Variálhatóság.
Egyszerűsített integráció.
Biztonság mindenekfelett.

SIL 2/PL d induktív biztonsági érzékelők

Előnyök

Érzékelő holtsáv nélkül

Megbízható érzékelés holtsáv nélkül

Más biztonsági közelítésérzékelőkkel ellentétben a Pepperl+Fuchs induktív biztonsági érzékelői nem rendelkeznek holtsávval. Ez azt jelenti, hogy az adatátvitel minimális távolság nélkül is megtörténhet. A felhasználók szabványos indítófejeket használhatnak a céltárgy vagy a gépalkatrész állítása nélkül.
d teljesítményszint ikon

Magas szintű folyamatbiztonság SIL 2/PL d szerint

Az új biztonsági érzékelők SIL 2 funkcionális biztonsági és PL d gépekkel kapcsolatos irányelveknek való megfeleléssel rendelkeznek. Redundáns implementálás esetén még a SIL 3/PL e szint is elérhető. A magas biztonsági értékek lehetővé teszik az egyszerű, biztonsági hurokba történő integrálást és jelentősen meghosszabbítják a működési időtartamot.
egyszerű kezelés ikon

Egyszerűsített integráció és kezelés

A szabványos kimeneti jelkapcsoló eszköz (OSSD) interfész közvetlen kapcsolatot jelent a biztonsági vezérlőegységgel vagy az I/O modullal. Az integrálást átfogó biztonsági dokumentáció segíti. Az érzékelők kábellel vagy szabványos M12 dugasszal csatlakoztathatók.
hőmérséklet ikon

Kültéri használatra tervezve

A termékválaszték négy, különböző kialakítású (hengeres, négyszögletes) és eltérő kapcsolási távolsággal rendelkező modellt tartalmaz, amelyek alkalmazási lehetőségek széles választékát kínálják. A különösen strapabíró hengeres változatok kibővített, -40 °C és +85 °C közötti hőmérséklet-tartománnyal és E1 jóváhagyással rendelkeznek, így ideális megoldást jelentenek mobil berendezések esetén.

Optimalizált portfólió nagy igénybevételt jelentő környezethez

Az optimalizált érzékelősorozat számos különböző háztípusban és rozsdamentes acél modellek formájában is elérhető. Fedezze fel a Pepperl+Fuchs új SIL 2/PL d induktív biztonsági érzékelőit, amelyek a személyzet és a gépek biztonságát is javítják az Ön alkalmazásában!

Fedezze fel az M12, M18, M30 és Varikont L2M házkialakításokat

  • Technical data
  • Varikont L2M
  • Compact, cubical housing design with metal base
  • Non-flush mounting
  • M12 plug connector
Requires Goolge Chrome, Firefox, Safari, Opera, and Internet Explorer version 9 Beta
 
 
Varikont L2M

Könnyű kezelhetőség és megbízható érzékelés holtsáv nélkül

érzékelés holtsáv nélkül

Az induktív biztonsági érzékelők nem igényelnek külön kódolt jeladót, és szabványos fém indítófejekkel is használhatóak. A holtsáv hiányának köszönhetően könnyedén felszerelhető és nincs szükség további beállításokra. Ezzel időt és pénzt takarít meg. Emellett a szabványosított OSSD interfész lehetővé teszi az érintésmentes biztonsági érzékelők egyszerű és közvetlen csatlakoztatását a biztonsági vezérlőkhöz.

Magas folyamatbiztonsági idő akár SIL 3/PL e megfelelőséggelSIL 2/PL d induktív biztonsági érzékelők

Az új induktív biztonsági érzékelőkkel a felhasználók élvezhetik a SIL 2/PL d biztonsági rendszerek nagy teljesítményét és rugalmas implementálásuk előnyeit. Redundáns implementálással még a SIL 3/PL e is elérhető. A magas biztonsági értékek nemcsak leegyszerűsítik a biztonsági hurokba történő integrációt, hanem csökkentik a rendszeres tesztelések számát is, ami meghosszabbítja a működési időtartamot. A rendszeres tesztciklusok most már a múlté.

Alkalmazások SIL 2/PL d induktív biztonsági érzékelőkhöz

Kocsik megbízható szállítása AGV-kkel
Mivel a hatékony termeléshez fontos a gördülékeny anyagáramlás, egyre többször automata irányítású járművekkel (AGV-kkel) juttatják el a szükséges alkatrészeket az üzem megfelelő pontjaira. Induktív biztonsági érzékelők biztosítják az anyagszállító kocsik megfelelő helyzetét az AGV-ken.
Szintszabályozás ollós emelők esetében az autóiparban
Az autóipari gyártósoroknál induktív biztonsági érzékelőket használnak az ollós emelők megbízható érzékelésére a SIL 2/PL d szint szerint. Ha az emelő teljesen ki van tolva, a biztonsági érzékelők ellenőrzik annak véghelyzetét.
Védőborítás-ellenőrzés automatizált gyártási folyamatoknál
A felügyelt védőburkolatok biztosítják a helyszíni személyzet biztonságát a préssel és szerszámokkal végzett munka során. Az induktív érzékelők folyamatosan biztosítják a védőfedél zárt állapotát a folyamatok folytatása előtt.
Csavarérzékelés mobil darukon
Az induktív biztonsági érzékelőket darukon és más mobil berendezéseknél használják. Amikor a daru teleszkópos karja kinyúlik, az érzékelők érzékelik a csavarokat a szerkezeten. További hosszabbítás csak a biztonsági csavarok észlelése után lehetséges.
Ajtóvédelem a hegesztőcellákban
A személyi biztonság érdekében a hegesztőcellákban is induktív biztonsági érzékelőket használnak az ajtók védelmére. Az érzékelők itt arról gondoskodnak, hogy a hegesztési folyamat csak akkor történjen meg, ha a biztonsági ajtók zárva vannak.

Induktív biztonsági érzékelők AGV-kben és ollós emelőkben

A SIL2/PL d besorolású induktív biztonsági érzékelőket olyan területeken használják, ahol emberek és gépek szűk helyeken dolgoznak együtt – kompakt házuk ideálissá teszi őket a gyárakban vagy a gépekben, például az automatizált irányított járművekben (AGV) történő integrálásra.Induktív biztonsági érzékelő ollós emelőkben

 

A szabványosított OSSD interfész lehetővé teszi, hogy az eszközök könnyen és közvetlenül csatlakozzanak a meglévő biztonsági vezérlőkhöz és IO modulokhoz. A gyártósorok esetében induktív biztonsági érzékelők az ollós emelőbe szerelhetőek, ahol megbízhatóan észlelik a biztonságos véghelyzeteket.

Funkcionális biztonság az Ön alkalmazásaihoz

A Pepperl+Fuchs, mint az elektromos funkcionális biztonsági alkatrészek piacvezetője segít a szükséges szabványoknak történő megfelelésben.

Akár SIL 3 besorolású interfészmodult, akár PL e minősítésű érzékelőt keres, a több mint 700 SIL/PL értékelt eszközt tartalmazó portfóliónk egyetlen forrásból kínál számos lehetőséget. Így biztosítjuk, hogy mindig a legjobb megoldást kapja az Ön egyedi alkalmazásához.

Funkcionális biztonság

Kapcsolatfelvétel

Milyen előnyei vannak az új induktív biztonsági érzékelőknek az alkalmazásom esetén? És mely változatok a legalkalmasabbak számomra? Örömmel válaszolunk ezekre, és minden egyéb kérdésére is. Csak küldjön nekünk egy üzenetet, és mi gondoskodunk a személyes konzultációról egyik szakértőnkkel.