Technológiai fejlesztések.
A megbízhatóság biztosítása.
A biztonság újraértelmezése.

Biztonsági relék integrált diagnosztikával és LFT-vel

Biztonsági relék – hármas védelem

Ha egy feldolgozóüzemben vészhelyzet áll fenn, gyors válaszra van szükség. A kürtök, figyelmeztető lámpák és aktív hűtőrendszerek biztonságos aktiválását a „biztonságos feszültség alá helyezés” (ETS) művelet szerint, míg a motorvezérlők és a vészleállító szelepek kikapcsolását a „biztonságos feszültségmentesítés” (DTS) művelet szerint kell elvégezni. A biztonságos jeltovábbítás érdekében a Pepperl+Fuchs az újonnan kifejlesztett biztonsági reléknek köszönhetően új megbízhatósági szintet állít fel. A három redundáns kapcsolóérintkezőnek köszönhetően a jól bevált K-rendszerből származó interfész modul megbízható és biztonságos aktiválást és szüneteltetést biztosít az IEC61508-tól a SIL 3 biztonsági szintig tanúsított alkalmazások esetében.

Jellemzők

Intelligens biztonsági relék 1oo3 architektúrával, diagnosztikával és vezetékhiba-átláthatósággal
ATEX/IECEx Zone 2 és UL szerinti tanúsítvány
Azonos bemeneti áramkörök a teljes termékválaszték összes eszközéhez
Védettség az összes szokásos vezérlőpultról érkező vizsgálóimpulzusok ellen

Előnyök

Megnövelt rendelkezésre állás

Megnövelt rendelkezésre állás

Az új biztonsági relék egy 1oo3 (háromból egy) architektúrán alapulnak, három redundáns érintkezővel. Ez biztosítja a megbízható be- és kikapcsolást – még két hibás érintkező esetén is. Biztos lehet benne, hogy a biztonsági funkciók mindig rendelkezésre fognak állni üzemében!
Minimális vizsgálati erőfeszítés

Minimális vizsgálati erőfeszítés

A beépített diagnosztikai funkciónak köszönhetően a három érintkező egyike minden kapcsolási művelet során automatikusan ellenőrzésre kerül. A folyamat évente történő megismétlése azt jelenti, hogy az interfészmodul három év után teljes körű vizsgálaton megy át, így nincs szükség további vizsgálatra – így élvezheti a kapcsolási képesség beépített diagnosztikájának előnyeit.
Folyamatos felügyelet

Folyamatos felügyelet

A vezetékhiba-átláthatóság (LFT) mellett a biztonsági relék a jelvezeték folyamatos felügyeletét is lehetővé teszik. Azonosítsa be a lehetséges vezetékhibákat a terepi és a vezérlőoldalon, további vezetékek nélkül.
Korlátlan kompatibilitás

Korlátlan kompatibilitás

A biztonsági relék ellenállnak a vezérlőpultról érkező vizsgálóimpulzusoknak, amelyek ezáltal nem váltanak ki véletlen kapcsolási folyamatokat. Az új interfészmodulok így minden szokásos kimeneti kártyával kompatibilisek. Mindez üzemzavarmentes működést biztosít üzeme számára.

Megbízható működés diagnosztikával és vezetékhiba-átláthatósággal (LFT)

Az új biztonsági relék egy 1oo3 architektúrán alapulnak, három redundáns relével. A beépített diagnosztika és a vezetékhiba-átláthatóság mellett a biztonsági relék rendkívül megbízhatóak, és leegyszerűsítik a vizsgálatot. Ebben a videóban többet megtudhat ezekről a funkcióiról…

A vezetékhiba-átláthatóságot biztosító modulok kevesebb vezetékezést igényelnek a terepen, és jelentősen növelik a biztonságot. Nem csak a kapcsolójeleket felügyelik, hanem a kábelek problémamentes felügyeletét is biztosítják a terepi és a vezérlőoldalon. Tudjon meg többet az LFT-ről... 

Vészhelyzetekben, például egy hajó motorterében keletkező tűz esetén gyors reakció szükséges: A vízpermettel oltó berendezéseket be kell kapcsolni, és a tűzforráshoz vezető üzemanyag-ellátást le kell állítani. Ebben a videóban megtudhatja, hogy a Pepperl+Fuchs új biztonsági reléi hogyan biztosítanak új mércét a megbízhatóság és a biztonság terén az 1oo3 architektúrának köszönhetően...

1oo3 architektúra a maximális biztonság érdekében

Az 1oo3 architektúra – amely DTS-alkalmazásokban sorosan és az ETS-alkalmazásokban párhuzamosan csatlakozik – biztosítja a biztonsági funkciómaximális rendelkezésre állásátakár két érintkező meghibásodása után. Ez biztonsági szempontból fontos előnyt jelent az erővezérelt érintkezőkkelszemben: Ha egy erővezérelt relé érintkezője meghibásodik, azt csak érzékelni lehet, a működtetőelem pedig nem kapcsol be vagy ki. A vezérlőpulton lévő értékelési csatornák további vezetékezésére van szükség – a kapcsolódó munkálatokkal és költségekkel együtt – a kapcsolóérintkező pozíció-információinak visszajelzéséhez. Az új 1oo3 architektúrával rendelkező biztonsági relé ezáltal megbízhatóbb és egyszerűbben kezelhető.

Intelligens biztonsági relék 1oo3 architektúrával és LFT-vel

Biztonságintegritási szint (SIL)

Mivel a műszaki berendezések biztonsági kockázatot jelenthetnek az emberekre, fontos meghatározni, számszerűsíteni és csökkenteni az ebből eredő kockázatokat. Kockázatelemzési módszerekkel határozható meg a kockázatcsökkentés szükséges mértéke.
Az alacsony SIL-követelmény (SIL 1) azt jelenti, hogy csak viszonylag alacsony kockázatcsökkentés szükséges, míg a magasabb biztonságintegritásiszint-érték (például SIL 3) jelentősebb kockázatcsökkentést igényel. A biztonsági szempontból releváns rendszer értékelése így könnyebben elvégezhető, ha már ismert a vonatkozó komponensek meghibásodásának kockázata. Ennek érdekében a Pepperl+Fuchs a termékek széles választékán elvégezte a SIL/PL-értékelést.

Biztonságintegritási szint

Kapcsolat

Kérdése van a biztonsági relékkel kapcsolatban, vagy további információkra van szüksége? Örömmel segítünk! Egyszerűen töltse ki a kapcsolatfelvételi űrlapot, és küldjön nekünk üzenetet.