Precíziós pozicionálás.

Tartósságnövelés.

Tapasztalathasznosítás.

WCS pozicionáló rendszer

Előnyök

Pontos abszolút pozícióérzékelés

A Pepperl+Fuchs WCS pozicionáló rendszer 1989. óta van forgalomban, így folyamatosan fejlesztettük és optimalizáltuk számtalan projektben. Megbízható helyzetérzékelést tesz lehetővé még ívelt utak, lejtők, emelkedők, megszakítások vagy váltók esetén is.

Rugalmas integráció

A pozícióérték közvetlenül a leolvasófejről a vezérlőre továbbítható számos integrált interfészen keresztül (például RS-485, SSI, CANopen, PROFINET vagy Ethernet segítségével). Interfészmodulok széles választéka áll rendelkezésre az egyéb terepi busz interfészekhez történő csatlakoztatáshoz.

Strapabíró kialakítás

Az U-alakú kialakításnak köszönhetően a WCS ellenáll a környezeti fénynek, a nagy teljesítményű LED-ekkel pedig a szennyeződött kódsíneket is képes olvasni. Az érintésmentes, fotoelektromos szkennelés miatt a WCS kopásálló és igen lassan használódik el, az Outdoor opció pedig akár IP69-es védelemmel is elérhető.

Egyszerű beállítás

A WCS Outdoor változat áttetsző házzal rendelkezik, így jól látható a LED és a kijelző. Ez lehetővé teszi a pozícióadatok és hibaüzenetek gyors és egyszerű leolvasását.

Pontos abszolút pozícióérzékelés

Moduláris kialakítása miatt az útvonalkódolási rendszer bármilyen alkalmazáshoz vagy környezeti helyzethezigazítható. Állandó jelleggel egy olvasófejből, egy kódsínből és a megfelelő rögzítőrendszerből áll. Az olvasófej különböző verziókban kapható: a WCS Outdoor opció mostoha környezeti felhasználáshoz, a WCS Extended opció különösen nagy távolságokhoz készült, a kettő pedig kombinálható egymással. Ha az olvasófej és a kódsín kiválasztásra kerülnek, három különböző rögzítőrendszer áll rendelkezésre.

 

Pontos abszolút pozícióérzékelés

Strapabírás és precizitás minden körülmények között

Outdoor opció
A WCS „O” (Outdoor) opció extrém környezeti körülmények között használható. A strapabíró, IP69 védelemmel ellátott háznak köszönhetően az olvasófej por-, nedvesség és ütésálló. Így nagynyomású tisztítókat alkalmazó környezetben is használható, illetve olyan körülmények között, ahol a WCS sós vízzel, savakkal és lúgokkal érintkezik. Meghibásodás esetén a WCS olvasófej könnyen javítható, mivel a visszajelző LED-ek és a kijelző könnyen leolvashatók az áttetsző házon keresztül.
Opció kijelzője
Az olvasófejbe egy hatjegyű (hétszegmenses), a rögzítési pozíciónak megfelelően állítható kijelző került beépítésre. A kijelző így könnyedén elforgatható 180°-kal, ami gyorsabb és egyszerűbb üzembe helyezést tesz lehetővé attól függetlenül, hogy a készülék lógatott vagy álló beszerelésű. A kijelző az aktuális helyzetértéket és a diagnosztikai funkciókat mutatja, továbbá felhívja a figyelmet a kódsín szennyezett vagy sérült szegmenseire.
Extended opció
Ha egy alkalmazás különösen nagy távolságokkal jár, a WCS Extended speciális változat lehetővé teszi, hogy akár 629 m távolság is lefedhető legyen. A két szabványos kódsín szegmens összeszerelése és integrálása rugalmasan kezelhető. A kibővített olvasófej további programozás nélkül is leolvassa a nagyobb távolságot.
Fűtési (Heating) opció
A „H” opciónak köszönhetően a WCS akár -40 °C-os hőmérsékletű környezetben is használható. A fűtés az olvasófejen keresztül történik és kombinálható a kültéri változattal. Ez lehetővé teszi a jeges és havas körülmények közötti üzembe helyezést is, továbbá védelmet nyújt a kondenzációval szemben is.

Kódsínek és ID Padek zord körülményekhez

WCS kódsín

 

 

 

Rétegelt kódsínek:

A Pepperl+Fuchs rétegelt kódsíne szakításálló rétegelt lemezből készül, amely ellenáll az olajoknak, zsíroknak és oldószereknek. A kódsín vegyszereknek, savaknak, lúgoknak és agresszív gázoknak való ellenállásának köszönhetően galvanoplasztikai alkalmazásokhoz is használható.

Rozsdamentes acél kódsín:

A Pepperl+Fuchs rozsdamentes acél kódsíne korrózióálló, és -40 °C-tól 80 °C-ig terjedő hőmérsékleten használható. Ellenállnak a repülő szikráknak a hegesztőműhelyekben, és a súlyos mértékű szennyeződésnek is. A WCS Outdoorral együtt használva garantált a biztonságos és megbízható elhelyezés.

Észlelés ID Paddel:

Mozgó tárgyakra szerelve az ID Pad lehetővé teszi, hogy az olvasófej azonosítsa a mozgásban lévő alvázat. Ez lehetővé teszi a finommozgásos pozicionálást még szélsőséges körülmények között is.

A Pepperl+Fuchs három rögzítőrendszer-kategóriát kínál

Pontos pozicionálás bármilyen időjárási körülmények között

WCS használata kikötőkben

A pontos pozícióérzékelés még hőmérséklet-ingadozások esetén is biztosított. Az Outdoor (kültéri) és azExtended (kibővített) lehetőségek kombinációjával a nagy távolságok már nem jelentenek problémát a modern kikötői műveleteknél. Így lehetővé válik, hogy a konténerdaruk akár 629 méternyi távolságra is mozgathassák a konténereket, ráadásul milliméteres pontossággal. Amint az ábrán látható, a kocsi helyzetét a konténerrakodás során ugyancsak pontosan meg lehet határozni egy WCS segítségével. Mindkettő alapját tartós, rozsdamentes acél kódsínek képezik, WCS-olvasófejjel.

A WCS alkalmazása kikötőkben

WCS Outdoor speciális, extrém kültéri alkalmazásokhoz fejlesztett védőházzal készült – a sós víz, sós levegő vagy bármilyen más típusú nedvesség nem akadály. Az akár IP69 védettséggel szavatolt a legerősebb tömítés. Ezen kívül az ütésálló olvasófej jégálló, továbbá védelmet nyújt a mechanikai hatásokkal szemben is.

A WCS galvanikus alkalmazások esetén is használható

Az olvasófej védőburkolata miatt a WCS Outdoor (kültéri) változataellenálló az agresszív anyagokkal szemben – ez a speciális bevonattal ellátott, elérhető műanyag kódszalagokra is vonatkozik. Még a bonyolult útvonalak, görbék, lejtők és emelkedők sem jelentenek problémát a WCS számára.

Savakkal és lúgokkal szemben ellenálló

A WCS galvanikus alkalmazások esetén is használható

A magas hőmérséklet gyakori jelenség a galvanikus üzemekben, ahol a levegő gyakran telített az oldatokból felszabaduló gőzökkel. Ebben a zord környezetben a munkadarabokat általában fémvázhoz rögzítik, és automatikusan továbbítják őket a rendkívül agresszív oldatokkal feltöltött medencékhez.

Kapcsolat