Bli med på IIoT-revolusjonen

Sofistikerte teknologier og løsninger for Industry 4.0-applikasjoner

NYHET! IIoT startpakke

Nå kan du bruke vårt IIoT starter kit til å øke din kunnskap. Bli en ekspert på alt mellom sensor og sky!

IIoT startpakkeMed nye IIoT startpakke og brukervennlige IO-Link-mastere fra Pepperl+Fuchs er enkel visualisering og analyse av sensordata blitt til virkelighet. Oppdag fordelene ved IO-Link, og opplev den sømløse integreringen av IO-Link-sensordata i Industri 4.0-applikasjonen din.

Pakken inneholder blant annet følgende:

  • IO-Link-master, (3) IO-Link-sensorer, Ethernet-switch, strømforsyning, RFID-tagger og nødvendige kabler for å komme i gang
  • hurtigveiledning for tilkobling av IO-Link-master og IO-Link-enheter
  • programvaretilkobling for ulike plattformer som AWS, PTC og AVEVA

Koble til programvare-dashbordet via OPC UA eller MQTT for enkel tolkning av sanntidsdata, og begynn den digitale omvandlingen av anleggene dine nå med nye IIoT startpakke fra Pepperl+Fuchs!
Tingenes internett for industrien (IIoT) benytter den mest omfattende sensorinformasjonen som er mulig fra feltnivå. Som en spesialist og pioner innen fabrikk- og prosessautomatisering, anerkjente Pepperl+Fuchs dette tidlig og dedikerte seg til den fjerde industrielle revolusjonen med full innovasjonskraft under begrepet «Sensorik4.0®».

I dag tilbyr vi komplette løsninger for sømløst å overføre verdifull informasjon fra dine maskiner og anlegg til et bredt spekter av programvaresystemer. Utnytt potensialet til tilstands-, posisjons- og tilgjengelighetsdata. Optimaliser prosessene og spar ressurser. Dette nettstedet viser deg hvordan du innfører dette sammen med oss.

Få et innblikk, og ikke nøl med å kontakte oss for realisering av din Industri 4.0-applikasjon. Våre eksperter ser frem til forespørselen din.

Sensorik4.0® – Bli med på IIoT-revolusjonen

Sensorik4.0® – Bli med på IIoT-revolusjonen

De fire lagene for suksess

Systemdesign

1. Systemdesign

Som en pioner innen industriell automatisering har vi en mengde erfaring til rådighet når det gjelder utforming av Industri 4.0-topologier. Det spiller ingen rolle om det er et hybrid eller komplett IIoT-system – du kan stole på vår ekspertise og bruke all informasjon fra dine maskiner og anlegg.
Teknologi

2. Teknologi

Fra IO-Link til RFID til REST API, MQTT og OPC UA – teknologisk mangfold er nøkkelen til å løse de mest mangfoldige applikasjonskravene i Industri 4.0-miljøet. Få en oversikt over teknologiene og protokollene vi er kjent med.
Komponenter

3. Komponenter

Sensorer er øyne og ører for maskiner og anlegg. Med et sømløst utvalg av innovative IoT-sensorer basert på et bredt spekter av driftsprinsipper og tilhørende infrastrukturkomponenter, muliggjør vi en kontinuerlig informasjonsflyt fra maskinen din til nettskyen. Oppdag noen utvalgte representanter for vår portefølje.
Integrasjon

4. Integrasjon

Når det gjelder integrering av applikasjonen din, er vi tett ved din side: I tillegg til vårt eget datterselskap Neoception, som spesialiserer seg på utvikling av IIoT-applikasjoner, samarbeider vi også med en rekke kjente selskaper fra IT-sektoren. Få et innblikk i noen av våre vellykkede prosjekter.

1. Systemdesign

parallel operation of PLC and cloud.

Anlegg, produkter og systemer blir stadig mer nettverkstilkoblet. Dette har resultert i en stor innsats for å sette kommunikasjonsstandarder fra maskin til maskin (M2M). IIoT-protokoller som OPC UAMQTT og REST API muliggjør denne typen kommunikasjon, samt innføring av hybride systemer bestående av en PLS og en nettsky.

Denne delen presenterer forskjellige IIoT-applikasjoner for å vise deg hvordan overgangen fra kontrollbaserte applikasjoner til hybride eller komplette IIoT-applikasjoner uten overordnet PLS kan lykkes.

Hybride kontra komplette IIoT-løsninger

IO-Link-masterne i ICE2- og ICE3-serien danner grunnlaget for hybride og komplette IoT-applikasjoner. Lukas Pogoda, ekspert på industriell kommunikasjon, viser deg forskjellene og funksjonalitetene til hybride og komplette IIoT-løsninger ved hjelp av forskjellige eksempler. Videre forklarer han rollen som IO-Link-masterne fra Pepperl+Fuchs spilte.

Tre IIoT-applikasjoner

I animasjonene kan du se tre kundespesifikke IIoT-applikasjoner som har blitt realisert med Pepperl+Fuchs-komponenter: den endelige monteringen av en produksjonslinje for biler, smart avfallshåndtering og et sensorsystem for å oppdage lekkasjer på vin- og whiskyfat.

IIoT-demonstrator

IIoT-demonstrator

Den «gjennomsiktige maskinen» som en IIoT-demonstrator viser hvor enkelt data fra et bredt spekter av Pepperl+Fuchs-sensorer kan overføres fra feltnivå til nettskyen. Når dataene er der, visualiseres de samlede sensordataene i et dashbord for å generere for eksempel tilstandsbaserte alarmer. Pepperl+Fuchs hjelper deg gjerne med å planlegge og velge riktige komponenter, infrastruktur og programvare for din individuelle IIoT-løsning.

Den «gjennomsiktige maskinen»

I denne videoen presenterer Lukas Pogoda og Jörg Nagel komponentene i den «gjennomsiktige maskinen». Den består av maskinvare fra Pepperl+Fuchs og programvare fra Neoception. Her vil du lære hvordan sensordata kan overføres til nettskyen, vises og analyseres.

2. Teknologi

Vi hører stadig vekk moteord som Industri 4.0, IIoT, smarte fabrikker og smarte enheter. Kjernekonseptet i denne nye teknologiske æraen er tilkoblingen til hver enkelt enhet. Det betyr at de skal kommunisere på en leverandøruavhengig, standardisert, skalerbar, IT- og OT-klar, interoperabel og sikker måte. Dette kan bare oppnås ved å bruke smarte IIoT-kommunikasjonsprotokoller som OPC UA, MQTT eller REST API.

Dette tekniske dokumentet sammenligner de forskjellige TCP-baserte kommunikasjonsprotokollene som har funnet veien opp og som regnes som tilretteleggere for IIoT og Industri 4.0.Last ned teknisk dokument nå.

Last ned rapport nå.

Vår ekspertise inkluderer et bredt spekter av forskjellige kommunikasjonsteknologier og standarder. Dette mangfoldet lar oss dekke alle applikasjonskrav.

REST:API
REST:API
Et sett metoder som harmoniserer enhetskommunikasjon.
MQTT
MQTT
En lettinnført meldingsprotokoll for publisering/abonnering.
OPC UA
OPC UA
En plattformuavhengig, serviceorientert arkitektur.
RFID
RFID
En populær teknologi som forbinder objekter og informasjon.
IO-Link
IO-Link
En IO-teknologistandard for toveiskommunikasjon.

OPC UA, MQTT og REST API forklart

I denne videoen ser Lukas Pogoda nærmere på IIoT-protokollene OPC UA, MQTT og REST API. Han viser deg fordelene og ulempene ved hver protokoll og hvilken løsning som er best egnet for hvilken applikasjon.

 

Intervju: Industrikommunikasjonsprotokoller for IIoT

IIoT-protokoller er like varierte som brukstilfellet. Lær mer om de forskjellige IIoT-protokollene og hvordan Pepperl+Fuchs svarer på de stadig skiftende kravene i dette intervjuet med Sebastian Stöber, teamleder for forskning og utvikling hos Pepperl+Fuchs.

 

NYHET! AWS-partnerkvalifiserte IO-Link-mastere

AWS-partnerkvalifiserte IO-Link-mastere fra Pepperl+Fuchs

Publiseringsprosess og statusdata fra sensorer til skyapplikasjoner i produksjonsfabrikker er et av nøkkelkravene for IIoT- og Industri 4.0-prinsippene. Med den offisielle kvalifiseringen av ICE2 og ICE3 IO-Link-mastere som «AWS-partnerenheter», tilbyr Pepperl+Fuchs brukere i AWS-økosystemet tilgang til en stor portefølje av sensorer for applikasjonene for prediktivt vedlikehold og tilstandsovervåking.

Disse feltbussmodulene støtter ikke bare feltbussprotokoller i sanntid (Ethernet/IP eller PROFINET) for tilkobling til deterministisk drevne industrikontrollere, men tilbyr også et fullstendig nettbasert konfigurasjonskonsept og OPC UA-, MQTT- og REST API-kommunikasjon. Dette gjør det mulig for brukere uten kunnskap om feltbussystemer og PLS-programmering å implementere frittstående applikasjoner raskt og enkelt.

Takket være multilink-teknologien kan hybridtilnærminger implementeres, der PLS-en kjører tidskritiske prosesser og aggregerte statusdata overføres parallelt via OPC UA eller MQTT til AWS-driftede systemer (for eksempel av GE Digital eller Syntax).

3. Komponenter

Noen av våre siste utviklinger

Som en markedsleder innen industriell automatiseringsteknologi tilbyr Pepperl+Fuchs et bredt utvalg av Industri 4.0-egnede sensorer, interface-komponenter og til og med mobile enheter.

Se på noen av de nyeste utviklingene fra vår portefølje:

4. Integrasjon

Integrering av IIoT-løsninger

IT/OT-konvergens blir virkelighet i applikasjoner der våre dedikerte produkter brukes til å innføre Industri 4.0-teknologier. Støtten for standardiserte protokoller og interfacer samt innebygde programvarekontakter gir mulighet for sømløs integrering i eksisterende IT-strukturer og plattformer. Programvarebaserte tjenester levert av våre IT-partnere skaper merverdi for kundene våre.

IIoT-leverandører vi samarbeider med

Amazon Web Services
AVEVA
Bosch Connected Industry
GE Digital
Neoception
PTC
SAP
Software AG
Syntax
Ingen to prosjekter er like. Det som imidlertid fortsatt er det samme, er vår lidenskap for automatisering og målet om å tilby kundene våre nøkkelferdige løsninger med enestående merverdi. Få et innblikk i et utvalg av vellykket implementerte og integrerte Industri 4.0-prosjekter her.
Kanban på et nytt nivå

Kanban-systemer er uunnværlige i produksjonsanlegg og tilbyr mange fordeler. Likevel betyr feilutsatte manuelle arbeidsflyter og lav digitalisering at det er rom for forbedringer. Bosch Connected Industry (BCI), Pepperl+Fuchs og Neoception har utviklet en løsning som tilpasser Kanban-stativer for Industri 4.0.

Finn ut mer
Digitale tilnærminger til hydraulikk

Energiforbruket til en hydraulisk presse kan koste produsenter flere tusen euro per år. En betydelig mengde av denne energien brukes under statisk pressing av sintrede komponenter. LCM GmbH har utviklet et system som kan bidra til å løse dette problemet. De kombinerte det med sensorer og infrastrukturkomponenter fra Pepperl+Fuchs for å lage en digital hydraulisk tilnærming.

Finn ut mer
Smart avfallshåndtering

Sammen med partnerne SAP og Smart City Solutions, har Pepperl+Fuchs utviklet en tilpasset løsning som utnytter ultralydteknologi og LoRaWAN® for å muliggjøre smart, behovsbasert tømming av avfallsbeholdere i byen Heidelberg i Tyskland.

Finn ut mer
Absolutt sikkerhet i sporveiledning for førerløse kjøretøy

Automatiseringsspesialistene Staudinger bruker SIL 3- / PL e-egnede kamerasystemer fra Pepperl+Fuchs for å holde sine toppmoderne førerløse kjøretøy trygt på riktig spor. Dette gjør at selskapet kan forsyne kundene med en komplett løsning som omfatter kontroll- og drivteknologi pluss selve kjøretøyet, alt fra en enkelt kilde.

Finn ut mer

Kontakt oss

Har du spørsmål om Sensorik4.0®-løsningene fra Pepperl+Fuchs? Vil du ha mer informasjon? Vi hjelper mer enn gjerne til! Fyll ut kontaktskjemaet for å sende oss en melding.