Minden síkon.

Mérés akár a harmadik dimenzióban is – négy szkennelési síkban vagy 100 Hz-cel.

A Pulse Ranging Technology által működtetve

Az új R2300 3D LiDAR érzékelőPulse Ranging Technology (PRT) technológiával van felszerelve, amely megbízható, különösen nagy pontosságú és rövid válaszidejű méréseket tesz lehetővé. A PRT folyamatosan méri a céltárgy távolságát a fénysebesség konstansként történő felhasználásával, miközben rendkívül rövid, ugyanakkor erős fényimpulzusokat küld, majd kiszámítja az impulzusküldés és -vétel közötti időtartamot. A kibocsátó és fogadó területek mechanikus szétválasztása rendkívül nagy szennyezéstűréssel jár. Az 1000 pont/pásztázási vonallal és az 50 kHz-es pásztázási sebességgel a 3D LiDAR érzékelő széleskörű ipari automatizálási alkalmazást tesz lehetővé.

Az R2300 3D LiDAR érzékelő a Pulse Ranging Technology megoldást alkalmazza

Előnyök

Sokoldalúság és költséghatékonyság

Sokoldalúság és költséghatékonyság

Az R2300 sorozat négy leolvasási tartományt egyesít egyetlen LiDAR érzékelőben. Az egyrétegű eszközökkel szemben csaknem 3D-s leolvasást készít, amely több információt és megbízhatóbb mérési eredményeket biztosít. Ha több érzékelő helyett csupán egy szükséges, a beszerzési, bekötési és integrációs költségek jelentősen csökkenthetők.
Pontosság és rugalmasság az Ön alkalmazásához igazítva

Pontosság és rugalmasság az Ön alkalmazásához igazítva

A rendkívül nagy, 0,1° mértékű szögfelbontással, nagy mintavételi sebességgel és precíz fényponttal a fotoelektromos érzékelő pontosan és megbízhatóan érzékeli a legkisebb tárgystruktúrákat és kontúrokat is. Ezenkívül a 100°-os vízszintes mérési tartomány a kívánt méretre csökkenthető, így a felhasználó csak az adott alkalmazásra vonatkozó mérési adatokat kapja meg.
Egyszerű telepítés és üzembe helyezés

Egyszerű telepítés és üzembe helyezés

A beépített lézervezérlő bekapcsolásával a felhasználó további eszközök nélkül is egyszerűen összehangolhatja és üzembe helyezheti az R2300-t. Ezenkívül az új 3D LiDAR érzékelő önmagában is felszerelhető, vagy a kialakítani kívánt látómezőtől függően több érzékelő is alkalmazható egymás mellett.
Kompakt és strapabíró ház

Kompakt és strapabíró ház

A szilárdtest-elektronika különösen tartóssá teszi a Pepperl+Fuchs új R2300 3D LiDAR érzékelőjét. A hosszú élettartamra tervezett érzékelő ütés- és rezgésálló. Kompakt kialakításának köszönhetően a többrétegű érzékelő ideális szűk helyeken, például automatikus irányítású járművekben (AGV-k) történő alkalmazásra is.

Az R2300 dióhéjban

Ez a bevezető videó röviden bemutatja a 3D LiDAR érzékelőt, megismerkedhetünk a legfontosabb előnyökkel és funkciókkal, ilyen például a forgó tükörkocka és a mechanikai alapkoncepció.

Tárgyérzékelés 3D-s térben

Fedezze fel az érzékelő négy pásztázási rétegét és a kapcsolható, látható lézervezérlőnek köszönhető egyszerűsített telepítést. Két példán keresztül ismerkedhetünk meg az érzékelő előnyeivel az alkalmazás során: automatikus irányítású járműre szerelve az ütközés elkerülése és a jármű mögötti terület felügyelete érdekében.

Bemutatjuk az R2300 érzékelőt a kiállítási pavilonnál

Thorsten Schroeder, a Pepperl+Fuchs termékmenedzsere bemutatja a széleskörűen alkalmazható R2300 3D LiDAR érzékelőt.

Felhasználási esetek

Navigációs támogatás és ütközések elkerülése
Az AGV járművekkel integrált R2300 3D LiDAR érzékelő lehetővé teszi a tárgyak nyomon követését, a követőfunkció használatát és a megbízható ütközés-elkerülést. A fotoelektromos érzékelő figyeli a jármű előtti területet – a földtől az emberi láb magasságáig. Ezek szolgálnak referenciapontként a személy mozgási irányának felismeréséhez és meghatározott távolságban történő követéséhez. A négy pásztázási síknak és a precíz fénypontnak köszönhetően az R2300 még a legkisebb akadályt is észleli és egyenletes folyamatvégzést biztosít.
Vivőérzékelés robotos alkalmazásokban
A robotkarra szerelt R2300 3D LiDAR érzékelő a négy pásztázási síknak köszönhetően adatokat szolgáltat a teherhordozókról, azok helyzetéről és a rajtuk lévő szállítmányról. Ez lehetővé teszi, hogy a robot rögzített referenciapontok nélkül is érzékelje a hordozó és a teher közötti relatív pozíciót. A felhasználók így megbízható észleléshez és költséghatékony megoldáshoz jutnak.
Hátsó terület figyelése
Az R2300 3D LiDAR érzékelő a targonca hátuljára is felszerelhető. Hátramenetbe kapcsolva a targoncára szerelt fotoelektromos érzékelő a kormányzási szög és a sebesség alapján figyeli a jármű mögötti területet. Az R2300 nagy mintavételi sebességének és mérési sűrűségének köszönhetően bármilyen méretű tárgy és szerkezet észlelhető. Akadály észlelése esetén figyelmeztető jelzés indul, a jármű pedig leáll.
Polcfigyelés magaspolcos állványos raktárakban
Egy polc vagy rekesz telítettségének ellenőrzése során több polcmélység is detektálható. A PRT-vel és négy pásztázási síkkal felszerelt R2300 3D LiDAR érzékelő tökéletes ehhez a feladathoz. A precíz fénypont lehetővé teszi a szerkezetek és élek érzékelését. Emellett a többrétegű érzékelő értékes információkkal szolgál a raklapon lévő teher eloszlásáról. Ez messze meghaladja más érzékelőmegoldások teljesítményét.

Kapcsolat

Kérdése van az R2300 3D LiDAR érzékelővel kapcsolatban? Szeretne több információt kapni?
Örömmel segítünk! Egyszerűen töltse ki a kapcsolatfelvételi űrlapot az üzenetküldéshez.