Ipari érzékeléstechika
+36 88 545 902
+36 88 560 472
Leválasztók, jelátalakítók
+36 88 545 902
+36 88 560 472

Távoli I/O rendszerek

A moduláris távoli I/O rendszerek folyamatadatokat továbbítanak robbanás- és nem-robbanásveszélyes területekről a bináris és analóg érzékelők és szereplők, illetve a vezérlőrendszer busz-kapcsolódásipont segítségével történő összekapcsolásával. Jó választás például, amikor az I/O modulokat a terepi eszközökhöz közel akarja elhelyezni. Ha kevesebb vezetékre van szükség, azzal nemcsak kábelt takarít meg, hanem időt, pénzt és munkát is. Így a távoli I/O terepi egységeket robbanásveszélyes területen nem kell központi helyzetben telepíteni, az érzékelőket és a szereplőket pedig könnyen vezérelheti és ellenőrizheti a vezérlőteremből.

A távoli I/O rendszerhez többek között olyan 4 mA … 20 mA-es eszközöket csatlakoztathat, mint a vízáramlásmérők, a szeleppozícionálók, a nyomástávadók, vagy a hőmérséklettávadók. Az olyan eszközök, mint a termoelemek, ellenállás-hőmérséklet érzékelők (RTD-k), mechanikus érintkezők, illetve vizuális vagy akusztikus riasztók szintén csatlakoztathatók. 

Távoli I/O rendszereink kompatibilisek az olyan hálózati protokollokkal, mint a:

  • PROFIBUS DP
  • PROFINET
  • MODBUS RTU
  • MODBUS TCP/IP
  • FOUNDATION Fieldbus H1

A Pepperl+Fuchs kétféle távoli I/O rendszert kínál a különböző robbanásveszélyes környezetekhez:The Gateway to IIoT


The seamless integration of device and process data is a basic requirement of IIoT applications, as well as the handling of big data. By using Ethernet-based communication, the remote I/O PROFINET gateway meets these demands and provides an easy-to-manage, high-performance solution. Building a bridge between the field level and Ethernet-based network structures, it connects any LB and FB station with PROFINET networks.

 


PROFINET kommunikációs modul

A Pepperl+Fuchs új, Zóna 2, I-es osztályú, Divízió 2-es, hitelesített távoli I/O PROFINET kommunikációs modulja új kapukat nyit meg a folyamatiparban az Ipar 4.0 alkalmazásai számára.

A Rövid termékválasztási útmutató az interfésztechnológiát, a FieldConnex® termékeket, valamint a távoli I/O csatlakozótechnológiákat mutatja be, és a gyárak tervezése során nyújt segítséget a megfelelő technológiák és rendszerek kiválasztásában.