Ipari érzékeléstechika
+36 88 545 902
+36 88 560 472
Leválasztók, jelátalakítók
+36 88 545 902
+36 88 560 472

IUT-F190-B40 UHF olvasó/író eszköz integrált ipari Ethernet interfésszel és REST API-vel bővíti a Pepperl+Fuchs RFID-portfólióját

2021-04-08

UHF-RFID-Read/Write Head F190-B40
Az IUT-F190-B40 UHF olvasó/író eszköz gyorsan és egyszerűen integrálható az OT- és IT-rendszerekbe

A Pepperl+Fuchs az integrált ipari Ethernet interfészt és REST API-t kínáló IUT-F190-B40 UHF RFID olvasó/író eszköz bevezetésével bővíti az azonosítási megoldások átfogó portfólióját. Ezen interfésztechnológiák használatával a közepes érzékelési tartományokhoz tervezett IUT-F190-B40 egyszerűen és gyorsan integrálható az OT- és IT-rendszerekbe, így vonzó megoldást jelent a gyártásellenőrzés és -figyelés, a nyomonkövethetőséget és visszakereshetőséget nyújtó alkalmazásokhoz, valamint a gyártásautomatizálásban alkalmazott egyéb Ipar 4.0 alkalmazásokhoz.


Osztályának legnagyobb teljesítményű UHF olvasó/író eszköze


Kompakt házméretei és széles hőmérsékleti tartománya révén az RFID író/olvasó eszköz ideális a zöld gumiabroncsok egyértelmű azonosítására, mielőtt azok a vulkanizáló présbe kerülnek.

Az IUT-F190-B40 ugyanazokat a fő előnyöket kínálja, mint a Pepperl+Fuchs F190 termékcsaládjának egyéb megoldásai: Robusztus IP 67 öntvény háza és széles hőmérséklet-tartománya alkalmassá teszi a különösen nagy kihívást jelentő ipari környezetekben való használatra. Az UHF RFID-technológián alapuló megoldás magas (akár 6 m) tartományokat és érzékelési sebességeket ér el és támogatja a többcímkés olvasást.

A beépített, automatikusan kapcsolható antennapolarizáció megbízható azonosítást biztosít még akkor is, ha a címke tájolása nem következetes vagy ismeretlen. Az integrált antennával és nagyon kompakt házzal rendelkező készülék alkalmas a szűk helyre történő beépítésre anélkül, hogy az az átviteli teljesítményt és az érzékelési tartományt veszélyeztetné: A mindössze 114 x 112 x 63 mm méretű házzal rendelkező, 1000 mW-os ERP-t kibocsátó IUT-F190-B40 a piac legjobb teljesítményosztályát kínálja.

A REST API-val ellátott RFID könnyen integrálható az IT-rendszerekbe

Míg a Pepperl+Fuchs más RFID olvasó/író fejeit elsősorban PLC-alkalmazásokban használják funkcióblokkokkal és az IDENTControl kiértékelő egységgel, a REST API segítségével az IUT-F190-B40 egyszerűen integrálható az IT rendszerekbe. Az interfészen keresztül az UHF olvasó/író fej teljes körűen paraméterezhető és működtethető, így nincs szükség PLC-programozásra. Ez a nagyobb rugalmasság egyszerű integrációt és gyors testre szabást biztosít a dinamikusan változó azonosítási feladatokhoz. Emellett az az IUT-F190-B40 integrált webes felülete paraméterezéshez és üzembe helyezéshez is használható.

Kiegészítő IO-k a triggerérzékelőkhöz és jelzőfényekhez

Az ipari Ethernet interfész és a REST API mellett az IUT-F190-B40 két bemenettel és egy kimenettel rendelkezik. Ennek eredményeként a fénysorompók közvetlenül csatlakoztathatók az UHF olvasó/író eszközön keresztül, lehetővé téve az olvasási művelet indítását és leállítását, vagy az átviteli irány észlelését – mindezt további IO-komponensek nélkül. A kimeneten keresztül egy jelzőfény jelzi, hogy az eszköz üzemkész és az olvasási művelet sikeres volt.

Azonosítási megoldások egyetlen forrásból

Piacvezető vállalatként a Pepperl+Fuchs az érzékelőtechnológia széles választékát kínálja az ilyen jellegű alkalmazások támogatására. A technológia különböző érzékelési elveken alapul, és zökkenőmentesen integrálható a IUT-F190-B40 RFID olvasó/író eszközökkel. Ezenkívül a Pepperl+Fuchs által gyártott kábelek és csatlakozók széles választéka áll rendelkezésre az RFID olvasó/író eszközök és érzékelő technológia csatlakoztatásához. A különböző címketípus-opciók lehetővé teszik az adott alkalmazás optimális testre szabását. Mindez azt jelenti, hogy a felhasználók élvezhetik az „egyablakos” megközelítés előnyeit, és egyetlen forrásból egymáshoz optimálisan illeszkedő összetevőkhöz juthatnak.

Az IUT-F190-B40 UHF olvasó/író eszköz legfontosabb jellemzői

  • Közvetlen integráció OT- és IT-rendszerekbe egy ipari Ethernet interfészen és REST API-n keresztül
  • Rugalmas használat az integrált IO-knak köszönhetően (2 db bemenet, 1 db kimenet)
  • Kompakt és strapabíró ház ipari használatra – még nagy igénybevételt jelentő körülmények között is
  • Nagy teljesítményű UHF olvasó/író eszköz közepes érzékelési tartományokhoz
  • Több, akár 40 címke beolvasása a nagyobb termelékenység érdekében
  • Olvasó/író eszközök, címkék, érzékelők és csatlakozási technológia egyetlen forrásból

Kapcsolat


amplify – A Pepperl+Fuchs magazin

Fedezze fel online magazinunkat! Izgalmas sikersztorik, alkalmazástechnikai beszámolók, interjúk és regionális hírek várnak Önre.

e-hírek

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és értesüljön rendszeresen az automatizálás világából érkező újdonságokról és érdekes információkról.

Feliratkozás
Látogatás az RFID-központban

Látogasson el „RFID-központunkba” – ez a speciális weboldal egy, a rádiófrekvenciás azonosítással kapcsolatos tudásbázist tartalmaz. Böngésszen a gyakran feltett kérdések között és tudjon meg többet az elterjedt RFID-alkalmazásokról…