Ipari érzékeléstechika
+36 88 545 902
+36 88 560 472
Leválasztók, jelátalakítók
+36 88 545 902
+36 88 560 472

Az induktív biztonsági érzékelők megbízhatóan észlelik az ollós emelő helyzetét

Az alkalmazás

Az autógyártási ipar gyártósorainak számos pontján működik szorosan együtt ember és gép, így például a szállítószalagoknál. Az ollós emelőket a termelés különböző fázisaiban használják, a karosszériagyártástól a végső összeszerelésig. Az emelők az autókarosszériákat a szükséges megmunkálási magasságba mozgatják. Ez lehetővé teszi a dolgozók ergonomikus munkavégzését, így például a belső illesztések, ülések, abroncsok és lökhárítók összeszerelését az ügyfél igényeinek megfelelően.


A cél

Nem engedhető meg, hogy az ollós emelők mozgása veszélyforrássá váljon a közelükben dolgozó emberek számára. Az összeszerelés során az ollós emelők automatikusan a meghatározott munkavégzési magasságba emelkednek. A rendszer részei egymással szemben mozognak, amíg az emelő helyzete beáll. Annak biztosítása érdekében, hogy a dolgozók testrészei ne szoruljanak be a rendszer részei közé, csak akkor szabad munkát végezni az ollós emelőn, amikor annak helyzete már reteszelődött. Az asztalon lévő munkadarab csak akkor engedhető ki megmunkálásra, ha az érzékelő jelzi a végpozíció elérését.


A megoldás

Induktív biztonsági érzékelő az ollós emelőn.
Induktív biztonsági érzékelő az ollós emelőn.

Az induktív biztonsági érzékelők ideálisak az ollós emelők végpozíciójának megbízható észlelésére. Két NSB15-L2M-2E2-V1-S2D2 induktív biztonsági érzékelő használható a végpozíció –azaz a behúzott, illetve a kitolt állapot – észlelésére. Az érzékelő SIL 2/PL d-kompatibilis. A helytakarékos kialakításrugalmas szerelést tesz lehetővé, és megkönnyíti az ollós emelőbe történő beépítést.


Az előnyök

Az induktív biztonsági érzékelőknek nincs holtsávjuk, így nem szükséges minimális távolságot tartani a céltól. Célként használhatók szabványos fém működtető elemek vagy a támasztó szerkezet valamely fém része. Nem kell semmilyen beállítást végezni a célon vagy a gép részén. A biztonsági érzékelő TÜV-tanúsítvánnyal rendelkezik, és magas biztonsági értékek jellemzik. Ez azt jelenti, hogy közvetlenül integrálható a biztonsági hurokba. Ezenkívül az előírt rendszeres referenciafuttatások száma csökkenthető. A napi működési tesztek elvégzése helyett a működtetési intervallumok akár két hónapra is meghosszabbíthatók.


Műszaki jellemzők

  • Kompakt kocka alakú kialakítás fém talppal és elforgatható érzékelőfejjel
  • LED a kapcsolási állapot és a hibák jelzésére
  • Hatótávolság: 15 mm (síkba süllyesztve), 20 mm (nem síkba süllyesztve)
  • Alkalmazások a Cat. 2, PL d/SIL 2 besorolásig lehetségesek (redundáns kialakítás esetén akár a Cat. 3, PL e/SIL 3 besorolással is használható)

Rövid áttekintés

  • Az ollós emelő végpozícióinak megbízható észlelése
  • Nincs holtsáv, nincs minimális távolság az érzékelő és a cél között
  • A nagyfokú biztonsági jellemző révén kibővített tesztciklusok
  • Helytakarékos kialakításának köszönhetően rugalmasan beépíthető az ollós emelőbe

e-hírek

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesüljön az automatizálás világából érkező újdonságokról és érdekes információkról.

Feliratkozás
amplify – A Pepperl+Fuchs magazin

Fedezze fel online magazinunkat! Izgalmas sikersztorik, alkalmazástechnikai beszámolók, interjúk és regionális hírek várnak Önre.

Induktív biztonsági érzékelők, SIL 2 PL d

Mivel a SIL 2/PL d besorolású induktív biztonsági érzékelőknek nincs érzéketlenségi sávjuk, az érzékelő és a cél között minimális távolság megtartása nélkül kerülhet sor adatátvitelre. Fedezze fel a nagy igénybevételt jelentő környezetekhez optimalizált portfóliónkat.