Megbízható azonosítás

Mobil és helyhez kötött érzékelők – a vonalkódolvasóktól a 2D kódolvasókig; kézi egységektől az egészen speciális megoldásokig

Optikai azonosítás

Az optikai azonosítás alkalmazásai nem is lehetnének ennél változatosabbak. Legyen szó különösen nagy olvasási és érzékelési tartományokról, DPM-kódokról, extrém hőmérsékletekről, nagy sebességekről vagy por- és szennyeződések káros hatásairól – a Pepperl+Fuchs minden eshetőségre optimális megoldást kínál. A 2-D kódolvasóktól és kézi egységektől kezdve a vonalkódolvasókig és a speciális megoldásokig – a mobil és telepített érzékelők megbízhatóan és biztonságosan oldják meg a nyomonkövethetőséget és visszakereshetőséget igénylő alkalmazások feladatait még a legkülönfélébb kódtípusok és a legnehezebb körülmények között is.

Találja meg az ideális megoldást az adott optikai azonosítási feladathoz!

Azonosító rendszerek

Telepített 2D kódolvasók
Telepített vonalkódolvasók
2-D kézi vonalkódolvasók
Speciális megoldások

Előnyök

Mobil és telepített érzékelők

Mobil és telepített érzékelők

A Pepperl+Fuchs a mobil és telepített kódolvasók széles választékát kínálja, amelyek az összes hagyományos kódrendszerre kiterjednek. A nagy teljesítményű eszközök kiemelkedő megbízhatósággal olvassák az összes elterjedt 1-D és 2-D kódot, függetlenül attól, hogy nyomtatott, lézeres vagy tűs kódokról legyen is szó.
Optimális teljesítmény bármilyen tartományban

Optimális teljesítmény bármilyen tartományban

A Pepperl+Fuchs optikai azonosító-rendszerei ideális megoldások akár 2 méteres távolságokra is. Nem csak a nagyon kis méretű, akár 0,1 mm-es modulméretű kódokat képesek leolvasni, hanem különösen nagy érzékelési tartományokra is alkalmasak. Így a maximális leolvasási teljesítmény érdekében mindig a megfelelő távolságokat és érzékelési tartományokat kínálják.
A megfelelő megoldás minden alkalmazáshoz

A megfelelő megoldás minden alkalmazáshoz

Legyen szó mostoha környezeti körülményekről, például szélsőséges hőmérsékletekről, porról vagy szennyeződésről, vagy különösen nagy szkennelési sebességet igénylő alkalmazásokról – az optikai azonosító rendszerek megbízhatóan megoldják az összes azonosítási feladatot, és optimálisan hozzáigazíthatók az adott alkalmazási követelményekhez.
Gyors és egyszerű integráció

Gyors és egyszerű integráció

A különböző interfészek, például az Ethernet-alapú terepi buszok, az Ethernet TCP/IP, az USB, a soros interfészek, az I/O-k vagy akár a rádióinterfészek, például a Bluetooth® révén az optikai azonosító rendszerek zökkenőmentesen integrálhatók minden rendszerkörnyezetbe. A nagy teljesítményű készülékek nem csak gyors integrációt, hanem egyszerű üzembe helyezést is biztosítanak.

A dokumentumok megbízható azonosítása a postai elosztó létesítményekben

OPC sorozatú telepített 2-D kódolvasó

A nagyvállalatok vagy bankok levélelosztó rendszereiben a dokumentumokat egyenként kell azonosítani, hogy azokat megfelelően lehessen kötegelni. Ezért minden egyes lap egy adatmátrix kóddal van ellátva, amely egyedi adatkészletet tartalmaz. Az alkalmazástechnikai példákból megtudhatja, hogy az OPC sorozat telepített kódolvasói hogyan felelnek meg a nyomtatási és papíripar különleges követelményeinek…

A VOS-Ident jellemzői

Nagy teljesítményű és kiválóan adaptálható
A VOS Ident sorozat az érzékelőváltozatok széles választékának és a külső alkatrészek számos lehetséges kombinációjának köszönhetően rendkívül rugalmas használatot biztosít. Sztenderd alkalmazásokhoz a VOS2000-I jelenti az ideális megoldást. A rendkívül nagy, 1,2 megapixeles felbontás mellett az érzékelő beépített fehér világítással és több objektívvel rendelkezik, a nagy és kis látóterű érzékeléshez. A még nagyobb rugalmasság érdekében a Pepperl+Fuchs VOS2000-I és VOS5000-I kódolvasói C-bajonettes változatban is elérhetők. Ezeknél a változatoknál az objektív mellett az alkalmazás követelményeinek megfelelő külső világítást is kiválaszthatja.
Rugalmas kimeneti karakterlánc-formázás a hatékony parancsfájl-funkcionalitás segítségével
A hatékony parancsfájl segítségével a kimeneti karakterlánc időigényes módosítások nélkül adaptálható az ERP rendszerbe történő integráláshoz. Az I/O, Ethernet TPC/IP, PROFINET, EtherNet/IP és RS-232 támogatás révén az adatkommunikációhoz szükséges összes interfész elérhető.
Többkódos olvasás és a legkisebb kódok észlelése
Az elektronikai gyártás során a nyomtatott áramköri lapokon különböző típusú kódokat helyeznek el eltérő helyeken. A többablakos funkció segítségével a VOS Ident több leolvasási ablakot is létrehozhat, és a többkódos funkció használatával mindegyik ablakban akár 64 kódot is rögzíthet. Az univerzális kódolvasó akár 0,1 mm-es modulméretű, rendkívül kis méretű kódokat is le tud olvasni, maximális megbízhatósággal.
Többoldalas olvasás és nagy érzékelési tartományok
A VOS Ident a különösen nagy érzékelési tartományának és a többoldalas beolvasásnak köszönhetően még a nagy igényű alkalmazásokat is képes kezelni. Akár több eszköz is könnyen összekapcsolható, így több oldal beolvasása is lehetséges. A nagy felbontás és a többérzékelős üzemmód kombinációja megbízható kódolvasást tesz lehetővé nagy érzékelési tartományban.
DPM kódok megbízható leolvasása
A VOS Ident ideális az autóipar igényeire. A készülékek akár 2 m távolságból is érzékelik a tűs és lézeres kódokat. A DPM-olvasásra specializálódott dekódernek köszönhetően mindig megbízhatóan olvassák le a kódokat, még nehéz körülmények között is, például fényes alkatrészek esetén is.

Nagy teljesítmény alacsony hőmérsékletű alkalmazásoknál

A VB14N-T vonalkódolvasó optimális beazonosítást tesz lehetővé a mélyhűtött raktárakban

Fagyasztott termékek tárolásakor a -18 °C-os hőmérsékletet nem szabad túllépni. Az árukat vonalkóddal ellátott tálcákon szállítják. Ezek a kódok a termékek egyértelmű azonosítására és továbbszállítására szolgálnak. A mélyhűtött raktárak extrém hőmérséklete azonban különleges követelményeket támaszt a vonalkódolvasók érzékelőtechnológiájával szemben. Olvassa el az alkalmazástechnikai példák között, hogy a VB14N-T sorozat vonalkódolvasói hogyan állnak ellen a -35 °C és +45 °C közötti szélsőséges hőmérsékleteknek, miközben maximális leolvasási teljesítményt nyújtanak…

2-D kézi vonalkódolvasók
OHV sorozatú kézi olvasók

OHV sorozatú kézi olvasók

Rendkívül megbízható olvasási teljesítmény, könnyű kezelhetőség és tökéletes alkalmazkodás az ügyfélspecifikus követelményekhez – ezeket nyújtják az OHV sorozatú kézi olvasók. Az eszközök megbízhatóan olvassák le az összes 1-D és 2-D kódot, beleértve a DPM kódokat is, még tükröződő felületeken is. Kábeles vagy vezeték nélküli kivitelben is elérhetők. Az eszközök emellett akusztikus, tapintható és vizuális jelzések formájában adnak visszajelzést a felhasználónak, így biztosítva a folyamat maximális megbízhatóságát az alkalmazás során. A Pepperl+Fuchs a mobil azonosítás minden alkalmazási követelményéhez kínál megfelelő kézi olvasót – legyen szó akár szabványos, akár nagy igénybevételt jelentő feladatokról.

Speciális megoldások

OIT magas hőmérsékletekhez tervezett azonosítórendszer

OIT magas hőmérsékletekhez tervezett azonosítórendszerek

Az OIT magas hőmérsékletű azonosító rendszer a legmostohább körülmények, például ciklikus hőmérséklet-változások, rendkívül magas, akár 500 °C-os hőmérséklet, illetve por- vagy festékek okozta káros hatások között is biztosítja a folyamatok zökkenőmentes működését. Ezáltal a rendszer ideális a festősorok, szárítóüzemek, galvanoplasztikai gyárak vagy pékségek számára. Az integrált diagnosztikai funkció gondoskodik a biztonságos munkafolyamatokról. Ismerje meg az alkalmazástechnikai példákból, hogy az OIT hogyan képes megbízhatóan azonosítani a frissen festett karosszériát még szélsőséges környezeti hőmérsékletek között is…

Kapcsolatfelvétel

Kérdése van optikai azonosító termékeinkkel kapcsolatban, vagy az alkalmazási igényeire szabott érzékelőmegoldást keres? Egyszerűen töltse ki a kapcsolatfelvételi űrlapot, és küldjön nekünk üzenetet. Örömmel segítünk!