Discovering modularity.

Experiencing versatility.

Maximizing performance.

De VisuNet GXP, ontworpen voor lifesciencetoepassingen

Ontworpen voor Zone 1/21 en Zone 2/22: VisuNet GXP

Modulair systeem

Modulair systeem

Het modulaire ontwerp van de VisuNet GXP laat een snelle en eenvoudige montage en vervanging van essentiële componenten toe. Het display, dat in twee maten verkrijgbaar is, de computer en de power supply zijn eenvoudig te installeren of te vervangen. Dit vereenvoudigt onderhoud en verbetert de beschikbaarheid van het HMI-systeem en het productieproces. 
Compact ontwerp

Compact ontwerp

Afhankelijk van de beschikbare ruimte in je bedrijf, kan je in de VisuNet GXP-serie kiezen tussen twee schermafmetingen. Beide versies, 48 cm (19”) en 55 cm (21,5”), bieden een naadloos oppervlak met een volledig roestvrijstalen design, zodat vloeistoffen, stof en bacteriën geen kans hebben om zich op te bouwen. Hierdoor voldoet de VisuNet GXP-serie aan de hygiënevereisten van de GMP-richtlijnen.
Lichtgewicht ontwerp

Lichtgewicht

In tegenstelling tot andere HMI-oplossingen voor Zone 1/21 is de VisuNet GXP-Remote Monitor een echt lichtgewicht. Dankzij zijn gewicht van minder dan 23 kg biedt hij tal van montagemogelijkheden. Zo kan je naast een standaard paneelmontage opteren voor een sokkel-, wand- of plafondmontage.
RM Shell 5

RM Shell 5

Dankzij de meest recente firmwaregeneratie RM Shell 5 kan je de in Zone 1/21 gemonteerde VisuNet GXP snel via Ethernet configureren en aansluiten op het procesbesturingssysteem in de veilige zone. Samen met de nieuwe, centrale beheerssoftware “VisuNet Control Center” stelt deze oplossing de voordelen van Industrie 4.0 nu ook ter beschikking van Zone 1/21 en Zone 2/22.

Compact, modulair en onderhoudsvriendelijk

Kies uw componenten
De modulariteit van het VisuNet GXP-systeem is één van zijn voornaamste voordelen. Het systeem bestaat uit een display, power supply en computereenheid, die verkrijgbaar zijn in verschillende modellen. Wanneer de meest recente versie van een component wordt vrijgegeven, kunnen gebruikers deze zelf vervangen om het systeem up-to-date te houden. Dit vereenvoudigt onderhoud en verbetert de beschikbaarheid van het HMI-systeem en de processen die erdoor worden ondersteund.
Twee displaymodellen
De VisuNet GXP is verkrijgbaar in twee schermafmetingen, die perfect aansluiten op uw toepassingseisen en de beschikbare ruimte in uw bedrijf. Kies de maat die aan uw eisen voldoet: De Full HD-versie met zijn diagonaalafmeting van 55 cm (21.5”) ondersteunt het meest recente breedbeeldformaat dat vandaag de dag door procesbesturingssystemen wordt gebruikt. De nieuwe, compacte versie van 48 cm (19”) gebruikt de XSGA-schermresolutie die nog steeds in vele procesbesturingssystemen wordt gebruikt. Het feit dat beide opties beschikbaar zijn, laat u toe het juiste scherm te kiezen voor uw procesbesturing of SCADA-project.
Remote Monitor of pc
De VisuNet GXP is beschikbaar als Remote Monitor of als pc. Remote Monitors zijn voorzien van een innovatieve thinclient en geven het scherm van een host-pc in explosiegevaarlijke omgevingen weer. Voor wanneer een standalone pc vereist is, is de VisuNet GXP voorzien van een krachtige computereenheid.
Power supply
De VisuNet GXP is voorzien van een robuuste power supply. Om aan een brede waaier van toepassingen te kunnen voldoen, werd zowel een DC-versie (18-36V DC) als een AC-versie (115/230V AC) gecreëerd. De power supply is een standalone component en is geschikt voor wandmontage, maar kan ook in de behuizing of rechtstreeks op de computereenheid worden geïnstalleerd.

Thinclientoplossing met RM Shell 5

De VisuNet GXP-Remote Monitors zijn voorzien van de meest recente firmwaregeneratie VisuNet RM Shell 5. Deze zorgt voor een eenvoudige toegang tot en besturing van procesbesturingssystemen in explosiegevaarlijke omgevingen via standaard ethernet-netwerktechnologie. De recentste update ondersteunt de allernieuwste remote protocol-versies, zoals RDP 10, VNC, NetC@P en Citrix.
 

De nieuwe firmwaregeneratie RM Shell 5

 

Veilig en betrouwbaar

RM Shell 5 functioneert op basis van een Microsoft® Windows® 10 IoT Enterprise besturingssysteem. Het Long-term Servicing Channel (LTSC) dat met de nieuwe Windows-versie wordt aangeboden, biedt een langetermijnsbeschikbaarheid van veiligheidsupdates, waardoor de systeemveiligheid te allen tijde wordt gegarandeerd. De veiligheidsfuncties van RM Shell, zoals een met een wachtwoord beveiligde toegang en definitie van gebruikersrollen, fungeren als bijkomende veiligheidsmaatregelen.

Innovatief centraal beheer

In combinatie met de innovatieve software VisuNet Control Center is RM Shell 5 een doeltreffende oplossing voor het toekomstgericht beheer van VisuNet Remote Monitors en thinclients vanop afstand. Dankzij de gecentraliseerde beheersfuncties zijn gebruikers in staat hun Remote Monitor of thinclientoplossing vanop afstand te configureren, te onderhouden of te controleren. Systeembeheerders moeten zich niet langer op de werkvloer begeven om remote HMI-units te configureren—ze kunnen alles nu vanuit één centraal punt doen.

Krachtige computereenheid

Met de 2020-generatie van de VisuNet GXP beschikken de computereenheden nu over krachtige Intel® Apollo Lake-processoren. PC-versies van de VisuNet GXP zijn gebaseerd op een open Microsoft® Windows®-besturingssysteem, dat een verbeterde computerisering en softwareflexibiliteit biedt. Dit laat gebruikers toe om op maat ontwikkelde softwarepakketten te installeren om toepassingen in zware industriële en explosiegevaarlijke omgevingen te visualiseren.

De pc-eenheid biedt verschillende interfaces.

 

Verschillende interfaces

Dankzij een variëteit aan beschikbare interfaces kan de GXP-computereenheid rechtstreeks met een besturingssysteem of andere randapparatuur worden verbonden, wat de tijd en kost voor bekabeling aanzienlijk beperkt. Of het nu RS-232, RS-485 of ethernet is, gebruikers kunnen de geschikte interface kiezen voor hun toepassing. Bijkomende randapparatuur helpt het installatieproces vereenvoudigen. Zo laat de optionele glasvezelinterface, bijvoorbeeld, een betrouwbare verbinding over nog langere afstanden toe. Een groot voordeel van de glasvezelinterface is dat deze kan worden aangesloten op standaard glasvezelswitches die niet als “optisch intrinsiekveilig” (Ex op is) zijn gecertificeerd, zelfs vanuit Zone 1/21-omgevingen.

21.5” Full HD Display

Het 55 cm (21.5”) grote display heeft een Full HD-resolutie (1920x1080), wat overeenstemt met standaard breedbeeldformaat, waardoor compatibiliteit met de hoogte-breedteverhoudingen en resolutie van procesafbeeldingen die ontworpen zijn voor moderne breedbeeldoperatorstations wordt verzekerd. Gehard veiligheidsglas beschermt de multi-touchsensor en zorgt voor een optimale gebruikersinterface, zelfs wanneer gebruikers handschoenen dragen. Het robuuste, krasbestendige glasoppervlak is naadloos, laat zich makkelijk schoonmaken en voldoet aan de hoge eisen van Zone 1/21- en Zone 2/22-omgevingen.

VisuNet GXP 21.5” Display

Compacte display van 48 cm (19”)

De nieuwste display van de VisuNet GXP-familie zit in een compacte behuizing en is verkrijgbaar als 48 cm (19“) versie met een 5:4-formaat. Het nieuwe ontwerp spaart plaats en is bovendien ook compatibel met de voorafgaande serie, de VisuNet EX1. Dit betekent dat gebruikers bestaande installaties makkelijk later kunnen vernieuwen via een drop-in vervanging, en dat ze in staat zijn om bestaande toetsenborden of barcodescanners te blijven gebruiken. Net als de grotere, 55 cm versie van de display is het 48 cm model voorzien van een capacitieve multi-touchsensor die voor aanraakschermen geoptimaliseerde gebruikersinterfaces toelaat. 

VisuNet GXP, 48 cm display

Voldoet aan de vereisten van Industrie 4.0

Bij Pepperl+Fuchs wordt Industrie 4.0 gedefinieerd als een volledig netwerk van productiesystemen. Deze systemen worden gekenmerkt door een gegevensuitwisseling binnen het productieproces, maar ook met overkoepelende informatiesystemen buiten de bedrijfsgrenzen. Dit netwerken van alle automatiseringscomponenten vereist nieuwe technologieën die directe horizontale en verticale toegang tot de informatie in het productiesysteem mogelijk maken – tot op het niveau van de veldapparatuur in explosiegevaarlijke omgevingen. Dit betekent communicatie langs de hele procesketen, in overkoepelende informatiesystemen zoals MES of ERP en, tegelijkertijd, rechtstreekse toegang tot op de fabrieksvloer.

De nieuwe VisuNet GXP van Pepperl+Fuchs met de innovatieve VisuNet RM Shell 5-firmware bundelt de krachten van Industrie 4.0. Voor het eerst maakt het slimme HMI-systeem communicatie binnen het productieproces en rechtstreekse toegang tot sensoren op alle hiërarchische niveaus, inclusief in explosiegevaarlijke omgevingen, mogelijk.

Ex-beveiliging 4.0

Contact

Heb je vragen over de VisuNet GXP of wil je graag meer informatie? Wij helpen je graag! Vul eenvoudigweg het contactformulier in en stuur ons een boodschap.