Ipari érzékeléstechika
+36 88 545 902
+36 88 560 472
Leválasztók, jelátalakítók
+36 88 545 902
+36 88 560 472

Optikai lineáris pozicionálás (WCS)

1989-ben a Pepperl+Fuchs bevezette a világelső WCS pozicionáló rendszert, amelyet azóta is folyamatosan fejleszt. Az optikai pozicionáló rendszerek a keresztszállítók és szállító járművek pozíciójának milliméteres pontosságú érzékelésére használatosak. U-alakú kialakításnak köszönhetően a WCS bel- és kültéren is ellenálló a környezeti fénnyel szemben, és a fotoelektromos szkennelésnek köszönhetően az elhasználódással szemben is védett.

A füst, por és a hőmérséklet-ingadozások nincsenek rá hatással – A WCS nagy sebesség mellett is megbízható pozicionáló információkat nyújt. A pozíció értéke még szélsőséges körülmények között is megbízhatóan meghatározható, mivel a fényintenzitás szabályozása ellensúlyozhatja a szennyeződést. A pozicionáló rendszer továbbá 0,8 mm-enként új pozíciós értéket érzékel, és a pozícióértékeket közvetlenül az olvasófejtől a vezérlőre továbbítja egy soros RS-485 interfészen keresztül.

Szélsőséges környezeti viszonyokhoz vagy különösen nagy távolságokhoz a WCS Outdoor és (az Outdoor rendszerrel opcionálisan kombinálható) WCS Extended rendszerek állnak rendelkezésre.


Safety Guaranteed: safeWCS/PUS


For safety applications, Pepperl+Fuchs combines the advantages of the proven WCS positioning system with a safe evaluation unit. The system consisting of the safe evaluation unit (Position Unit Safe, PUS) and two safeWCS/PUS read heads enables safe position and speed detection up to SIL 3 and PL e. The evaluation unit acts as a safe gateway to the fieldbus: It processes the redundant signals from the safeWCS/PUS read heads, creates a safe position value, and derives a safe speed value from it. In addition to the safe and non-safe data, it also transmits diagnostic data. The system supports the common safety protocol Fail Safe over EtherCAT® (FSoE) in order to transmit the acquired data from the sensor to a safe control system.


Portfolio


 • WCS olvasófejek: Az u-alakú olvasófej a kódsín érintés nélküli fotoelektromos szkennelését biztosítja.
 • WCS interfészmodulok: Interfészmodulok széles választéka áll rendelkezésre a WCS olvasófejek normál interfészekhez történő csatlakoztatásához. Az SSI-interfész kivételével minden interfészhez egyszerre legfeljebb négy olvasófej csatlakoztatható.
 • A WCS mechanikai jellemzői: Strapabíró és rugalmas kódsínek szükségesek az olvasófejek meghatározott távolságon belüli működéséhez. A szennyeződésálló kódsínek alkalmasak íves vágányokhoz, emelkedőkhöz stb. A Pepperl+Fuchs továbbá kódsínek fektetésére tervezett rögzítőegység-rendszereket, a különösen nagy távolságok esetén alumínium profilrendszereket is kínál, valamint vezetőkocsit annak biztosítására, hogy az olvasó még a nagy igénybevételű rezgéssel járó alkalmazásoknál is a pályán maradjon.

A tartozékok közé az alábbiak tartoznak:

 • Csavart páros kábel (kábelvezető láncokban is alkalmazható)
 • WCS olvasófej és LM blokk pótalkatrészek
 • Védőburkolat az olvasófej utólagos beszereléséhez

Előnyök:

 • Megbízható és pontos abszolút pozícióérzékelés a kifinomult pozicionáló rendszer segítségével
 • Megbízható pozícióérzékelés az íves vágányok, emelkedők, lejtők, sávváltások és kaptatók esetén is
 • Rugalmas integráció a hagyományos vezérlőrendszerekkel való kompatibilitásnak köszönhetően
 • IP69 védőburkolat a kikötők a galvanoplasztikai üzemek szélsőséges kültéri alkalmazásához
 • Egyszerű beállítás és hibajelzés: az átlátszó védőburkolat segítségével jól látható állapotjelző LED-ek és kijelzők

WCS pozicionáló rendszer

Az 1989 óta forgalomban lévő WCS pozicionáló rendszer most olyan új rögzítési lehetőségeket kínál, mint a WCS Outdoor és a WCS Extended...