Tapasztalatokra építve.
Technológiai fejlesztések.
Maximális teljesítmény.

UC18GS sorozatú ultrahangos érzékelő
IO-Linkkel

Előnyök

Minden funkcióval felvértezve

Minden elképzelhető kívánalom kipipálható

Az UC18GS sorozat szó szerint minden elvárást teljesít – a funkciók és tulajdonságok tekintetében minden megtalálható benne, ami egy modern, ultrahangos érzékelőtől elvárható. 
Alkalmazásspecifikus alkalmazkodás

Alkalmazásspecifikus alkalmazkodás

Az állítható hangnyaláb-szélesség, a kisméretű holtsáv és a beépített interferencia célszűrő révén lehetővé válik az UC18GS ultrahangos érzékelő optimális alkalmazása a felhasználási körülményeknek megfelelően, miközben jelentősen megnő a folyamatmegbízhatóság.
Több érzékelő egyszerű szinkronizálása

Több érzékelő egyszerű szinkronizálása

Az automatikus szinkronizálás funkcióval az UC18GS sorozat paraméterezés nélkül támogatja több érzékelő egyszerű szinkronizálását.
Bővíthető programozási lehetőségek

Bővíthető programozási lehetőségek

Legyen szó hagyományos nyomógombokról vagy olyan interfészekről, mint az IO-Link vagy az IrDA, az UC18GS ultrahangos érzékelők a programozási lehetőségek tekintetében maximális szabadságot adnak felhasználóiknak.

Bővebben …

Minden kipipálható …
Az UC18GS sorozat szó szerint minden elvárást teljesít. A funkciók és tulajdonságok tekintetében minden megtalálható benne, ami egy modern, ultrahangos érzékelőtől elvárható. Az ultrahangos technológiával kapcsolatos minden tudásunk egyetlen sorozatban, melynek tervezésekor egyetlen cél lebegett a szemünk előtt – hogy minden alkalmazáshoz rendkívül rugalmas, mégis megbízható megoldást kínáljunk. Tudjon meg többet a következő diákon található funkciókról és előnyökről …
Interferencia célszűrő
A beépített interferencia célszűrő lehetővé teszi az UC18GS ultrahangos érzékelők optimális hozzáigazítását az alkalmazás körülményeihez, miközben növekszik a folyamat megbízhatósága is. A gép alkatrészeiből származó esetleges interferencia-visszaverődések szoftveresen könnyen szűrhetőek anélkül, hogy ez hatással lenne a mérésre. A céltávolságok (pl. folyadékszintek) pontosan észlelhetők még a szűrt tartományban is. Például lehetőség van egy alkatrész kiszűrésére a tartály szélén, miközben a tartály közepén mérést végzünk.
Állítható hangnyaláb-szélesség és kis holtsáv
Az UC18GS ultrahangos érzékelő kis holtsávja és állítható hangsugár-szélessége hibamentes működést tesz lehetővé a különböző alkalmazási helyzetekben, még kihívást jelentő környezetben és szűk mérőhelyeken is. Az érzékelő hangnyalábja hatótávvesztés nélkül állítható. Ha tárgyak, mint például egy tartály belső fala vagy a gépek egyéb részei miatt interferencia lép fel, a hangjel szűkíthető. Ez azt jelenti, hogy nem szükséges a tartály költséges átépítése.
Automatikus szinkronizálás
Az automatikus szinkronizálás funkcióval az UC18GS sorozat paraméterezés nélkül támogatja több érzékelő egyszerű szinkronizálását. Mivel mindegyik érzékelőhöz tartozik egy szinkronizációs bemenet az ultrahangos kölcsönös interferencia („áthallás”) szűrésére, több, akár 10 érzékelő is szinkronizálható a szinkronizációs bemeneteik összekötésével. Ebben az esetben mindegyik érzékelő felváltva közvetít ultrahangos impulzusokat önmultiplex módban. További szinkronizációs módok is elérhetőek (közös vagy külső kioldású módok).
Bővíthető programozási lehetőségek
Legyen szó hagyományos nyomógombokról vagy olyan interfészekről, mint az IO-Link vagy az IrDA, az UC18GS ultrahangos érzékelők a programozási lehetőségek tekintetében maximális szabadságot adnak felhasználóiknak. Míg az IrDA interfész lehetővé teszi a pillanatnyi adatok karbantartási vagy elemzési célú felhasználását futó alkalmazásokban, az egyes alkalmazások kényelmes és részletes konfigurációja az IO-Link master vagy DTM megoldáson keresztül zajlik. A kimeneti konfiguráció és a hangnyaláb szélessége közvetlenül az érzékelőn is beállítható a programozás gombokkal.

360°

Hibabiztos palackérzékelés a töltőgépekben

UC18GS ultrahangos érzékelők hibabiztos palackérzékeléssel

Az UC18GS sorozatú ultrahangos érzékelők megbízhatóan érzékelik a palackok jelenlétét a végpozíciókban. A pontról pontra mérés helyett az érzékelő hangsugara széles területen érzékeli a konténer felületét. Így lehetővé válik az érzékelés még változó kontúrok és pozícióeltérések esetén is, továbbá lényegtelenné válik a konténer felületének színe és textúrája is. A kimeneti konfiguráció és a hangsugár sugara a készülék nyomógombjaival állítható be.

Az IO-Link interfész a vezérlőn keresztül átfogó paraméterezést tesz lehetővé, az érzékelőhöz való fizikai hozzáférés nélkül. Így nem csak az üzembe helyezés válik rendkívül egyszerűvé, hanem a gyors termékváltás is megvalósulhat, időigényes újraparaméterezés nélkül. Az IO-linken keresztül még a termékek teljesen egyedi kialakítása is lehetséges, akár 1 tételű automatizált gyártás formájában.

Alkalmazási példák

Adaptálható szintmérés szűk helyeken

Adaptálható szintmérés UC18GS ultrahangos érzékelőkkel

Az UC18GS sorozatú ultrahangos érzékelők megbízhatóan érzékelik a folyadékok és granulátumok töltési szintjét, függetlenül azok színétől és egyéb optikai tulajdonságaitól. Egy kis nyílás is elegendő a tartálysapkán a beszereléshez. A kúp alakú hangnyaláb átmérője a célterülethez igazítható. A közeg felszínét nagy területen éri el. Szabálytalan alakú vagy mozgó felületek esetén az érzékelő átlagértéket határoz meg, így a tényleges szintet jelzi, nem pedig egy valószínűleg torzított pontszerű értéket.

A zavart okozó változókat, mint például a támasztórudakat vagy a mérési területen megjelenő egyéb tárgyakat szoftver (PACTware) szűri ki. A szint pontosan érzékelhető még a szűrt területen is. A hangnyaláb sugara egyszerűen beállítható a készüléken elhelyezett nyomógombokkal vagy a szoftverrel. Ez nem befolyásolja a mérési tartományt; a szint mindig megbízhatóan érzékelhető a mérési tartományban.

UC18GS ultrahangos érzékelők munkában

Nyerjen további betekintést az UC18GS funkcióiba és a fent említett alkalmazási példákon keresztül a felhasználási módjaiba.

IO-Link: Az intelligens kommunikációs technológia

Nemzetközileg szabványosított, forgalmazókon átívelő nyitott interfészként az IO-Link szerves részét képezi a Pepperl+Fuchs Sensorik4.0® megoldásainak. Szabványosított az IEC 61131-9 szabványnak megfelelően, és valamennyi, piacon található terepi busszal kompatibilis.

Az olyan IO-Link érzékelők, mint az UC18GS, a vezérlőrendszeren keresztül konfigurálhatók. Ez leegyszerűsíti az üzembe helyezést, és lehetővé teszi a gyors számlamódosítást hosszabb holtidő nélkül. Még a teljes individualizáció is lehetséges, akár 1-es gyártási tételméretben is. Például az UC18GS ultrahangos érzékelő sugárnyaláb-szélessége beállítható úgy, hogy szintmérési alkalmazás esetén többféle tartályformához igazodjon.

IO-Link: Az intelligens kommunikációs technológia

Bízzon az ultrahangos érzékelők szakértőiben

Házon belüli, megbízható minőség

Ultrahangos érzékelőket érintő, házon belüli kompetencia

A Pepperl+Fuchs ultrahangos érzékelőit saját műszaki központunkban építjük, ahol a jelátalakító-fejlesztés és -gyártás zajlik. Előre gondolkodó szakértőkből álló csapatunk több mint 30 éve folyamatosan azon dolgozik, hogy a holnap megoldásai érdekében továbbfejlessze az ultrahangos technológiát. Ez azt jelenti, hogy ügyfeleink mindig a piacon elérthető legjobb teljesítményű termékekhez juthatnak hozzá.

Ez a megközelítés az iparág leggazdagabb portfólióját eredményezte – amelyet számos szabadalom és innováció támogat – a termékkiválasztás és az optimális alkalmazási megoldások legmagasabb fokú rugalmassága érdekében. Általános portfóliónk mellett a Pepperl+Fuchs rendelkezik a szükséges tudással és infrastruktúrával ahhoz, hogy gyorsan és rugalmasan tudjon reagálni az ügyfelek igényeire.

Sőt, a tartozékok széles választéka révén megfelelő részegységek alkalmazhatók a testreszabott integrációhoz, legyen szó nehéz telepítési körülményekről, speciális alkalmazásokról, egyedi programozásról vagy összehangolt csatlakozási technológiáról. Minden érzékelős alkalmazást nagy teljesítményű, időtálló rendszermegoldássá alakítanak.


Ultrahangos műszaki útmutatók – Ingyenes letöltés most!

Műszaki útmutatók ultrahangos érzékelőkhöz

Letölthető dokumentumainkban megosztjuk Önnel szakértelmünket – iratkozzon fel most, és kap egy ingyenes, digitális másolatot az ultrahangos érzékelőink műszaki útmutatóiról! Segítségükkel könnyedén kiválaszthatja az alkalmazásához legideálisabb érzékelőt, hogy a legtöbbet hozhassa ki berendezéséből.

Kapcsolat