Ipari érzékeléstechika
+36 88 545 902
+36 88 560 472
Leválasztók, jelátalakítók
+36 88 545 902
+36 88 560 472

Nyomda- és papíripar

Nyomdaipar

A nyomdagépek esetében kiemelt fontosságú a precíz működés
A nyomdagépek esetében kiemelt fontosságú a precíz működés

A nyomdaiparban egyre nagyobb az igény a rugalmas, magas minőségű és gyors termelés iránt. A kisebb és nagyobb példányszámú nyomtatási feladatok esetében egyaránt nagy rugalmasságra és gyors átállási időkre van szükség. Ezzel együtt azonban a minőség iránti igény is növekszik.

A nyomtatási és a nyomás utáni folyamatok során rendkívül fontos a gépek pontos működése, valamint az anyagveszteség és az állásidő csökkentése:

  • A pontos miniatűr érzékelők garantálják a nyomtatási folyamatok zökkenőmentes működését
  • Az ultrahangos érzékelők az anyagtól vagy a színtől függetlenül észlelik a dupla lapokat és a ragasztásokat
  • Csökkenthető az összehordást, a hajtogatást és a kötést végző gépekbe rosszul beadagolt lapok száma is: A speciális képalkotó érzékelők a képek összehasonlításával vagy a kódok beolvasásával ellenőrzik a lapokat

Minden esetben megfelelő érzékelési megoldást kínálunk a nyomás előtti, nyomtatási és nyomtatás utáni alkalmazásokhoz.


Papíripar

Papírtekercs észlelése
Papírtekercs észlelése

A papíripari alkalmazások számos típusa elérhető, a nyersanyag-előállítástól kezdve a kiszerelésig. Ultrahangos és fotoelektromos távolságmérő érzékelőink észlelik a papírtekercseket, figyelik a tekercs átmérőjét, valamint garantálják a tekercs konzisztens feszítését. A robusztus kódolók és pozicionálási rendszerek pontosan érzékelik a hengereket és a görgőket, így szabályozzák a tekercs feszességét, ami meggátolja a szakadásokat. Az ultrahangos érzékelők megbízhatóan észlelik a ragasztásokat, és így hozzájárulnak az anyagveszteség csökkentéséhez.

Teljes körű, egyéni megoldásokat kínálunk. Szakértőink segítenek kiválasztani a megfelelő érzékelési technológiát az adott alkalmazáshoz.


Kiemelt termékeink a nyomda- és a papíripar számára