Kompromisszumok nélkül!

Stílustalan-de-legalább-veszélyes bukósisak?

A kicsit biztonságos nem elég – inkább bízzon a szakértőkben.

Funkcionális biztonság gyártásautomatizálási alkalmazásokhoz

Évtizedes tapasztalat a biztonság terén

Évtizedes tapasztalat a biztonság terén

A Pepperl+Fuchs az automatizálási technológia egyik legismertebb és legelismertebb neve. Bízzon szakértőinkben, akik évtizedes tapasztalattal rendelkeznek a funkcionális biztonság terén.
Széles érzékelőválaszték

Széles érzékelőválaszték

Átfogó portfóliónk szinte bármilyen működési elv érzékelőit tartalmazza. A magas szinten specializált biztonsági érzékelők vagy az intelligens módon alkalmazott szabványos érzékelők számos lehetőséget kínálnak a legtöbb különböző biztonsági alkalmazás esetében.
Teljes körű megoldások tervezése

Egyedi megoldások tervezése

A Pepperl+Fuchs-nál többet kap egy egyszerű alkatrésznél: elkísérjük Önt a biztonságos alkalmazásához vezető úton, az egyéni biztonsági koncepció fejlesztésétől a testreszabott megoldásig.
Tudásátadás

Tudásátadás

A biztonság know-how kérdése: Teljes körű szolgáltatást nyújtó vállalatként saját szervezésű szemináriumokon ismertetjük meg Önnel pontosan azokat a szempontokat, amelyek a biztonsági alkalmazásokkal kapcsolatos munkája tekintetében fontosak.

Biztonsági termékek

ÚJ! Radarérzékelők és ultrahangos érzékelők CANopen interfésszel biztonsági alkalmazásokhoz

ÚJ! Radarérzékelők és ultrahangos érzékelők CANopen interfésszel biztonsági alkalmazásokhoz

Két erőteljes működési elv a biztonságos alkalmazásokhoz zord környezeti körülmények között: A Pepperl+Fuchs radaros és ultrahangos érzékelőket is kínál, amelyek az integrált CANopen interfésznek köszönhetően diagnosztika végzésére is alkalmasak. Hibabiztos vezérlővel kombinálva ezek az érzékelők biztonsági alkalmazásokban használhatók, akár PL c/SIL 1-ig, vagy redundáns kialakítással kétcsatornás architektúrában akár PL d/SIL 2-ig.

Mindkét érzékelőtípus erőssége az alacsony interferenciás működési elv, a rendkívül megbízható CAN kommunikáció, az EMC-ellenállás és a különösen strapabíró kialakítás, amely megfelel az IP68 vagy IP68/69 védelmi fokozatnak. Ez ideálissá teszi őket a kültéren alkalmazott járművek (pl. mobil gépek, nagy teherbírású AGV-k, targoncák) esetében fontos ütközés-elkerülés és környezetfigyelés biztosítására. Az M12 csatlakozásokon vagy a nyitott kábelvégekkel ellátott rögzített kábeleken kívül járműspecifikus csatlakozók, például DEUTSCH vagy AMP Superseal is rendelkezésre állnak, így a meglévő jármű elektromos rendszereibe való integrálás gyors és egyszerű. A jól ismert, forgatható és elfordítható érzékelőfejjel ellátott VariKont L2 kialakítás lehetővé teszi az érzékelők pontos beállítását a különböző telepítési helyzetekhez igazodva.

Tudjon meg többet itt:

Radaros érzékelők

Ultrahangos érzékelők

Még több iparfejlesztő innováció

Vezető nélküli és biztonságos szállítás a logisztikai központon keresztül ultrahang segítségével

Az AGV-ket megbízható módon védeni kell a haladási sávban tartózkodó személyekkel és tárgyakkal való ütközésektől, még a jármű rakott állapotában is. Az emelővillák előtti holtteret biztosítani kell a raklap leeresztése előtt. Ezeknek az alkalmazási módoknak meg kell felelniük az ISO 13849-1 szabvány 3 PL d kategóriájának. Ezeknek az eszközöknek zárt térben is működniük kell, és ellenállónak kell lenniük az olyan környezeti hatásokkal szemben, mint a por, a szennyeződés és a páratartalom.

A USi®-safety az egyetlen biztonságos ultrahangos érzékelőrendszer az EN ISO 13849 kategória 3 PL d szerint. Lehetővé teszi a háromdimenziós terek megbízható figyelését, így ideális az anyagmozgató berendezésekben való használatra.

Alkalmazási példák

Járművédelem az átadási pontokon és szűk helyeken

Automatizált járművek használata esetén mindig biztosítani kell a személyek és gépek sérülésének elkerülését. Ahhoz, hogy e feltétel a korábban leírt körülmények között garantálható legyen, az AGV biztonságos pozicionálását a PL d-vel összhangban szükséges elvégezni, miközben meg kell felelni az olyan szabványosított követelményeknek, mint a dokumentáció, a számítások elvégzése, stb. Az alkalmazott érzékelőtechnológia legmagasabb fokú precizitása és robusztussága mellett elengedhetetlen a szabványok és iránymutatások ismerete, a teljes biztonsági koncepció kidolgozása, valamint a számítások elvégzése és a hitelesítés.

Ebben a konkrét esetben a Pepperl+Fuchs egyedi megoldást nyújtott az ügyfélnek, amely a koncepció fejlesztésétől a megvalósításig minden szempontot felölelt.

A hidrogénüzemű járművek biztonságos tankolása

Az automatikus irányítású járműparkon belül gyakran különböző modelleket használnak, amelyekre különféle forgatókönyvek vonatkozhatnak: például az akkumulátorcsere vagy az üzemanyag-feltöltés kapcsán, továbbá a járműveket egyedileg kell azonosítani. A hidrogénüzemű járművek esetében különböző tartályok szerelhetők fel, amelyeket különféle nyomással lehet csak feltölteni. Mivel egy hiba súlyos személyi sérülést és gépkárt okozhat, megbízható azonosításra van szükség.

A Pepperl+Fuchs éppen ezért kifejlesztett egy biztonsági koncepcióból és alkatrészekből álló testreszabott, teljes körű megoldást. Két RFID-transzpondert csatlakoztatnak a járművekhez, amelyek mostoha ipari környezetben is használhatók – a szükséges SIL-szintet redundancia és a transzponder-információk biztonságos vezérlőrendszerben történő értékelése biztosítja.

A biztonságos maradványanyag-ellenőrzés csomagológépeknél

A biztonságos maradványanyag-ellenőrzés csomagológépeknél

Az ipari üzemek fokozott automatizálásával egyre nőnek a gépbiztonsági követelmények, ami a csomagolóipart is érinti. Például a szabvány változása miatt (az EN 1010-1:2004 szabvány az EN ISO 12643-4-re módosult) a csomagológépek potenciálisan veszélyes területein a jövőben a PL d-vel kell megakadályozni a kezelő beavatkozását a PL b helyett a lehető legnagyobb személyi védelem biztosítása érdekében.

A Pepperl+Fuchs ideális megoldást kínál, amely nemcsak költséghatékony, hanem könnyen integrálható is. A biztonsági koncepció az R100 sorozat két fotoelektromos érzékelőjén alapul, amelyek redundáns kialakításuk révén garantálják a szükséges biztonsági szintet.

Tegyen szert előnyre az általunk nyújtott know-how segítségével

Ingyenes letöltés!

Ingyenes letöltés!
Ha egy gépet az Európai Unió piacán forgalmaznak, a Gépekről szóló 2006/42/EC irányelv az alkalmazandó. A betartandó számos szabvány további követelményeket támaszt a géppel és a teljes folyamattal szemben.

De melyik szabvány vonatkozik az Ön alkalmazására, és mit kell pontosan betartani? Hogyan érheti el a szükséges biztonságintegritási szintet (SIL) vagy teljesítményszintet (PL)?

Tanulmányunkgyakorlati segítséget nyújt az ilyen kérdésekkel kapcsolatban: Ismerje meg a jelenlegi jogi és szabványos helyzetet, és egy példa alapján tudja meg, hogy milyen lépéseket kell megtenni, hogy gépei biztonságosak legyenek.

Szerezze be most ingyenes PDF-dokumentumát, és tudjon meg többet az olyan fogalmakról, mint:

  • Kockázatértékelés
  • Teljesítményszint
  • Kategória
  • Diagnosztikai lefedettség
  • MTTFd
  • és még sok más

Események és képzések a funkcionális biztonságról

Események és képzések

A Pepperl+Fuchs a képzési programok széles skáláját kínálja az automatizálási szakemberek számára. Ezek a programok a berendezések tervezésében részt vevő irányítási, mérnöki, gyártási és biztonsági személyzet igényeit tartja szem előtt.

Hivatkozások és gondolatok

A sikeresen megvalósított biztonsági megoldásoktól kezdve a termékfejlesztésekkel és a háttérben dolgozó emberekkel kapcsolatos információkig és gondolatokig– ebben a fejezetben többet megtudhat a funkcionális biztonsági kompetenciáinkról.
Biztonság a legmagasabb szinten

Egy vonat több százezer kilométert tud megtenni, mielőtt a kerekeit kopás miatt cserélni kellene. A rendszeres karbantartás az egyetlen megoldás annak érdekében, hogy ez a futásteljesítmény megvalósítható legyen. Az emelőplatformon végzett karbantartási munkák során a személyzet védelme érdekében a Kreitzler Industriebühnen GmbH a Pepperl+Fuchs biztonsági pozicionáló rendszerét használja.

Bővebben
Abszolút biztonság az AGV-k nyomvonal-irányításában

Az automatizálásra specializálódott Staudinger a Pepperl+Fuchs SIL 3/PL e elvárásokhoz kifejlesztett kamerarendszereit használja, hogy a legmodernebb automatizált vezérelt járművek biztonságosan követhessék a nyomvonalakat. A vállalat így az ügyfelek számára átfogó megoldást kínálhat, amely magában foglalja a vezérlési és vezetési technológiát, valamint magát a járművet is – mindezt egyetlen forrásból.

Bővebben
Forradalmasítottuk a biztonságot

A Pepperl+Fuchs volt az első gyártó, amely sikerrel járt a SIL 3/PL e szerinti biztonságos abszolút pozicionálás megvalósíthatóságában. Ebben a történetben többet megtudhat erről az egyedi fejlesztésről és a csapatunk előtt álló kihívásokról.

Bővebben
A repülőgép-ütközés biztonságosan kizárható

A HUBTEX Maschinenbau GmbH & Co. KG innovatív, többirányú munkaplatformot fejlesztett ki a repülőgépek építésével kapcsolatos összeszerelési feladatok elvégzésére. Megbízták a Pepperl+Fuchs szakértőit, hogy biztosítsák a szükséges biztonsági előírásoknak megfelelő érzékelőmegoldást. A három dimenzióban történő ütközések elkerülése érdekében az emelőt R2100 2-D LiDAR érzékelőkkel szerelték fel.

Bővebben
Küldetésünk a biztonság szavatolása

A Pepperl+Fuchs funkcionális biztonság terén elért sikerei szempontjából létfontosságú a cégen belüli szakértelem. Ebben az interjúban néhány szakértőnk megvitatja a napi munkát, a jelenlegi szabványokat, amelyeknek a termékeknek meg kell felelniük, és a tudás átadásának módszereit.

Bővebben
A biztonságról

Tudjon meg többet a funkcionális biztonság eseménydús történetéről ebben a szórakoztató interjúban, amelyet két iparági szakértőnkkel készítettünk: Honnan ered? Melyek voltak a főbb mérföldkövek a tudományág történetében? Hol tart ma az iparág és a Pepperl+Fuchs? Választ ezekre a kérdésekre az interjúban kaphat.

Elmélyülés a témában

A biztonságról

Kapcsolat