Az Ethernet fejlett fizikai réteg

A sikeres digitalizáció kulcsa a feldolgozóipar területén

 

Ethernet-APL – Digitalizáció a feldolgozóipar területén is

Az Ipar 4.0 és az ipari dolgok hálózata (Industrial Internet of Things, IIoT) a gyártóiparban már évek óta szabvány. A folyamatiparban korábban nem volt olyan hálózati szabvány, amely nagy mennyiségű adatot képes lett volna gyorsan átvinni a terepről az Ipar 4.0 architektúra információs szintjére.

Az Ethernet fejlett fizikai réteggel azaz röviden Ethernet-APL megoldással a Pepperl+Fuchs és más vállalatok most jelentős mérföldkőhöz érkeztek: A kulcsfontosságú technológia az egyetlen módja annak, hogy a digitalizációt a feldolgozóüzemek minden sarkába eljuttassuk. Az Ethernet-APL hosszú kábeleket, robbanásvédelmet és átjárhatóságot ad, lehetővé téve a folyamatos és átlátható kommunikációt a hierarchia minden szintjén. Tudjon meg többet az úttörő technológiáról, amely előkészíti a folyamatiparban a terepet a nagyigényű IoT-alkalmazásokhoz.

Már elérhető: Ethernet-APL sínes terepi switchDIN sínes rögzítésre – a legújabb FieldConnex®-innováció és a folyamatautomatizálás első olyan switche, amellyel az általános kommunikációs technológia eszközeit lehet csatlakoztatni Ethernet-APL-hez.

Szeretne többet megtudni? Ethernet-APL szakértőink örömmel mutatják be a jövőbiztos technológiát, és megbeszélik Önnel a következő lépéseket. Egyszerűen vegye fel velünk a kapcsolatot

Előnyök – Miért az Ethernet-APL?

Megfelel a feldolgozóüzemekre vonatkozó összes központi követelménynek
A világon most először: modern Ethernet technológia a robbanásveszélyes területeken
Gyújtószikramentességre tervezve
Hatékony üzemmodernizálás
Magas átviteli arányok
Nagyfokú átjárhatóság

Előnyök

Hatékony kommunikáció minden szinten

Hatékony kommunikáció minden szinten

Az Ethernet-APL lehetővé teszi a terepi eszközök közvetlen csatlakoztatását magasabb szintű rendszerekhez, biztosítva az egységes kommunikációs infrastruktúrát minden folyamatirányítási és vállalati szinten. A 10 Mbit/s sebességnek köszönhetően nagy mennyiségű adat továbbítható nagy távolságokra legalább 300-szor gyorsabban, mint a jelenlegi technológiák, például a HART vagy terepi busz esetén.
Az üzem rendelkezésre állása megnövekszik

Az üzem rendelkezésre állása megnövekszik

A tiszta folyamatértékek mellett a modern terepi eszközök értékes kiegészítő adatokat is szolgáltatnak. Az Ethernet-APL segítségével a gépkezelők valós időben a legtöbbet hozhatják ki az eszközökből, központilag figyelhetik az alkatrészek állapotát, és időben azonosíthatják a karbantartási igényeket. Ezzel elkerülhető a váratlan leállás, és jelentősen növelhető a rendelkezésre állás.
Egyszerű, költséghatékony üzem-korszerűsítés

Egyszerű, költséghatékony üzem-korszerűsítés

Az Ethernet-APL támogatja a folyamatiparban már bevált törzs- és mellékszegmenses technológiát, és minden ipari Ethernet protokoll, például Ethernet/IP, HART-IP és PROFINET esetén alkalmazható. Ez leegyszerűsíti a tervezők, üzemtervezők és -üzemeltetők integrációs munkáját, hiszen a meglévő létesítmények és infrastruktúra továbbra is használhatók, a beruházások pedig védettek.
Rugalmas használat világszerte

Rugalmas használat világszerte

Az új Ethernet fejlett fizikai réteg az IEEE és IEC szabványoknak megfelelően lehetővé teszi a világ minden régiójában tanúsítható kommunikációt. Emellett a termékek tesztelése és tanúsítása biztosítja az átjárhatóságot, így még a különböző gyártóktól származó eszközök is gond nélkül párosíthatóak.

A feldolgozóipar jövőjének formálója: Alapok, terminológia, topológiák

Az Ethernet fejlett fizikai réteg – röviden Ethernet-APL – teszi lehetővé a nagy mennyiségű adat leggyorsabb és leghatékonyabb kommunikációját a robbanásveszélyes területektől a felhő felé. Ismerje meg, mit jelent az Ethernet-APL, és mely szempontokat kell szabványosítani a fizikai réteg teljes körű meghatározásához.

Az Ethernet-APL hosszú kábeleket, robbanásvédelmet és átjárhatóságot ad, lehetővé téve a folyamatos és átlátható kommunikációt a hierarchia minden szintjén. A trailer bepillantást enged az úttörő technológia működésébe... 

Az Ethernet fejlett fizikai réteg bármilyen feldolgozóüzemben megállja a helyét, mivel a telepítési architektúra rugalmasságot és robbanásvédelmet biztosít minden típusú veszélyes területen. A videó bemutatja a folyamatautomatizálás jellemző topológiáit …

A gyújtószikramentesség megvalósítása Ethernet-APL segítségével

Ebből a videóból megtudhatja, milyen könnyű megvalósítani Ethernet-APL segítségével a gyújtószikramentességet. Az Ethernet-APL a FISCO koncepcióján alapul, de nagyobb teljesítményt és hatótávolságot tesz lehetővé a switch és a terepi eszköz között. A gyújtószikramentesség ellenőrzése miatt egy további fejezet került be az IEC-szabványba (IEC 60079). Az Ethernet APL csatlakozások gyújtószikramentességét szolgáló koncepciót 2-WISE néven emlegetik, ami a kétvezetékes, gyújtószikramentes Ethernet kifejezés rövidítése.

A 2-WISE azonban nem teljesen új. Azon felhasználók többsége, akiknek ma még az entitás koncepciót kell használniuk az analóg jelekkel rendelkező eszköztechnológia gyújtószikramentességének bizonyítására, az Ethernet APL használatával bizonyára megkönnyebbülnek.

 

Gyújtószikramentesség számítások nélkül

Gyújtószikramentesség számítások nélkül

Az APL szegmenseken belüli Ethernet APL eszközök és kábelek belső biztonságának ellenőrzésére szolgáló vizsgálati folyamat egyszerűsítése érdekében az IEC TS 60070-47 (2-WISE) szabványban új rendszerkoncepciót szabványosítottak. Univerzális határértékeket határoz meg a gyújtószikramentesség meghatározására APL áramkörökben.

Az Ethernet-APL kompatibilis terepi eszköz gyártója garantálja a megfelelést a szükséges 2-WISE szerint előírt határértékekkel szemben. Megkülönböztetésre kerülnek a különböző zónák mellett a divíziók is. A felhasználó kiválasztja az eszközöket a kívánt zónának megfelelően, majd biztosítja a megfelelő kábelt, továbbá dokumentálja a telepítést. Így hát az időrabló saját számításokat már nem szükséges elvégezni. 

A terepi eszközök minden generációjának üzemeltetése

A Field Connex® Ethernet-APL terepi switch kettős funkciót kínál a PROFIBUS PA műszerekhez. Az Ethernet-APL mellett automatikusan felismeri a Profibus PA terepi busz protokollt, és összeköti a műszeradatokat a PROFINET rendszerrel a vezérlési technológia érdekében. Ez a funkció a Profinet és Profibus szabványaiban „Proxy” néven definiált. A technológia legfontosabb eleme, hogy ezt az adatátvitelt minden protokollra és eszközre általában a mérnöki állomáson kezelik, és rendkívül átlátható a tervezők és az üzemeltetők számára. 
A vezérlőállomásba és a mérnöki rendszerbe történő zökkenőmentes eszközintegráció a Profibus és Profinet szabványosítására szolgáló PA profilon keresztül valósul meg. Meghatározza ugyanazon terepi eszközök mért értékeit, konfigurációs paramétereit és kollektív üzeneteit, még különböző gyártók esetén is. Emellett nagy számú mérés és eszközcsere tervezése esetén is energia takarítható meg vele.

Nagy választék az SR sorozattal

Ethernet-APL SR házban

A robbanásveszélyes területekre és nehéz körülmények közötti használatra tervezett SR sorozatban különböző nagyságú és méretű házak találhatóak különböző Ethernet-APL alkalmazásokhoz. Minden tartozék, mint például a peremes lemezek, zsanérok, rögzítőkonzolok vagy a fedélzár az ügyfél kívánalmainak megfelelően integrálható. Az SR házak szálcsiszolt AISI 316L rozsdamentes acélból, a kötőelemek pedig A4 minőségű rozsdamentes acélból készülnek a remek korrózió- és foltállóság érdekében.

A költséghatékony megoldás: GR házak

Ethernet-APL GR házban

A GR házsorozatszénszálakkal telített, üvegszálas erősítésű poliészterből és rozsdamentes acél házcsavarokból áll. A házsorozat antisztatikus, UV-stabilizált és korrózióálló megoldást kínál. Számos jellemző könnyíti a szerelést és kezelést, így például a dedikált emelési pontok a kinyitáshoz, habszivacs tömítés az IP66 szintű védettség érdekében, valamint speciális védelem a tömítő széleken. A –60 °C-ig terjedő különösen széles hőmérséklettartománynak köszönhetően a GR házsorozat költséghatékony megoldást biztosít számos olyan alkalmazáshoz, amelyek esetében az egyetlen lehetséges megoldást a rozsdamentes acél burkolat jelentené.

Kapcsolat

Kérdése van az Ethernet fejlett fizikai rétegével (Ethernet-APL) kapcsolatban, vagy szeretne további információt kapni? Örömmel segítünk! Egyszerűen töltse ki a kapcsolatfelvételi űrlapot, és küldjön nekünk üzenetet.