Ipari érzékeléstechika
+36 88 545 902
+36 88 560 472
Leválasztók, jelátalakítók
+36 88 545 902
+36 88 560 472

IUT-F190-B40 UHF olvasó/író fej integrált ipari Ethernet interfésszel és REST API bővíti a Pepperl+Fuchs RFID-portfólióját

2021-04-08

UHF-RFID-Read/Write Head F190-B40
Az IUT-F190-B40 UHF olvasó/író fej gyorsan és egyszerűen integrálható az OT- és IT-rendszerekbe

A Pepperl+Fuchs az integrált ipari Ethernet interfészt és REST API-t kínáló IUT-F190-B40 UHF RFID olvasó/író fej bevezetésével bővíti az azonosítási megoldások átfogó portfólióját. Ezen interfésztechnológiák használatával a közepes érzékelési tartományokhoz tervezett IUT-F190-B40 egyszerűen és gyorsan integrálható az OT- és IT-rendszerekbe, így vonzó megoldást jelent a gyártásellenőrzés és -figyelés, a nyomonkövethetőséget és visszakereshetőséget nyújtó alkalmazásokhoz, valamint a gyártásautomatizálásban alkalmazott egyéb Ipar 4.0 alkalmazásokhoz.


The Most Powerful UHF Read/Write Head in Its Class


With its compact housing dimensions and wide temperature range, the RFID read/write head is ideally suited for the clear identification of green tires before they are inserted into the vulcanization press

The IUT-F190-B40 offers the same key advantages as the other solutions in Pepperl+Fuchs' F190 product family: Its rugged IP67 cast housing and a broad temperature range make it suitable for use even in especially challenging industrial environments. Based on UHF RFID technology, this solution achieves high ranges (up to 6 m) and detection speeds and supports multi-tag reading.

The built-in, automatically switchable antenna polarization ensures reliable identification even when the tag orientation is inconsistent or unknown. With an integrated antenna and very compact housing, the device is suitable for confined installation conditions, without compromising on transmission power and detection range: Emitting 1000 mW ERP with housing dimensions of just 114 x 112 x 63 mm makes the IUT-F190-B40 top of its performance class on the market.

A REST API-val ellátott RFID könnyen integrálható az IT-rendszerekbe

Míg a Pepperl+Fuchs más RFID olvasó/író fejeit elsősorban PLC-alkalmazásokban használják funkcióblokkokkal és az IDENTControl kiértékelő egységgel, a REST API segítségével az IUT-F190-B40 egyszerűen integrálható az IT rendszerekbe. Az interfészen keresztül az UHF olvasó/író fej teljes körűen paraméterezhető és működtethető, így nincs szükség PLC-programozásra. Ez a nagyobb rugalmasság egyszerű integrációt és gyors testre szabást biztosít a dinamikusan változó azonosítási feladatokhoz. Emellett az az IUT-F190-B40 integrált webes felülete paraméterezéshez és üzembe helyezéshez is használható.

Kiegészítő IO-k a triggerérzékelőkhöz és jelzőfényekhez

Az ipari Ethernet interfész és a REST API mellett az IUT-F190-B40 két bemenettel és egy kimenettel rendelkezik. Ennek eredményeként a fénysorompók közvetlenül csatlakoztathatók az UHF olvasó/író fejen keresztül, lehetővé téve az olvasási művelet indítását és leállítását, vagy az átviteli irány észlelését – mindezt további IO-komponensek nélkül. A kimeneten keresztül egy jelzőfény jelzi, hogy az eszköz üzemkész és az olvasási művelet sikeres volt.

Azonosítási megoldások egyetlen forrásból

Piacvezető vállalatként a Pepperl+Fuchs az érzékelőtechnológia széles választékát kínálja az ilyen jellegű alkalmazások támogatására. A technológia különböző érzékelési elveken alapul, és zökkenőmentesen integrálható a IUT-F190-B40 RFID olvasó/író fejekkel. Ezenkívül a Pepperl+Fuchs által gyártott kábelek és csatlakozók széles választéka áll rendelkezésre az RFID olvasó/író fejek és érzékelő technológia csatlakoztatásához. A különböző címketípus-opciók lehetővé teszik az adott alkalmazás optimális testre szabását. Mindez azt jelenti, hogy a felhasználók élvezhetik az „egyablakos” megközelítés előnyeit, és egyetlen forrásból egymáshoz optimálisan illeszkedő összetevőkhöz juthatnak.

Az IUT-F190-B40 UHF olvasó/író fej fő előnyei

  • Közvetlen integráció OT- és IT-rendszerekbe egy ipari Ethernet interfészen és REST API-n keresztül
  • Rugalmas használat az integrált IO-knak köszönhetően (2 db bemenet, 1 db kimenet)
  • Kompakt és strapabíró ház ipari használatra – még nagy igénybevételt jelentő körülmények között is
  • Nagy teljesítményű UHF olvasó/író fej közepes érzékelési tartományokhoz
  • Több, akár 40 címke beolvasása a nagyobb termelékenység érdekében
  • Olvasó/író fejek, címkék, érzékelők és csatlakozási technológia egyetlen forrásból

Kapcsolat


amplify – A Pepperl+Fuchs magazin

Fedezze fel online magazinunkat! Izgalmas sikersztorik, alkalmazástechnikai beszámolók, interjúk és regionális hírek várnak Önre.

e-hírek

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és értesüljön rendszeresen az automatizálás világából érkező újdonságokról és érdekes információkról.

Feliratkozás
Látogatás az RFID-központban

Látogasson el „RFID-központunkba” – ez a speciális weboldal egy, a rádiófrekvenciás azonosítással kapcsolatos tudásbázist tartalmaz. Böngésszen a gyakran feltett kérdések között és tudjon meg többet az elterjedt RFID-alkalmazásokról…