Maradjon mozgásban!

Pontos navigálás, megbízható környezetérzékelés és hatékony rakománykezelés.

Érzékelők és rendszerek automatikus irányítású járművekhez

Átfogó portfólió

Átfogó portfólió

A navigációtól és irányítástól a rakománykezelésig és környezetérzékelésig: A Pepperl+Fuchs érzékelők és technológiák széles körű portfólióját kínálja a zökkenőmentes folyamatokhoz az AGV-alkalmazások széles skáláján.
Személyre szabott megoldások

Személyre szabott megoldások

Megbízható és rendkívül pontos: A Pepperl+Fuchs az automatikus irányítású járművek területén szerzett sokéves tapasztalatára alapozva nagy teljesítményű érzékelőket, technológiákat és megoldásokat kínál az Ön alkalmazására szabva.
Tapasztalt piacvezető

Tapasztalt piacvezető

A Pepperl+Fuchs több mint 70 éves tapasztalattal rendelkezik az ipari automatizálás területén; sikeres megoldásokat kínál alkalmazások széles köréhez. Folyamatosan új technológiák kifejlesztésén dolgozik, melyek a folyamatok megbízhatóbbá és hatékonyabbá tételét szolgálják.
Sensorik4.0®

Sensorik4.0®

Az Ön sikere fontos a számunkra: A Pepperl+Fuchs intelligens érzékelőtechnológiájával biztonságos és hatékony folyamatokat hozhat létre, és korszerűsítheti az anyagmozgató alkalmazását az Ipar 4.0 követelményeinek megfelelően!
Rakománykezelés

Rakománykezelés

A rakomány begyűjtése, rögzítése és mozgatása számos kihívás elé állítja az automatikus irányítású járműveket. Először is az AGV-nek precízen dokkolnia kell a megfelelő transzferállomáson. Ki- és bepakolásnál biztosítani kell a szállítóeszközök megbízható érzékelését és helyes pozicionálását. Továbbá a szállítóeszközöket és a mozgatott anyagot is gyorsan, megbízhatóan kell azonosítani.

A dokkolástól a rakománypozicionálásig és a rakományazonosító érzékeléséig a Pepperl+Fuchs kompakt és strapabíró érzékelők széles körű portfólióját kínálja, mely eszközök ideálisak az automatikus irányítású járművekben történő használatra.

Derítse ki, hogyan oldhatja meg az Ön rakománykezelő alkalmazásának nehézségeit a megfelelő érzékelőtechnológia használata!

Navigáció és irányítás

Az anyagmozgatásban a lehető legnagyobb áteresztőképesség elérése érdekében az automatikus irányítású járműveknek (AGV) minden helyzetben megbízható navigációra van szükségük. Legyen szó nyitott területen végzett navigációról, padlóalapú navigációról vagy mozgáskövetésről, a Pepperl+Fuchs hatékony, korszerű technológiákat kínál a navigáció és irányítás területén.

Függetlenül a zord környezeti körülményektől vagy a biztonságilag fontos területektől: Az alkalmazás követelményeitől függően a megfelelő rendszerek állnak rendelkezésre a zökkenőmentes és hatékony folyamatokhoz.

Navigálja megbízhatóan AGV-jét a Pepperl+Fuchs érzékelőivel és megoldásaival!

Navigáció és irányítás
Környezetérzékelés

Környezetérzékelés

Legyen szó logisztikai központokról, gyárterületekről vagy irodaházakról, az AGV-knek mindig pontosan kell érzékelniük a környezetüket, hogy elkerüljék az emberekkel és tárgyakkal való ütközést.

Ehhez speciális technológiák alkalmazására van szükség. A Pepperl+Fuchs megbízható érzékelőket és rendszereket kínál erre a célra, mint például az ISO 13849-1 szabvány szerinti 3-PL d kategóriájú biztonsági jóváhagyással rendelkező USi-safety ultrahangos érzékelőrendszert vagy az R2300 3-D LiDAR érzékelőt, amely kategóriájában a legnagyobb szögfelbontású érzékelő. Ezek és más érzékelők precíz és megbízható környezetérzékelést tesznek lehetővé, így biztosítva az AGV-kkel történő zökkenőmentes munkavégzést.

Védje meg az embereket és tárgyakat az ütközésektől a Pepperl+Fuchs egyedi, környezetérzékeléshez készült érzékelőivel és technológiáival!

Kiemelt alkalmazások

Megbízható rakományérzékelés szállítás során

A transzferállomáokon az automatikus irányítású járművekbe történő be- és kirakodásakor a rakomány helyzetét pontosan meg kell határozni. A helyes rakodás érdekében egy R2300 3-D LiDAR érzékelő van felszerelve a jármű egyik oszlopára. Ez mérési adatokat szolgáltat az AGV közeledésekor és a rakomány berakodásakor, amely a vezérlőrendszer számára 3D pontfelhő formájában áll rendelkezésre.

Bővebben
Automatizált robotok megfelelő beállítása anyagbegyűjtéshez

Kocsik vagy állványok mozgatásánál az automatizált robotok beállnak a szállítóeszköz alatt kialakított helyre, hogy innen végezhessék az emelést. A jármű tetejére szerelt PGV olvasókészülék egy adatmátrix-címke segítségével azonosítja a szállítóeszközt. Ezzel egyidejűleg az olvasókészülék címkéhez viszonyított helyzete meghatározza a jármű relatív helyzetét. Így a PGV pozicionálórendszer szavatolja a precíz járműpozicionálást és a biztonságos árumozgatást.

Bővebben
Az automatizált irányítású járművek pontos tájolása

Árumozgatásnál az AGV-k pontról pontra haladnak, nagy pontossággal. Az erre a célra használt, Pulse Ranging Technology-val (PRT) is felszerelt R2000 LiDAR érzékelő az elsőszámú megoldás a precíz navigációhoz: Kategóriájában a legnagyobb szögfelbontás mellett 360°-os, teljes láthatóságot biztosít. Ennek köszönhetően az érzékelő nagy pontosságú mérési eredményeket biztosít, amelyekkel meghatározható az abszolút pozíció.

Bővebben
Pontos pozíció- és sebességmérés AGV-k számára

Az AGV-k a saját helyzetük pontos meghatározásához az optikai érzékelők által szolgáltatottakon kívül további adatokat is felhasználnak. Ehhez két mérőrendszert kombinálunk: egy forgó jeladót és egy kétdimenziós LiDAR érzékelőt. ENI58IL, TVI40, vagy MNI sorozatú inkrementális forgó jeladók kerülnek a kerekekre a relatív mozgásadatok megállapítására; a kétdimenziós LiDAR érzékelő pedig abszolút pozícióadatokat szolgáltat. A két adattípus kombinálása pontos helyzetmeghatározást tesz lehetővé.

Bővebben
Biztonságos anyagmozgatás a logisztikai központokban

Annak érdekében, hogy az emberek minden irányban védettek legyenek az ütközésekkel szemben, az AGV-ket, például az automatizált targoncákat az ISO 13849-1 3 PL d. kategóriának megfelelően kell biztosítani. A világ egyetlen ilyen biztonsági jóváhagyással rendelkező ultrahangos érzékelőrendszere, a USi-safety lehetővé teszi a háromdimenziós terek megbízható felügyeletét.

Bővebben

Kapcsolat

Kérdése van az automatikus irányítású járművekhez készült érzékelőmegoldásainkkal kapcsolatban?
Örömmel segítünk! Egyszerűen küldjön nekünk egy e-mailt vagy egyeztessen időpontot szakértőink egyikével, hogy többet megtudhasson az Önt érdeklő termékekről.