Ipari érzékeléstechika
+36 88 545 902
+36 88 560 472
Leválasztók, jelátalakítók
+36 88 545 902
+36 88 560 472

Radaros érzékelők

Please note that due to site maintenance, not all functionalities of the Pepperl+Fuchs website will be available. Thank you for your understanding.

A Pepperl+Fuchs ipari radaros érzékelői az elektromágneses hullámok vagy a radarhullámok fizikai elvét használják. Ezek a radarhullámok olyan speciális tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek miatt ideálisak azon automatizálási alkalmazásokhoz, ahol más érzékelőelvek akadályokba ütköznek: Érzéketlenek az interferenciára, közel fénysebességgel terjednek, és különböző mértékben, de gyakorlatilag bármilyen anyagról visszaverődnek. Ugyanakkor bizonyos mértékig képesek áthatolni a legtöbb anyagon.


FMCW radaros érzékelők nagy hatótávolsággal


A három mérési üzemmód szinte korlátlan szabadságot ad: 1. A lehető legkisebb távolság, 2. A legjobb visszaverő-képesség, 3. A legnagyobb sebesség

A Pepperl+Fuchs ipari radaros érzékelőkkel maximálisan kihasználhatók ezen tulajdonságok, és folyamatosan továbbítják a frekvenciamodulált radarhullámokat az ISM sávban122 és 123 GHz között. Ez az FMCW radar (frekvenciamodulált folyamatos hullám) néven ismert működési elv lehetővé teszi, hogy a funkciók széles köre egyetlen radaros érzékelővel lefedhető legyen. Például a távolság- és sebesség mérése 25 méternél nagyobb távolságnál is elvégezhető, és a céltárgyak mozgásiránya is érzékelhető – a környezeti hatások, például eső, köd, szél vagy por kizárásával, hiszen ezek jelentős hatással tudnak lenni a mérési eredmények pontosságára.

A három mérési üzemmód szinte korlátlan szabadságot ad:

  • A lehető legkisebb távolság: a radaros érzékelőhöz legközelebb eső tárgy anyagfüggetlen érzékelése
  • A legjobb visszaverő-képesség: A legjobb visszaverő-képességgel rendelkező tárgy érzékelése, még akadályozó tárgyakon keresztül is
  • A legnagyobb sebesség: A radaros érzékelő felé mozgó vagy attól leggyorsabban távolodó tárgy érzékelése

Radaros érzékelők mobilgépekhez

Az akár 200 Hz-es mintavételi sebesség, az E1-kompatibilis EMC-értékek és a beépített CAN-interfész (CIA-301-kompatibilis) miatt a Pepperl+Fuchs radaros érzékelői különösen alkalmasak mobilgépekbe (pl. mobil daru, útépítő és mezőgazdasági gépek) történő beépítésre. Az olyan járműtipikus csatlakozások, mint az AMP Superseal vagy a DEUTSCH mindig megbízható és jó kapcsolatot biztosítanak. Ugyanakkor a radaros érzékelők megbízható megoldást kínálnak más alkalmazási területeken is, például az ütközés-elkerülésben az automatizált vezetésű járművek (AGV-k) és a targoncák esetében, vagy akár a tartályokban lévő töltési szint felügyeleténél.

Sarokprizmák, a hasznos kiegészítők


Ha a céltárgy fényvisszaverő tulajdonságait javítani kívánja, vagy nem lehetséges az FMCW radaros érzékelővel történő optimális összehangolás, a Pepperl+Fuchs portfóliójában kiegészítő sarokprizmák is találhatók. Ha egy ilyen fém sarokprizma egy céltárgyhoz van rögzítve, a céltárgy radarkeresztmetszete (RCS) jelentősen megnő, és a radaros érzékelő általi észlelhetőség is ennek megfelelően növekszik.


Radaros érzékelők a Pepperl+Fuchs-tól

A Pepperl+Fuchs ipari radaros érzékelői interferenciamentes távolság- és sebességmérést biztosítanak – esőben, ködben, szél vagy por esetén is. Tudjon meg többet erről az egyedülálló működési elvről és az összes előnyről, amelyet elérhetővé tesz az Ön számára.