Csatlakozás az IIoT forradalomhoz

Kifinomult technológiák és megoldások Ipar 4.0 alkalmazásokhoz fejlesztve

ÚJ! IIoT kezdőcsomag

Csatlakoztassa a gyári érzékelőket a felhőhöz, és indítsa el üzeme digitális átalakulását!

IIoT kezdőcsomagAz új IIoT kezdőcsomag és a Pepperl+Fuchs felhasználóbarát IO-Link masterek segítségével az érzékelőadatok egyszerű megjelenítése és elemzése valósággá válik. Fedezze fel az IO-Link előnyeit, és tapasztalja meg az IO-Link érzékelőadatok zökkenőmentes integrációját az Industry 4.0 alkalmazásba.

A készlet többek között a következőket tartalmazza:

  • Egy IO-Link master, (3) IO-Link érzékelő, egy Ethernet switch, egy tápegység, RFID címkék és minden a kezdéshez szükséges kábelezés
  • Gyors üzembe helyezési útmutató az IO-Link master és IO-Link eszközök csatlakoztatásához
  • Szoftveres csatlakozás különböző platformokhoz, például AWS, PTC, AVEVA

Csatlakoztassa a szoftveres műszerfalát az OPC UA vagy az MQTT segítségével a valós idejű adatok egyszerű értelmezéséhez, és vágjon bele gyárai digitális átalakításába most a Pepperl+Fuchs új IIoT kezdőcsomagjával!
A dolgok ipari internete (IIoT) a terepi szinttől kezdődően a lehető legátfogóbb érzékelő-információkon alapul. A Pepperl+Fuchs a gyár- és folyamatautomatizálási terület specialistájaként és úttörőjeként már korán felismerte ezt, és „Sensorik4.0®” néven, minden innovatív erőforrását bevetve elköteleződött a negyedik ipari forradalom mellett.

Ma már teljes körű, átfogó megoldásokat kínálunk, hogy a gépektől és üzemekből érkező értékes információ zökkenőmentesen továbbítható legyen a szoftverrendszerek széles skálájára. Használja ki az állapot-, pozíció- és elérhetőségi adatokban rejlő potenciált, optimalizálja a folyamatokat és spóroljon az erőforrásokkal! Ezen a weboldalon megmutatjuk, hogyan lehet mindezt megvalósítani velünk.

Nyerjen betekintést és lépjen kapcsolatba velünk, hogy együtt valósíthassuk meg az Ön Ipar 4.0 alkalmazását! Szakértőink izgatottan várják kérdéseit!

Sensorik4.0® – Csatlakozás az IIoT forradalomhoz

Sensorik4.0® – Csatlakozás az IIoT forradalomhoz

Négy réteg az Ön sikeréért

Rendszertervezés

1. Rendszertervezés

Az ipari automatizálás területének úttörőjeként rengeteg tapasztalattal rendelkezünk az Ipar 4.0 topológiák tervezésében. Legyen szó akár hibrid, akár teljes IIoT rendszerről, bízzon szakértelmünkben és használja ki a gépek és üzemek által szolgáltatott összes információt!
Technológiák

2. Technológiák

Az IO-Linktől az RFID-ig és a REST API-ig, az MQTT-ig és az OPC UA-ig – az Ipar 4.0 környezetben a legváltozatosabb alkalmazási követelmények megoldásának kulcsa a technológiai sokszínűség. Ismerje meg az általunk jól ismert technológiákat és protokollokat.
Alkatrészek

3. Alkatrészek

Az érzékelők a gépek és üzemek szemei és fülei. A változatos működési elveken és kapcsolódó infrastruktúra-összetevőkön alapuló, innovatív IoT-érzékelők kifogástalan választékával lehetővé tesszük az információk folyamatos áramlását az Ön gépétől egészen a felhőig. Fedezze fel portfóliónk néhány kiemelt szereplőjét!
Integráció

4. Integráció

Ha alkalmazásintegrálásról van szó, Ön mellett állunk: Az IIoT alkalmazások fejlesztésére szakosodott saját leányvállalatunk, a Neoception mellett együttműködünk számos jól ismert IT vállalattal is. Nyerjen betekintést a sikeresen megvalósított projektjeinkbe!

1. Rendszertervezés

parallel operation of PLC and cloud.

Az üzemek, termékek és rendszerek egyre jobb összeköttetéssel működnek. Ezért nagy erőfeszítéseket tettünk a gépek közötti (M2M) kommunikációs szabványok meghatározására. Az olyan IIoT protokollok, mint például az OPC UAMQTT és REST API teszik lehetővé az ilyen típusú kommunikációt, valamint a PLC-ből és felhőből álló hibrid rendszerek megvalósítását.

Ez a rész különböző IIoT alkalmazásokat mutat be, amelyekben látható, hogyan lehet sikeres a vezérlő alapú alkalmazásokról a hibrid vagy teljes IIoT alkalmazásokra történő, kiemelkedő PLC nélküli átállás.

Hibrid kontra teljes IIoT megoldások

Az ICE2 és ICE3 sorozat IO-Link masterei jelentik a hibrid és teljes IoT alkalmazások alapját. Lukas Pogoda, az ipari kommunikáció szakértője különböző példák felhasználásával mutatja be a hibrid és teljes IIoT megoldások eltéréseit és funkcióit. Továbbá elmagyarázza, mi a Pepperl+Fuchs IO-Link mastereinek szerepe.

Három IIoT alkalmazás

Az animációkban a Pepperl+Fuchs komponenseivel megvalósított három ügyfélspecifikus IIoT alkalmazás látható: egy autóipari gyártósor végleges összeszerelése, intelligens hulladékkezelés, valamint egy érzékelőrendszer a bor- és whiskyhordók szivárgásának érzékelésére.

IIoT bemutató

IIoT bemutató

A „Transparent Machine” („Átlátszó gép”) IIoT bemutatóként azt demonstrálja, hogy milyen könnyen lehet a Pepperl+Fuchs érzékelők széles választékával adatokat továbbítani a terepi szinttől a felhőig. A továbbítás nyomán az összesített érzékelőadatok egy irányítópultra kerülnek, ahol lehetővé válik az állapotalapú riasztások generálása, például: A Pepperl+Fuchs örömmel támogatja Önt az egyedi IIoT megoldásához szükséges összetevők, infrastruktúra és szoftverek megtervezésében és kiválasztásában.

A „Transparent Machine (Átlátszó gép)”

A videóban Lukas Pogoda és Jörg Nagel bemutatja a Pepperl+Fuchs hardveres elemeiből és a Neoception szoftveres megoldásából álló „Transparent Machine (Átlátszó gép)” összetevőit. Itt megtudhatja, hogy a kijelzett és elemzett érzékelőadatok hogyan továbbíthatók a felhőbe.

2. Technológiák

Olyan hívószavakat hallunk folyton, mint Ipar 4.0, okosüzemek és okoskészülékek. Az új technológiai korszak lényege, hogy minden egyes eszköz összekapcsolható. Ez azt jelenti, hogy forgalmazótól független, szabványosított, méretezhető, IT-ra és OT-re felkészített, kölcsönösen működő és biztonságos módon kell kommunikálniuk. Ez kizárólag intelligens IIoT kommunikációs protokollok, például OPC UA, MQTT vagy REST API segítségével valósítható meg.

Ez a tanulmány összehasonlítja a kínálatból kiemelkedő különböző, TCP-alapú kommunikációs protokollokat, amelyekről azt tartják, hogy lehetővé teszik az IIoT és az Ipar 4.0 megoldásokat.Töltse le a tanulmányt most!

Töltse le a tanulmányt most!

Szakértelmünk a különböző kommunikációs technológiák és szabványok széles skáláját felöleli. Ez a sokszínűség teszi lehetővé, hogy minden alkalmazási követelményt teljesíthessünk.

REST:API
REST:API
Egy készülékeket összehangolhatóvá tevő módszerkészlet.
MQTT
MQTT
Egy közzétételi/feliratkozási üzenetkezelő protokoll.
OPC UA
OPC UA
Platformfüggetlen, szolgáltatásközpontú architektúra.
RFID
RFID
Népszerű, tárgyakat és információt összekötő technológia.
IO-Link
IO-Link
IO technológiai szabvány kétirányú kommunikációhoz.

Az OPC UA, az MQTT és a REST API ismertetése

Ebben a videóban Lukas Pogoda közelebbről szemügyre veszi az OPC UA, MQTT és REST API IIoT protokollokat, bemutatva az egyes protokollok előnyeit és hátrányait, valamint azt, hogy melyik alkalmazáshoz melyik megoldás a legmegfelelőbb.

 

Interjú: Ipari kommunikációs protokollok IIoT-hez

Az IIoT protokollok ugyanolyan változatosak, mint a használati esetek – ebből a Sebastian Stöberrel, a Pepperl+Fuchs kutatás-fejlesztési csoport vezetőjével készült interjúból többet is megtudhat a különböző IIoT protokollokról és arról, hogy a Pepperl+Fuchs hogyan reagál a folyamatosan változó követelményekre.

 

ÚJ! AWS Partner minősítésű IO-Link masterek

AWS Partner minősítésű IO-Link masterek a Pepperl+Fuchs-tól

Az érzékelőkből kinyert folyamat- és állapotadatok felhőalapú alkalmazásokban történő közzététele a gyártóüzemekben az IIoT és az Ipar 4.0 alapelveinek egyik legfontosabb követelménye. A ICE2 és ICE3 IO-Link masterek hivatalos minősítésével, mint „AWS partner eszközök” a Pepperl+Fuchs az AWS ökoszisztéma felhasználói számára hozzáférést biztosít a prediktív karbantartási és állapotfelügyeleti alkalmazásokhoz szükséges érzékelők széles portfóliójához.

Ezek a terepi busz modulok nem csak a valós idejű terepi busz protokollokat (Ethernet/IP vagy PROFINET) támogatják a determinisztikusan működő ipari vezérlőkhöz történő kapcsolódáshoz, hanem teljesen internetalapú konfigurációs koncepciót és OPC UA, MQTT és REST API kommunikációt is kínálnak. Ez lehetővé teszi a terepi busz rendszerekben nem járatos és PLC-programozási ismeretekkel nem rendelkező felhasználók számára, hogy gyorsan és egyszerűen lehessen megvalósítani önálló alkalmazásokat is.

A multilink technológiának köszönhetően hibrid megközelítések is alkalmazhatóak, amelyekben a PLC időkritikus folyamatokat hajt végre, és az összesített állapotadatok párhuzamosan kerülnek továbbításra OPC UA vagy MQTT útján az AWS által üzemeltetett rendszerekhez (pl. GE Digital vagy Syntax).

3. Alkatrészek

Néhány példa legújabb fejlesztéseinkre

Az ipari automatizálási technológia piacvezető gyártójaként a Pepperl+Fuchs Ipar 4.0-kompatibilis érzékelők, interfész alkatrészek, sőt, mobil eszközök széles választékát kínálja.

Tekintse meg portfóliónk legújabb fejlesztéseit:

4. Integráció

Az IIoT megoldások integrálása

Az IT/OT konvergencia olyan alkalmazásokban válik valósággá, ahol dedikált termékeinket az Ipar 4.0 technológiák alkalmazására használják. A szabványosított protokollok és interfészek, valamint a beépített szoftvercsatlakozók támogatása lehetővé teszi a meglévő IT struktúrákkal és platformokkal történő, zökkenőmentes integrációt. Az IT partnereink által nyújtott szoftveralapú szolgáltatások ügyfeleink számára további értékkel bírnak.

IIoT beszállítók, akikkel együttműködünk...

Amazon Web Services
AVEVA
Bosch Connected Industry
GE Digital
Neoception
PTC
SAP
Software AG
Syntax
Nincs két egyforma projekt. Az automatizálás iránti szenvedélyünk azonban változatlan, ahogy a célunk is, hogy ügyfeleink számára kulcsrakész, kiemelkedő hozzáadott értékkel bíró megoldásokat kínáljunk. Ismerjen meg néhányat a sikeresen megvalósított és integrált Ipar 4.0 projektekből!
A hidraulika digitális megközelítése

Egy hidraulikus sajtoló energiafogyasztása évente több ezer euróba kerül a felhasználóknak. Az energia jelentős részét a szinterezett alkatrészek statikus préselése során használják fel. Az LCM GmbH kifejlesztett egy rendszert, amely segíthet a probléma megoldásában. A Pepperl+Fuchs érzékelőivel és infrastruktúra-összetevőivel kombinálva digitális hidraulikus megközelítéssel dolgoznak.

Bővebben
Intelligens hulladékkezelés

A Pepperl+Fuchs és partnerei, az SAP és a Smart City Solutions kifejlesztettek egy egyedi, ultrahang technológiát és LoRaWAN®-t használó megoldást, lehetővé téve a hulladékgyűjtő konténerek intelligens, igény szerinti ürítését a németországi Heidelbergben.

Bővebben
Abszolút biztonság az AGV-k nyomvonal-irányításában

Az automatizálásra specializálódott Staudinger a Pepperl+Fuchs SIL 3/PL e elvárásokhoz kifejlesztett kamerarendszereit használja, hogy a legmodernebb automatizált vezérelt járművek biztonságosan követhessék a nyomvonalakat. A vállalat így az ügyfelek számára átfogó megoldást kínálhat, amely magában foglalja a vezérlési és vezetési technológiát, valamint magát a járművet is – mindezt egyetlen forrásból.

Bővebben

Kapcsolat

Kérdései vannak a Pepperl+Fuchs Sensorik4.0® megoldásaival kapcsolatban? Szeretne több információt kapni? Örömmel segítünk! Egyszerűen töltse ki a kapcsolatfelvételi űrlapot, és küldjön nekünk üzenetet.