyományos érzékelők árnyékolási megoldásokat használnak, de ez gyakran tartományvesztéssel és -korlátozással jár.

Az újonnan kifejlesztett aktív árnyékolási technológia segítségével egyszerre kihívást jelentő telepítési helyzetek és nagy kapcsolási távolságok valósíthatók meg. A –25 °C és +70 °C közötti hőmérséklet-tartomány szintén stabil marad a nagyobb kapcsolási távolságokkal rendelkező konkurens érzékelőkhöz képest. 

VariKont nagy kapcsolási távolsággal
VariKont érzékelő elsődleges és másodlagos tekerccsel

A másodlagos tekercs kompenzálja a környezeti hatásokat

A VariKont és a VariKont L2 nagy kapcsolási távolságú induktív érzékelők elsődleges és másodlagos tekerccsel működnek. A hagyományos érzékelőkhöz hasonlóan az elsődleges tekercs a céltárgyat érzékeli. Ugyanakkor a másodlagos tekercs a környezetet méri, beleértve a telepítési helyzetet és a környező anyagokat.

A kapott információkat a rendszer a környezeti hatások kompenzálására használja fel. Ez segít megvalósítani a 30 mm-es süllyesztett és 50 mm-es nem süllyesztett kapcsolási távolságokat.

Kapcsolási távolság különböző telepítési helyzetekben

Kapcsolatfelvétel

Kérdése van az aktív árnyékolási technológiával ellátott VariKont sorozattal kapcsolatban, vagy szeretne további információkat kapni? Örömmel segítünk! Egyszerűen töltse ki a kapcsolatfelvételi űrlapot, és küldjön nekünk üzenetet.