Ipari érzékeléstechika
+36 88 545 902
+36 88 560 472
Leválasztók, jelátalakítók
+36 88 545 902
+36 88 560 472

Megbízható optikai azonosítás magas hőmérsékletű környezetekben

Az alkalmazás

A járműiparban használt festékszárító rendszereket extrém gyártási feltételek jellemzik. A magas hőmérsékletek, a ciklikus hőmérséklet-változások, valamint a por és a festék hatásai sokat követelnek a felhasznált anyagoktól és technológiától. 

A frissen festett alvázakat szállítóplatformokon a szárítórendszerhez szállítják. Az alvázat megbízhatóan azonosítani kell az extrém környezeti körülmények ellenére is.


A cél

A magas hőmérséklet miatt a normál papírcímkék nem használhatók. Ehelyett lyukaszott lyukakkal rendelkező kódlapokat alkalmaznak. A fémlapokat felszerelik a szállítóplatformok alá, majd egy, a rendszerhez kapcsolt vonalkód leolvasó leolvassa azokat. Az alváz megbízható azonosításának garantálásához a leolvasónak és a kódlapoknak is ellenállónak kell lenniük az extrém hőmérsékletekkel szemben.


A megoldás

A Pepperl+Fuchs magas hőmérsékletekhez tervezett, strapabíró OIT azonosítórendszere zavartalan folyamatokat biztosít akár 500 °C-ig. Az alvázak megbízható azonosítása mindig biztosított, még a kódlapok elpiszkolódása esetén is. A beépített, oldalsó infravörös világítás optimális kontrasztot biztosít a megbízható olvasás érdekében. Emellett nagyszámú számozott kódlap lehetővé teszi egyedi számok teljes csoportokhoz történő hozzárendelését.


Az előnyök

A kódlapok ellenállóak a hővel szemben, és az extrém körülmények ellenére is hosszú élettartamot kínálnak. Az egyszerű telepítés és beállítás révén az integráció zökkenőmentes. Egyedi, egyrészes házkoncepciójának köszönhetően a rendszer karbantartásmentes.


Rövid áttekintés

  • Az extrém hőmérsékletek robusztus, kameraalapú azonosítása 
  • Tartós megoldás hőálló kódlapokkal akár 500 °C-ig 
  • Megbízható azonosítás még a kódlapok elpiszkolódása esetén is 
  • A kódlapok sokféle, akár az 1 milliót is elérő számmal kaphatók 
  • Karbantartásmentes egyrészes ház további összetevők nélkül

 


amplify – A Pepperl+Fuchs magazin

Fedezze fel online magazinunkat! Izgalmas sikersztorik, alkalmazástechnikai beszámolók, interjúk és regionális hírek várnak Önre.

e-hírek

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesüljön az automatizálás világából érkező újdonságokról és érdekes információkról.

Feliratkozás