Sensorløsninger for mobilt utstyr

Enten det er på vei eller i terreng, må sensorer som brukes i mobilt utstyr, fungere pålitelig selv under tøffe forhold. Pepperl+Fuchs tilbyr en bred portefølje av løsninger skreddersydd for mobile applikasjoner – med sensorer med kraftig design, E1-godkjenninger eller CAN-interface.

Fordeler

Omfattende portefølje

Omfattende portefølje

Enten det er kollisjonsunngåelse, posisjonering eller rotasjonsovervåking, tilbyr Pepperl+Fuchs en omfattende portefølje av industrisensorer for alle typer mobile applikasjoner. De kompakte og robuste sensorene integreres enkelt i mobile maskiner og tåler de mest utfordrende utendørsmiljøene.
Skreddersydde løsninger

Skreddersydde løsninger

Sensorene fra Pepperl+Fuchs er utformet med bransjespesifikke krav i tankene. De har E1-godkjenninger samt CAN-interface for enkel integrering i mobile maskiner. Vi utvikler kontinuerlig nye løsninger for å møte behovene til kundene våre med mobilt utstyr.
En erfaren markedsleder

En erfaren markedsleder

Pepperl+Fuchs har mer enn 70 år med erfaring innen industriautomasjon, har løst en lang rekke ulike applikasjoner og utvikler nye teknologier kontinuerlig for å gjøre prosessene dine mer pålitelige og effektive.
Sensorik4.0®

Sensorik4.0®

Din suksess er viktig for oss: Opprett sikre og effektive prosesser, og oppgrader anlegget ditt til Industri 4.0 med intelligent sensorteknologi fra Pepperl+Fuchs!

Sensorer utformet for bruk i mobile maskiner

Anleggsmaskiner

Gravemaskiner, betongblandere, dumpere og kraner er bare noen av de kraftige anleggsmaskinene som opererer i tøffe miljøer. Industrisensorene som brukes på anleggsmaskiner, må være mekanisk og elektrisk robuste, pålitelige og presise. Pepperl+Fuchs tilbyr de riktige produktene for å møte de unike kravene til kjøretøyet ditt.

Landbruksmaskiner

Pålitelige sensorløsninger er avgjørende for sikker og effektiv drift av landbruksmaskiner. Med de riktige industrisensorene fra Pepperl+Fuchs kan produktiviteten økes i ulike prosesser – i traktorer, landbrukssprøyter, skurtreskere eller andre typer landbruksmaskiner.

Kommunale kjøretøy

Søppelbiler, offentlige busser og utrykningskjøretøyer som brannbiler trenger sensorer med høy ytelse for å fungere trygt og pålitelig under krevende forhold. Pepperl+Fuchs tilbyr en komplett portefølje av industrisensorer med E1-godkjenninger, spesielt utformet for bruk på offentlig vei.

Sensorer for mobile maskiner basert på Controller Area Network (CAN)

Controller Area Network (CAN) er en internasjonal kommunikasjonsstandard som er mye brukt på mobile maskiner for dataoverføring mellom innebygde kontrollere og deres ulike tilkoblede sensorer. CAN reduserer ledningsbehovet betydelig og gir et rimelig, holdbart nettverk. Pepperl+Fuchs tilbyr ultralydgivere, radarsensorer og krengningsgivere samt roterende enkodere med CAN J1939 og CANopen-interface for enkel integrering i CAN-baserte applikasjoner.

Posisjonering

Gravemaskin

Registrering av stempelposisjon i sylindere er avgjørende for presis overvåking og kontroll i en rekke mobile applikasjoner – fra hydrauliske sylindre på gravemaskiner til tømmemekanismene på lastebiler. Ultralydgivere kan installeres i et rør parallelt med sylinderen. På denne måten muliggjør de presis deteksjon av stempelposisjonen uten modifikasjoner av sylinderen. Avhengig av sylinderlengden kan ultralydgivere i UC800-F77S-, M18- eller M30-serien brukes.

Krengnings- og akselerasjonsmåling

Landbruksmaskiner

For landbruksmaskiner som distribuerer gjødsel og plantevernmidler, må avstanden mellom bommen og avlingen holdes så konstant som mulig for å oppnå optimal fordeling. Dette krever konstant kontroll av bommens krengning. F99 måleenhet for treghet måler bommens krengning på en pålitelig måte – til tross for konstante vibrasjoner, i alle værforhold og til tross for smuss og støv.

Rotasjonsmåling

Mobil kran

For å fastslå de tillatte posisjonene til bommen på mobile kraner må den nøyaktige posisjonen til utliggerne registreres. Roterende linelengdegivere er ideelle for dette formålet: I kombinasjon med en linelengdegiver er den integrerte roterende absoluttgiveren i stand til å registrere den nøyaktige lineære bevegelsen til utliggeren. Målemetoden og den tekniske utformingen sikrer høy robusthet mot ytre påvirkninger.

Kollisjonsunngåelse

Kollisjonsunngåelse

Mobile maskiner som gravemaskiner har ofte et ekstremt begrenset synsfelt bak og til sidene. For å unngå kollisjoner med mennesker, gjenstander eller andre kjøretøy overvåker ultralydgivere fra UC*-L2M-B16-serien disse områdene på en sikker måte. Det integrerte CAN-interfacet gjør at sensorene kan integreres direkte i kjøretøyets CAN-bussystem.

VIM-vibrasjonssensorer

De robuste og holdbare vibrasjonssensorene fra Pepperl+Fuchs spiller en viktig rolle i å overvåke tilstanden til roterende komponenter i mobilt utstyr. Ved å detektere vibrasjonshastighet, vibrasjonsakselerasjon, temperatur og lagertilstand, gir vibrasjonssensorene i VIM-serien avansert tilbakemelding og varsler brukeren når det er nødvendig med vedlikehold.

Vibrasjonsovervåking

Mobil betongblander

I mobile betongblandere utsettes blande- og pumpemotorer og trommelens tannhjul for mekanisk slitasje. For å utløse behovsbasert service av komponentene i rett tid må den mekaniske belastningen under drift registreres så nøyaktig som mulig. VIM3-vibrasjonssensorer fra Pepperl+Fuchs overvåker vibrasjonene til kritiske kjøretøykomponenter på en pålitelig måte. Når en definert grenseverdi er nådd, sendes en automatisk vedlikeholdsmelding, noe som muliggjør målebasert prediktivt vedlikehold.

Tilkobling

Mobil kran

For å kunne betjene tunge mobile kraner på en sikker måte brukes åtte induktive sensorer for å overvåke utliggerne. De enkelte signalene fra disse sensorene må kobles sammen logisk og sendes til kranens kontrollpanel. Y-splittere med en logisk tilkobling OG en aktivert sensorserietilkobling på kjøretøyet uten fordelingsbokser, reduserer ledningskompleksiteten og installasjonstiden.

Kontakt oss

Har du spørsmål om sensorløsningene våre for mobile applikasjoner?
Vi hjelper deg gjerne! Bare send oss en melding eller avtal et besøk hos en av ekspertene våre for å få mer informasjon om produktene du er interessert i.