The Problem Solver.

Truly reliable. Highly versatile. Solving complex applications.

ML100-Serie

Eenvoudig Behuizingsconcept, Geavanceerde Optiek

ML100-Serie

De ML100-sensor combineert alle geavanceerde optische functieprincipes in één eenvoudige, rechthoekige miniatuurbehuizing om zo allerlei veeleisende automatiseringstaken aan te pakken. Hij beschikt over montagegaten met metalen schroefdraad voor M3-schroeven, een heldere zenderdiode en duidelijk zichtbare statusdiode. Een gevoeligheidsregelaar en licht-aan/donker-aan-schakelaar bieden grotere flexibiliteit en meer controle over het scan- of detectiebereik. De sensorbehuizing staat op de lijst van cULus-geverifieerde armaturen en is CE-, UKCA- en CCC-gecertificeerd. Door hun robuustheid zijn de ML100-sensoren zeer goed bestand tegen toepassingen in koelcellen waar sprake is van temperaturen tot −30 °C. Alle optische versies zijn ofwel voorzien van kabels of M8-connectoren, en beschikken over NPN- en PNP-uitgangen. Dit helpt gebruikers om aan de meest uiteenlopende installatievereisten te voldoen.

Technologieën: PowerBeam vs. BlueBeam

ML100-serie met BlueBeam-technologie

PowerBeam-Technologie

De PowerBeam-technologie staat erom bekend de hoogste stroomreserve onder concurrenten te hebben, wat een duurzame en betrouwbare werking ondersteunt. De duidelijk zichtbare zenderdiode zorgt voor een eenvoudige en handige sensoruitlijning en set-up. De grote, heldere en uniforme lichtvlek is van bijzonder nut voor retroreflecterende sensoren, zelfs voor die met kleine reflectors.

BlueBeam-Technologie

BlueBeam-technologie is vergelijkbaar met PowerBeam-technologie, maar beschikt over een blauwe LED met een golflengte van 470 nm. Ze beschikt over een even krachtige en uniforme lichtbundel. Deze kan worden gebruikt om enkele van de moeilijkste taken in de elektronica-industrie te verrichten, inclusief de detectie van blauwe fotovoltaïsche wafers en printplaten (PCB’s).

Voordelen

Probleemoplosser

De ML100-sensor met zijn op 1 inch van elkaar voorziene bevestigingsgaten verenigt alle fundamentele optische functieprincipes in één rechthoekige behuizing. Aanvullende, toepassingsspecifieke modellen zijn verkrijgbaar, wat de ML100-serie ideaal maakt voor uitdagende toepassingen waarin andere sensoren hun limiet bereikt hebben.

Eén Sensor, Talrijke Optische Oplossingen

Van eenvoudige diffuse reflectiesensoren tot gespecialiseerde sensoren met drievoudige lichtvlek of BlueBeam-technologie, gebruikers kunnen bij ons kiezen uit een brede waaier van sensormodi om de ideale oplossing voor hun specifieke toepassing te vinden.

Uiterst Betrouwbare Sensor

Met zijn solide ontwerp, robuuste elektronica en indrukwekkende optische prestaties scoort de ML100 zeer hoog qua betrouwbaarheid. Hij heeft zijn duurzaamheid ondertussen duidelijk bewezen in allerhande industriële omgevingen. Eens geïnstalleerd, hoeven gebruikers zich jarenlang geen zorgen te maken over de sensor.

Robuust en Veelzijdig

De ML100’s verschillende sensormodellen en schok- en trillingsbestendige behuizing onderschragen de ruime toepasbaarheid van de serie—van gevoelige toepassingen in de elektronica tot veeleisende toepassingen op het gebied van material handling.

Portfolio

Diffuse Sensoren met Achtergrondonderdrukking

ML100-8-H-350
Uitstekende achtergrondonderdrukking voor veeleisende toepassingen
ML100-8-H-250-BU
BlueBeam voor detectie van silicumwafels en printplaten
ML100-8-H-250-RT
Standaard achtergrondonderdrukking voor standaard toepassingen
ML100-8-H-200-IR
Infraroodlicht (IR) voor niet-storende voorwerpdetectie
ML100-8-H-100-RT
Kleine lichtbundel voor detectie van kleine voorwerpen
ML100-8-H-100…162
Drievoudige lichtbundel voor een betrouwbare, drievoudig redundante detectie

Diffuse Reflectiesensoren

ML100-8-1000
Standaard voorwerpdetectie
ML100-8-W
Grote lichtbundel voor detectie van glanzende of transparante voorwerpen
ML100-8-HGU-100-RT
Verlengde lichtvlek voor duurzame printplaatdetectie
ML100-8-HGU-100-IR
Verlengde infrarood lichtvlek voor PCB-detectie met AOI-camera’s
ML100-8-HGU-100-BU
Langwerpige BlueBeam voor detectie van fotovoltaïsche wafers en printplaten

Retroreflecterende Sensoren

Lang bereik voor de detectie van ondoorzichtige voorwerpen
Verkort bereik voor de detectie van glimmende of ondoorzichtige voorwerpen
Zeer korte dode zone voor korteafstandstoepassingen
Infraroodlicht (IR) voor niet-storende detectie van voorwerpen
Contrastinstelling voor de detectie van glas of voorwerpen met laag contrast

Eenwegsensoren

ML100/MV100-RT
Voor standaard toepassingen
ML100/MV100-RT/35
Verlengd bereik voor langeafstandstoepassingen
M100/MV100-IR
Infraroodlicht (IR) voor niet-storende detectie van voorwerpen
M100/MV100-6090
Interne sleuf voor fijnpositionering of detectie van kleine voorwerpen
M100/MV100-6091
Interne sleuf voor fijnpositionering of detectie van kleine voorwerpen
M100/MV100-6757
Interne sleuf voor fijnpositionering of detectie van kleine voorwerpen

Toepassingen

Betrouwbare Baggageafhandeling op Luchthavens
De retroreflecterende sensoren van de Ml100-54-serie worden o.a. gebruikt voor de detectie van glimmende voorwerpen waarbij het torsiekoppel niet kan worden aangepast. Bij baggageafhandeling zorgen deze sensoren ervoor dat zelfs glanzende koffers bij het inchecken op de transportband worden gedetecteerd.
Vlotlopende Processen in Vouwmachines voor Wasgoed
Bepaalde korteafstandstoepassingen met glanzende achtergronden vereisen het gebruik van retroreflecterende sensoren en een optische, reflecterende folie om een betrouwbare detectie te garanderen. In vouwmachines voor wasgoed zorgen de ML100-54-F-sensoren voor vlotlopende vouwprocessen.
Voorwerpdetectie op Standaard Transportbanden
In standaard transportbandtoepassingen worden de retroreflecterende ML100-55-sensoren met polarisatiefilter meestal ingezet voor voorwerpdetectie.
Betrouwbare Glasdetectie in Bottelinstallaties
De retroreflecterende ML100-55-G-sensor voor glasdetectie is geschikt voor eenvoudige detectietoepassingen met standaard voorwerpen zoals bijv. glazen flessen, reageerbuisjes of gelaagd glas.
Detectie van Boodschappen op de Band bij de Kassa
De retroreflecterende ML100-6-IR-sensoren zonder polarisatiefilter zijn de ideale oplossing voor toepassingen waar zichtbare, rode lichtbundels als storend worden ervaren, zoals bijv. voor de detectie van boodschappen bij de kassa van de supermarkt.

Contact

Heeft u vragen over de ML100-serie? Of wilt u graag bijkomende informatie? Wij helpen u graag! Vul het contactformulier in en stuur ons een boodschap.