Az igények elemzése.
A technológia újragondolása.
A megoldások egyszerűsítése.

Optikai szekció érzékelők SmartRunner technológiával

Előnyök

Új, sokoldalú alkalmazások

Új, sokoldalú alkalmazások

A SmartRunner technológia az optikai szekcióérzékelő technológia és az integrált LED-lámpákkal ellátott kétdimenziós képfeldolgozó érzékelő (vision sensor) egyedi kombinációja. Ez az innovatív kombináció teljesen új alkalmazásokat kínál a nagyigényű észlelési feladatokhoz, és lehetővé teszi a hatékony, időtálló folyamatok tervezését.
Üzembe helyezés Plug&Play-en keresztül

Üzembe helyezés Plug&Play-en keresztül

A SmartRunner család minden optikai szekció érzékelője gyárilag egy adott alkalmazáshoz konfigurált. Más érzékelőktől eltérően a felhasználó nem nyers, macerás módon kiértékelésre váró adatokat kap, hanem könnyen feldolgozható digitális jeleket. A felhasználóknak egyszerűen felszerelik az eszközt, csatlakoztatják, és betanítás útján paraméterezik – ennyi az egész.
Rugalmasság a termelésmódosításban

Rugalmasság a termelésmódosításban

Az integrált képfeldolgozó kamerának köszönhetően az érzékelők egyszerűen paraméterezhetők adatmátrix vezérlőkódokkal. A kód generálása után a felhasználók tetszőleges számú érzékelőt taníthatnak be könnyedén. Különösen akkor, ha a termelést gyakran kell módosítani, a felhasználók a rendszernek köszönhetően gyorsan és rugalmasan tudnak cselekedni.
Kényelmes és gyors összeszerelés

Kényelmes és gyors összeszerelés

A SmartRunner érzékelők az alaphosszt kiterjesztő eltérítő tükörrel vannak felszerelve. Ez csökkenti a helyigényt, és rendkívül kompakt házat tesz lehetővé. A kiegészítő LED-eket tartalmazó forgó csatlakozóval együtt az egység különösen könnyen kezelhető – még szűk helyeken is.

Kombináció, innováció

A SmartRunner technológia az optikai szekcióérzékelő technológia és az integrált LED-lámpákkal ellátott kétdimenziós képfeldolgozó érzékelő (vision sensor) egyedi kombinációját nyújtja. Az eredmény egy használatra kész, plug & play optikai szekcióérzékelő-család, számos műszaki funkcióval. 

A már bizonyított optikai szekcióérzékelő-technológia a háromszögelés elvén alapul. Sokféle érzékelési feladatot tud ellátni, például a magassági profilok és az élvonalak pontos érzékelését. Az optikai szekcióérzékelők rendkívül pontosak, nem érzékenyek a külső fényre, és a céltárgyak színétől és felületi szerkezetétől függetlenül működnek. A beépített, LED-világításos kamera funkció megkönnyíti a paraméterezést az adatmátrix vezérlőkódokkal. Emellett hibaképek is rögzíthetők, így a személyzet gyorsan és hatékonyan beavatkozhat, ha fennakadások tapasztalhatóak.

Az új optikai szekcióérzékelők speciális feladatokra vannak optimalizálva. Ismerje meg az új SmartRunner termékcsalád első képviselőit. 

 

SmartRunner technológia

Használatra kész – alkalmazásspecifikus érzékelők a hatékony folyamatokhoz

A SmartRunner technológia teljesen új alkalmazásokat kínál a nagyigényű észlelési feladatokhoz, és lehetővé teszi a hatékony, időtálló folyamatok tervezését. Ismerje meg az új SmartRunner termékcsalád első képviselőit: a SmartRunner Detector és a SmartRunner Matcher készülékeket.

SmartRunner Matcher –

A profilpárosítás szakértője

SmartRunner Matcher az autóiparban

A SmartRunner Matcher tipikus autóipari alkalmazása a karosszéria-építés. Itt a különböző részeket pontosan be kell igazítani, mielőtt azokat az ipari robotok megragadják, pozicionálják és hegesztik. Az alkatrészek megfelelő illeszkedésének ellenőrzéséhez két SmartRunner Matchert használnak, amelyeket egy vonalban helyeznek el az autó karosszériaelemeinek széleivel.

Az észlelt profilmagasság betanításon keresztül elmenthető, és profil-összehasonlításhoz referenciakontúrként használható. Kizárólag abban az esetben, ha a megfelelő alkatrész az állítható tűréshatáron belül van elhelyezve, mindkét érzékelő kiadja a megfelelő kapcsolási jelet, így a robot akadálytalanul megfoghatja a tárgyat. A Matcher használatával elkerülhetőek a váratlan leállások és károsodások mind a drága autóalkatrészek, mind a robotok esetében.

SmartRunner Matcher a megbízható profil-összehasonlításhoz

A Matcher üzembe helyezése egyszerű: az érzékelőt csak fel kell szerelni és a kívánt profilhoz kell igazítani, majd betanítás útján programozni – a referenciakontúr így beállításra kerül, és megkezdődhet a gépfolyamat. Mivel az alkalmazásspecifikus értékelés közvetlenül az érzékelőbe integrált, a nyers adatok helyett könnyen feldolgozható digitális jelek kerülnek előállításra. Így az érzékelő különösebb erőfeszítés nélkül, közvetlenül csatlakoztatható a vezérlőrendszerhez

A Matcher számára nem jelent kihívást a változó karosszériatípusokhoz és csomagolási mennyiségekhez való gyors alkalmazkodás: az érzékelő egyszerűen újra paraméterezhető betanítással vagy adatmátrix vezérlőkódokkal. Az osztott fénysugár eljárásnak köszönhetően még a különböző tárgyfelületek vagy színek is gyorsan kezelhetőek.

Hogyan működik?

Itt látható, ahogy a Matcher összehasonlítja a tárgy kontúrját, pozícióját és távolságát az állítható tűréstartomány alapján:

„Jó” jel, 1. eset: A Matcher felismeri a korábban tanított referenciakontúrt. Elindul a megragadás folyamata.

„Jó” jel, 2. eset: A Matcher enyhe eltérést észlel, amely még mindig a tűréstartományon belül van. Elindul a megragadás folyamata.

„Rossz” jel, 3. eset: az eltérés a tűréstartományon kívül van. A megragadás folyamata leáll.

„Rossz” jel, 4. eset: túl nagy a távolság az érzékelő és a tárgy között. A robotot a megragadás folyamata megkezdése előtt el kell mozdítani.

„Rossz” jel, 5. eset: nem megfelelő vagy hibás tárgy érzékelése. A megragadás folyamata leáll.

More Use Cases for SmartRunner Matcher

Ensuring Reliability in Ready-Meal Production

Light Section Sensor Detects Low-Contrast Packaging

Plastic trays divided into several small compartments are often used when producing ready meals in the food industry. Filling the individual compartments in the plastic tray and carefully separating the different meal components is an essential prerequisite for acceptance by the customer and for properly sealing the container. In the case of a defect, the product cannot be sold, and the meal must be discarded. Checking that the plastic trays are in the correct position requires a reliable, quick, and easy-to-install solution that supports a quick and efficient filling process. The SmartRunner Matcher offers the ideal solution for checking the position of the plastic trays.

Smooth Material Feed in Production Plants

SmartRunner Matcher for Uninterrupted Material Feed in Production Plants

An uninterrupted supply of raw materials is crucial for maintaining cost-effective operations in production plants. The materials, which can vary in color, are transported to the machine in workpiece carriers. Before the materials are picked up by the robotic system, it is necessary to check whether the materials are present (presence check) and whether the materials are in the correct position (position control). Efficient operation without plant downtime or production waste is always the top priority. With the SmartRunner Matcher light section sensor, both detection tasks can be performed in a single step. 

SmartRunner Detector –

A területfigyelés specialistája

SmartRunner Detector alkalmazás

Ez a lézergép az érzékelők kapcsolási távolságának kalibrálására szolgál. Különböző érzékelőtípusok esetén különböző szorítóeszközökre van szükség. A program aktiválásakor a lézer a megfelelő magasságra áll, és megkezdődik a kalibrálási folyamat. Ha a használt eszköz túl magas, a kiálló tárgyak károsíthatják a drága lézerobjektívet.

Ennek megelőzése érdekében a Detector a lézer alá van szerelve, így tágítja az érzékelési mezőt. Ha egy hibás tárgy lép be a felügyeleti mezőbe, az érzékelő kapcsolási jelet ad, így a leállás még az objektív sérülése előtt bekövetkezik. A Detector így védi a drága alkatrészeket, és ezzel egyidejűleg növeli a gépek rendelkezésre állását.

SmartRunner Detector a nagy pontosságú felügyeleti feladatokhoz

A Detector pontos megfigyeléshez történő üzembe helyezése igen egyszerű a gyári optimalizáláson keresztül: a felhasználó a lézervonalat a falra helyezi – mint ebben a konkrét alkalmazási példában –, vagy egy másik rögzített háttérre, és ezt betanítással egyszerűen beprogramozza. Nincs szükség számítógépre, és az expozíciós időket nem kell manuálisan beállítani.

Ha csak bizonyos alkalmazási területeket kell megfigyelni, szabadon meghatározhatóak az úgynevezett célterületek (Regions of Interest, ROI). A ROI-n kívüli érzékelési zónában lévő tárgyakat látja a rendszer, de kapcsolási jel nem jön létre. A minimum vagy maximum tárgyméret-meghatározás kiküszöböli a téves riasztásokat, melyeket külső tényezők váltanak ki.
 

Hogyan működik?

Itt láthatja a háttér megfigyelését és a tárgyak észlelését végző érzékelőt munka közben.

„Jó” jel, 1. eset: semmilyen tárgy nem zavarja a lézervonalat. A gép működése a tervek szerint folytatódik.

„Rossz” jel, 1. eset: A Detector felismeri a lézervonalat zavaró tárgyat. Egy switchjel leállítja a gépet.

„Rossz” jel, 2. eset: egy tükröződő felülettel rendelkező, nehezen észlelhető tárgy zavarja a lézervonalat. Mivel az érzékelő mind a tárgyon, mind a háttéren lévő lézervonalat kiértékeli, megbízható eredményekkel szolgál. Ezért a nem megfelelő tárgyon, az érzékelési területen egy megtörő háttérvonal jelenik meg, így az érzékelő azonnal reagál. Ez a párhuzamos kiértékelés rendkívül megbízható folyamatokat biztosít a felhasználó számára.

SmartRunner Detector

Kapcsolat

Kérdése van a SmartRunner termékcsaláddal kapcsolatban, vagy további információkra van szüksége? Örömmel segítünk! Egyszerűen töltse ki a kapcsolatfelvételi űrlapot, és küldjön nekünk üzenetet.