Ipari érzékeléstechika
+36 88 545 902
+36 88 560 472
Leválasztók, jelátalakítók
+36 88 545 902
+36 88 560 472

Kameraalapú lineáris pozicionálás (PCV, PXV)

A Pepperl+Fuchs PCV, PXV és safePXV adatmátrix-pozicionáló rendszere adatmátrix-kódokat használ a pontos pozicionáláshoz. A rendszerek 2D kamerarendszerből, olvasófejből és adatmátrix-kódszalagból állnak. Ez az egyedülálló kombináció a maximális pontosságot és hihetetlenül megbízható pozicionálást biztosít.

Az öntapadós kódszalag a rendszer vagy a berendezés rögzített részéhez, például az emelő tengelyének falához vagy az elektromos egysínes rendszer (EMS) szerelősínéhez van rögzítve. A 2D olvasófej egy, a rendszerrel párhuzamosan mozgó „járműre”, például az emelőkocsira vagy az EMS hordozójára van felszerelve. A kódredundancia és a nagy olvasóablakok jóvoltából a PCV, PXV vagy safePXV adatmátrix-pozicionáló rendszer megbízhatóan észleli a pozíciót még akkor is, ha a kódszalag szennyezett vagy sérült. A kódszalagon lévő hézagokat is könnyen áthidalja. A rendszerek az olvasóablakban és az adatmátrixkód méretében különböznek: A PXV és a safePXV nagyméretű olvasóablakaival még nagyobb szerelési tűrésmezőt biztosít. A pozicionáló rendszerek adatmátrix-vezérlőkóddal, számítógéppel vagy a vezérlővel paraméterezhetők, így könnyen üzembe helyezhetők és működtethetők.

Az adatmátrix-pozicionáló rendszerek jellemző felhasználási területei a csúszótalpas és elektromos egysínes rendszerek, emelőrendszerek, stúdiótechnológiák és daruk pozicionálása. 


Utolérhetetlen biztonság: Biztonsági kivitelű safePXV

A safePXV most először biztonságos abszolút pozicionálást biztosít a SIL 3/PL e szabvány szerint, egyetlen érzékelővel. Ez az új, biztonságos verzió a 2D kamerás technológia és a többszínű adatmátrix-kódszalag kombinációján alapul. Az előtelepített firmware vörös és kék LED-ek segítségével ellenőrzi az X pozícióértékek hitelességét, majd továbbítja a biztonsági besorolású PLC-nek. Az adatok ezután a PLC-ben további megfelelőségi ellenőrzések nélkül feldolgozhatók – mindezt a megbízható, önellenőrző érzékelő technológia jóvoltából.


Termékkínálat


Előnyök

  • A legjobb és legmegbízhatóbb abszolút pozicionáló rendszer a világon – a 2D kamera és az adatmátrix-kódszalag egyedülálló kombinációja
  • Érintés nélküli pozicionálás akár 100 000 m-ig
  • Megbízhatóság kompromisszumok nélkül: A többkódos redundancia kosszal és sérülésekkel szembeni ellenállóságot biztosít
  • Gyors és rugalmas telepítés tapadó kódszalaggal, széles leolvasóablakkal és nagy mélységélességgel
  • Gyors és egyszerű paraméterezés a PROFINET PROFIsafe protokoll által

A safePXV és a safePGV abszolút pozicionáló rendszerek

Az új abszolút pozicionáló safePXV és safePGV rendszerek most először egyetlen érzékelő alkalmazásával érik el a „SIL 3/PL e” biztonsági szintet…

Funkcionális biztonság központ a Pepperl+Fuchs-nál

Több száz SIL/PL értékeléssel ellátott termék, ingyenes eszközök és prospektusok egy helyen: a „Funkcionális biztonság központ” a legjobb kiindulópont biztonsági funkciók kivitelezéséhez.