Vinger aan de Pols van de IIoT-Revolutie

Gesofistikeerde Technologieën en Oplossingen voor Industrie 4.0-Toepassingen

NIEUW! IIoT-Starterkit

Verbind Uw Sensoren met de Cloud en Start de Digitale Transformatie Uw Installatie!

IIoT-StarterkitMet de nieuwe IIoT-starterkit en gebruikersvriendelijke IO-Link-masters van Pepperl+Fuchs worden de eenvoudige weergave en analyse van sensorgegevens een realiteit. Ontdek de voordelen van IO-Link en ervaar de naadloze integratie van IO-Link-sensorgegevensin uw Industrie 4.0-toepassing.

De kit omvat o.a.:

  • Een IO-Link-master, (3) IO-Link-sensoren, een ethernet switch, een voeding, RFID-tags en alle bijbehorende kabels
  • Een snelstartgids voor de verbinding van de IO-Link-master en IO-Link-apparatuur
  • Softwareverbindingen voor verschillende platformen zoals AWS, PTC en AVEVA

Verbind uw softwaredashboard via OPC UA of MQTT voor een eenvoudige verwerking van real-time informatie en start de digitale transformatie van uw fabrieksinstallatie vandaag nog met de nieuwe IIoT-starterkit van Pepperl+Fuchs!
Het “Industrial Internet of Things (IIoT)” gedijt met maximale sensorinformatie afkomstig van veldapparatuur. Als specialist en pionier op het gebied van fabieks- en procesautomatisering erkende Pepperl+Fuchs al vroeg het belang van dit feit, en besloot ze zich met volle ijver en innovatieve kracht te wijden aan de vierde industriële revolutie onder de noemer van haar “Sensorik4.0®”.

Vandaag de dag biedt het bedrijf end-to-end oplossingen om de waardevolle informatie van machines en installaties op de fabrieksvloer naadloos over te dragen naar een groot aantal softwaresystemen. Ontsluit het potentieel van conditie, positie en beschikbare gegevens, optimaliseer uw processen en spaar ressources. Deze website toont u hoe u dit samen met ons kunt realiseren.

Leer meer hierover en aarzel niet contact met ons op te nemen voor de implementatie van uw specifieke Industrie 4.0-toepassing. Onze experts kijken al uit naar uw vragen!

Sensorik4.0®—Vinger aan de Pols van de IIoT-Revolutie

Sensorik4.0®—Vinger aan de Pols van de IIoT-Revolutie

Vier Stappen Dichter bij Succes

Systeemontwerp

1. Systeemontwerp

Als pionier op het gebied van industriële automatisering, beschikken we over een enorme hoeveelheid ervaring in het ontwerpen van Industrie 4.0-topologieën. Of het nu hybride of volledige IIoT-systemen betreft—verlaat u op onze expertise en benut alle informatie van uw machines en installaties.
Technologieën

2. Technologieën

Van IO-Link over RFID tot REST API, MQTT en OPC UA—technologische verscheidenheid is de strategische sleutel voor het oplossen van de meest diverse toepassingsvereisten in de Industrie 4.0-omgeving. Bekijk het overzicht van de technologieën en protocollen waarmee we ervaring hebben.
Componenten

3. Componenten

Sensoren zijn de ogen en oren van machines en bedrijfsinstallaties. Met een naadloos assortiment van innovatieve IoT-sensoren op basis van verschillende werkingsprincipes en bijbehorende infrastructuurcomponenten, helpen we u een continue informatiestroom van machine naar de cloud creëren. Ontdek enkele topattracties uit onze portfolio.
Integratie

4. Integratie

Wanneer de tijd gekomen is om uw toepassing te implementeren, staan we u terzijde: Naast onze eigen dochteronderneming Neoception, die gespecialiseerd is in de ontwikkeling van IIoT-toepassingen, werken we eveneens nauw samen met een aantal welbekende bedrijven van de IT-sector. Vergaar inzicht in enkele van onze succesvolle projecten.

1. Systeemontwerp

parallel operation of PLC and cloud.

Fabrieken, producten en systemen worden meer en meer genetwerkt. Dit vormde een belangrijke aansporing tot de vastlegging van de Machine-to-Machine (M2M) communicatienormen. IIoT-protocollen zoals OPC UAMQTT en REST API maken niet enkel dit soort communicatie mogelijk, maar ook de implementatie van hybridesystemen bestaande uit een PLC en cloud.

Deze rubriek bespreekt verschillende IIoT-toepassingen om u te tonen hoe makkelijk de omschakeling van besturingstoepassingen naar hybride of volledige IIoT-toepassingen zonder overkoepelende PLC kan verlopen.

Hybride vs. Volledige IIoT-Oplossingen

De IO-Link-masters van de ICE2- en ICE3-series vormen de basis van volledige en hybride IIoT-toepassingen. Lukas Pogoda, expert op het gebied van industriële communicatie, toont u de verschillen en karakteristieken van hybride en volledige IIoT-oplossingen aan de hand van enkele toepassingsvoorbeelden. Hij legt daarbij ook de rol uit die de IO-Link-masters van Pepperl+Fuchs hierin spelen.

Drie IIoT-Toepassingen

In de animatiefilmpjes ziet u drie klantspecifieke IIoT-toepassingen die werden voorzien van Pepperl+Fuchs-componenten: het verloop van de laatste fasen in voertuigmontage, slim afvalbeheer en een sensorsysteem voor de detectie van lekken in wijn- en whiskyvaten.

IIoT-Demonstratiecabine

IIoT-demonstratiecabine

De “transparante machine” als IIoT-demonstratiecabine toont hoe eenvoudig gegevens van een brede waaier van sensoren uit Pepperl+Fuchs’ productgamma van de fabrieksvloer naar de cloud kunnen worden overgedragen. Daar toegekomen, wordt de vergaarde sensorinformatie in dashboardvorm beschikbaar gesteld om zo, bijvoorbeeld, conditie- of statusgedreven alarmsignalen aan te sturen. Pepperl+Fuchs ondersteunt u graag bij de planning en selectie van de geschikte componenten, infrastructuur en software voor uw op maat gemaakte IIoT-oplossing.

De "Transparante Machine"

In deze video bespreken Lukas Pogoda en Jörg Nagel de componenten van de "transparante machine”, waarin hardware van Pepperl+Fuchs en software van Neoception werden samengevoegd. Hier leert u hoe sensorgegevens voor weergave en analyse kunnen worden overgedragen naar de cloud.

2. Technologieën

Overal rondom ons horen we buzzwoorden zoals Industrie 4.0, het IIoT, slimme fabrieken en slimme apparaten. Het kernconcept van dit nieuw technologisch tijdperk is de interconnectiviteit van apparatuur. Dit houdt in dat alle apparaten op fabrikant-onafhankelijke, gestandaardiseerde, schaalbare, IT- en OT-compatibele, interoperabele en veilige wijze met elkaar zouden moeten kunnen communiceren. De enige manier om dit te realiseren, is het gebruik van slimme IIoT-communicatieprotocollen zoals OPC UA, MQTT of REST API.

Dit whitepaper vergelijkt de verschillende TCP-gebaseerde communicatieprotocollen die zich ondertussen ingeburgerd hebben en als drijvende kracht achter het IIoT en Industrie 4.0 worden beschouwd.Download het Whitepaper!

Download het Whitepaper!

Onze expertise beslaat een brede waaier van verschillende communicatietechnologieën en -normen. Deze verscheidenheid helpt u gelijk welke toepassingsvereiste het hoofd te bieden.

REST:API
REST:API
Een set van methodes die apparaatcommunicatie harmoniseert.
MQTT
MQTT
Een eenvoudig implementeerbaar publish-subscribeprotocol.
OPC UA
OPC UA
Een platform-onafhankelijke, op diensten georiënteerde architectuur.
RFID
RFID
Een populaire technologie die voorwerpen en informatie verbindt.
IO-Link
IO-Link
Een IO-standaard voor bidirectionale communicatie.

OPC UA, MQTT en REST API Uitgelegd

In deze video gaat Lukas Pogoda nader in op de IIoT-protocollen OPC UA, MQTT en REST API, waarbij hij voordelen en nadelen van elk protocol bespreekt en aanduidt welke oplossing best geschikt is voor welke toepassing.

 

Interview: Industriële Communicatieprotocollen voor het IIoT

IIoT-protocollen zijn net zo gevarieerd als de toepassing—leer meer over de verschillende IIoT-protocollen en hoe Pepperl+Fuchs omgaat met de continu veranderende vereisten in dit interview met Sebastian Stöber, R&D Team Leader bij Pepperl+Fuchs.

 

NIEUW! AWS Partner-Kwalificatie voor IO-Link-Masters

AWS Partner-Kwalificatie voor Pepperl+Fuchs’ IO-Link-Masters

De publicatie van proces- en statusgegevens van sensoren naar cloud-applicaties in fabrieken is één van de belangrijkste vereisten voor IIoT- en Industrie 4.0-principes. Met de officiële kwalificatie van de ICE2 en ICE3 IO-Link-masters als “AWS Partner Devices”, biedt Pepperl+Fuchs gebruikers in het AWS-netwerk toegang tot een breed scala aan sensoren voor het proactief onderhoud en de conditiebewaking van hun specifieke toepassingen.

Deze veldbusmodules verlenen niet enkel live-ondersteuning voor veldbusprotocollen (Ethernet/IP of PROFINET) voor de aansluiting op deterministisch werkende industriële regeleenheden, maar bieden ook een volledig op het internet gebaseerd configuratieconcept en OPC UA, MQTT en REST API communicatie. Dit stelt gebruikers in staat om zonder voorkennis van veldbussystemen of PLC-programmering standalone-toepassingen snel en makkelijk te implementeren.

Dankzij de MultiLink-technologie kunnen hybride-oplossingen worden geïmplementeerd, waarin de PLC tijdkritische processen uitvoert en geaggregeerde statusgegevens parallel via OPC UA of MQTT naar AWS-gehoste systemen worden verzonden.

3. Componenten

Enkele van Onze Meest Recente Ontwikkelingen

Als marktleider voor industriële automatiseringstechnologie biedt Pepperl+Fuchs een indrukwekkende variëteit aan Industrie 4.0-compatibele sensoren, interfacecomponenten en zelfs mobiele apparatuur.

Bekijk de allernieuwste ontwikkelingen uit onze portfolio:

4. Integratie

Integratie van IIoT-Oplossingen

IT-/OT-samenkomst wordt realiteit in toepassingen waar onze doelgerichte producten worden ingezet om Industrie 4.0-technologieën te implementeren. De ondersteuning van gestandaardiseerde protocollen en interfaces, alsook ingebouwde softwareaansluitingen zorgen voor een naadloze integratie in bestaande IT-structuren en platformen. Softwarediensten aangeboden door onze IT-partners leveren toegevoegde waarde voor onze klanten.

IIoT-Leveranciers Waarmee We Samenwerken...

Amazon Web Services
AVEVA
Bosch Connected Industry
GE Digital
Neoception
PTC
SAP
Software AG
Syntax
Geen twee projecten zijn hetzelfde. Wat echter wel hetzelfde blijft, zijn onze passie voor automatisering en ons streven om klanten turnkeyoplossingen met maximale toegevoegde waarde te bieden. Verkrijg inzicht in een selectie van onze met succes geïmplementeerde en geïntegreerde Industrie 4.0-projecten.
Kanban op Hoger Niveau

Kanbansystemen zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit moderne fabrieken, en bieden tal van voordelen. Foutgevoelige, manuele werkstromen en beperkte digitalisering laten echter nog ruimte voor verbetering over. Bosch Connected Industry (BCI), Pepperl+Fuchs en Neoception hebben samen een oplossing ontwikkeld die kanbanrekken aanpast voor Industrie 4.0.

Meer Informatie
Digitale Aanpak voor Hydraulica

Het energieverbruik van een hydraulische pers kan fabrikanten jaarlijks verschillende duizenden euro's kosten. Een aanzienlijk aandeel van deze energie wordt verbruikt tijdens het heet isostatisch persen van gesinterde componenten. LCM GmbH heeft een systeem ontwikkeld dat dit probleem helpt oplossen. Ze combineren het met sensoren en infrastructuurcomponenten van Pepperl+Fuchs om een digitale hydraulica-oplossing te creëren.

Meer Informatie
Slim Afvalbeheer

Samen met haar partners SAP en Smart City Solutions ontwikkelde Pepperl+Fuchs een op maat gemaakte oplossing die ultrasoontechnologie en LoRaWAN® gebruikt om een slimme, op aanvraag aangestuurde lediging van afvalcontainers in de stad Heidelberg in Duitsland te faciliteren.

Leer Meer Hierover
Absolute Veiligheid in Trajectbegeleiding voor AGV's

De automatiseringsspecialisten van Staudinger gebruiken SIL 3 /PL e-compatibele camerasystemen van Pepperl+Fuchs om hun state-of-the-art, geautomatiseerde voertuigen op koers te houden. Zo kan de onderneming klanten voorzien van een volledige, kant-en-klare oplossing die zowel een besturing- als aandrijvingstechnologie én voertuig van dezelfde leverancier omvat.

Meer Informatie

Contact

Heeft u vragen over de Sensorik4.0®-oplossingen van Pepperl+Fuchs? Of wilt u graag bijkomende informatie? Wij helpen u graag! Vul het contactformulier in en stuur ons een boodschap.