Nyissa ki az ajtót.

 

 

Készítse elő telepítését az IIoT bevezetésére és készüljön fel a holnap kihívásaira.

Távoli I/O PROFINET gateway-ek – Előnyök

Költséghatékony csatlakozás

Költséghatékony csatlakozás

Ha a PROFINET segítségével szeretné korszerűsíteni a vezérlőtechnológiáját, miközben újra felhasználja a meglévő analóg érzékelőket és aktuátorokat, a PROFINET gateway eszközökre van szüksége – a költségek és az összetettség csökkentése érdekében.
Alkalmas nagy adatok kezelésére

IIoT-re felkészítve

AZ LB/FB PROFINET gateway-ek olyan alkalmazásokhoz készültek, amelyek nagy adatokat összesítenek és elemeznek – ideális gateway-ek a folyamatautomatizálás IIoT-alkalmazásaihoz. A PROFINET és a HART IP egyidejű használata esetén a folyamatadatok és az eszköz állapotának adatai valós időben, ugyanazon kapcsolaton keresztül kerülnek továbbításra a fő rendszerhez.
Beépített redundancia

Beépített redundancia

A PROFINET gateway-ek a kritikus alkalmazások hálózati stabilitásának biztosításával megakadályozzák a holtidőt. Két Ethernet interfész teszi lehetővé az intelligens redundancia koncepciót: a gateway-ek integrált kapcsolóval rendelkeznek, amelyek biztosítják a hálózat működését mindenkor.
Intuitív kezelhetőség

Intuitív kezelhetőség

A PROFINET gateway-ek az ilyen típusú eszközök piacán a legnagyobb érintőképernyős kijelzővel rendelkeznek, így kiemelkedő kezelhetőséget biztosítanak. Az RGB LED-ek és a kijelző szimbólumok megfelelnek a NAMUR 107 előírásainak, és az adatokat tisztán és szabványosított módon jelenítik meg.

Ex-Protection 4.0 – Integrált kommunikáció a feldolgozó üzemekben

Ex Protection 4.0 logó

A feldolgozó üzemekben használt terepi eszközök értékes kiegészítő adatokat gyűjtenek saját állapotukról és környezetükről. Mostanáig ezeket az adatokat ritkán lehetett használni, mivel a terep és a vezérlőterem között nem volt kiépítve folyamatos kommunikációs csatorna.

De az Ipar 4.0 megoldásainak, mint például az állapotfigyelésnek és a prediktív karbantartásnak szükségük van ezekre az adatokra. Ezért fejlesztünk olyan termékeket, mint az új PROFINET gateway-ek, amelyek ezeknek az igényeknek megfelelően lettek kialakítva. Nagy teljesítményű processzorukkal és nagy memóriájukkal hidat képeznek a terepi szintű és az Ethernet-alapú hálózati struktúrák között.

A fejlett termékmegoldások mellett számos partnerrel is együttműködünk, hogy maximalizáljuk az adatelérést – akár a vezérlőteremben, a felhő alapú rendszerekben vagy a mobileszközökön. Ezt nyújtja az Ex-Protection 4.0.

A feldolgozóipari adatkommunikáció új generációja

Távoli I/O-megoldás PROFINET Gateway eszközzel

A PROFINET gateway-ek támogatják a HART/HART IP-t, így lehetségessé válik folyamatváltozók és további állapotinformációk küldése a terepi eszközökről. Ugyanakkor a HART IP hatékony eszközkezelést biztosít.

Ráadásul a két Ethernet kapcsolódási ponttal és az integrált MRP-vel (médiaredundancia protokoll – media redundancy protocol) az új PROFINET gateway-ek ideális megoldások a nagy fokú rendelkezésre állású gyűrűtopológiák felállításához. Szükség esetén a redundanciakezelő automatikus hálózati újrakonfigurálást indít, így biztosítva a hiba által nem érintett szegmensek kommunikációját.

A PROFINET gateway eszközöket a legkorszerűbb biztonsági szabványoknak megfelelően fejlesztették ki. A biztonsági funkciók közé tartozik a tűzfal és a csak olvasható fájlrendszer, amely védelmet nyújt a kártevő szoftverek ellen.

Nagy méretű érintőkijelző a helyszíni diagnosztikához és állapotinformációkhoz

Profinet Gateway állítható kijelző

Az LB és FB PROFINET gateway-ek a piacon elérhető legnagyobb érintőkijelzővel rendelkeznek az ilyen típusú eszközök között. Az RGB LED-ek és kijelzőszimbólumok megfelelnek a NAMUR 107 szabványnak, és kijelzik az eszköz és a terepi egység állapotát a diagnosztikai és állapotadatok egyértelmű és szabványosított módon történő megjelenítésével.

A lehetséges ellenőrzések a következőkre terjednek ki: a fő rendszerrel való kommunikáció állapota, belső busz állapota, HART eszköz felismerése és meghibásodott modulok azonosítása. Ez csökkenti a leállások esélyét és a költségeket. A gateway-ek kényelmesen konfigurálhatóak a terepen az érintőkijelző segítségével.

Különböző információk – Egyetlen csatlakozás

A PROFINET gateway támogatja a HART/HART IP-t és lehetővé teszi a folyamatváltozók és további állapotinformációk nagy sebességű átvitelét a terepi eszközökről.

Utat nyit az Ipar 4.0 előtt

A Pepperl+Fuchs új, Zone 2, Class I/Div. 2 minősítésű területekhez tanúsított Pepperl+Fuchs távoliI/O LB PROFINET gateway megnyitja az utat az Ipar 4.0 alkalmazások előtt a feldolgozóiparban, miközben új mércét állít a kezelhetőség, a felhasználóbarát működés és a biztonság terén.

Az LB és az FB PROFINET gateway-ek

Kiváló teljesítmény nagy csatornasűrűséggel – még IIoT felhasználás esetén is
Megoldások egyetlen forrásból
Szakértő a robbanásvédelemben

Kapcsolat