Teknisk support Industrielle sensorer
Kundeservice, eksplosjonsbeskyttelse

Pepperl+Fuchs presenterer en helt ny serie vibrasjonssensorer

2021-11-12

Ny serie vibrasjonssensorer
Ny serie vibrasjonssensorer- også for Ex-område

Fra fresemaskiner til pumper og vifter til vindturbiner – uansett hvor vibrasjoner oppstår, spiller tilstandsovervåking og prediktivt vedlikehold en avgjørende rolle for å sikre personell og utstyr. For å utføre pålitelige målinger av vibrasjonshastighet og akselerasjon i lav- eller høyfrekvensområder, tilbyr Pepperl+Fuchs tre nye serier med vibrasjonssensorer. Disse enhetene for globale applikasjoner kommer med godkjenninger for Ex-område opp til Sone 1/21 og Div. 2, samt sertifiseringer for funksjonssikkerhet SIL1/PL c og SIL2/PL d — som oppfyller de høyeste sikkerhetskravene.


Tre serier for forskjellige bruksområder

I motsetning til sammenlignbare produkter, har Pepperl+Fuchs vibrasjonssensorer et spesielt bredt måleområde som er i stand til å måle vibrasjoner på opptil 128 mm/sekund. Med innkapslet elektronikk i et robust og kompakt hus, skiller disse sensorene seg ut på grunn av sin vedlikeholdsfrie drift og spesielt lange levetid. De er tilgjengelige i tre design med forskjellige funksjonsområder:

VIM3-sensorene, som lanseres snart, er de minste vibrasjonssensorene i serien, egnet for mindre komplekse applikasjoner. På den annen side er sensorene i VIM6-serien designet for bruk i områder med høy temperatur, hvor de brukes for å måle temperatur så vel som vibrasjon. En analog utgang er tilgjengelig for hver målte verdi. VIM6-serien er tilgjengelig med dupleks stålhus og er godkjent for bruk i eksplosjonsfarlige områder opp til sone 1/21. Mens VIM3-sensorene er sertifisert i henhold til SIL1/PLc for bruk i sikkerhetsapplikasjoner (IO-Link-versjon), er VIM8-serien nevnt nedenfor tilgjengelig med SIL2 PLd-godkjenning.

VIM8-serien med innkapslet elektronikk (kommer snart) er designet for bruk i krevende miljøer og Ex-sone 1/21 samt offshore-applikasjoner. Med SIL 2-godkjenning og et temperaturområde på -35 +125 ° C er disse sensorene også utstyrt med en rekke sofistikerte funksjoner. For eksempel, ved hjelp av den integrerte crest-funksjonen kan tilstanden til maskinlagrene overvåkes og maskinstans eller feil kan forhindres før skade oppstår. Valgfritt kan brukere definere to grenseverdier via dreiebrytere. Så snart disse verdiene overskrides, sendes de ut via to releer for prediktivt vedlikeholdsformål. Dette eliminerer behovet for omfattende programvareutvikling for å evaluere signalverdiene i en PLS.I turbiner og andre maskiner måler vibrasjonssensorene fra Pepperl+Fuchs pålitelig vibrasjonshastighet og akselerasjon.

Nyttig tilbehør

Porteføljen av vibrasjonssensorer kompletteres med nyttig tilbehør, inkludert monteringsadaptere, en fleksibel metallkanal og en beskyttende gummihylse. Metallrøret, som er tilgjengelig for sensortypene VIM6 og VIM8, beskytter kablene mot mekanisk påkjenning mens gummihylsen gir ekstra beskyttelse mot fuktighet og smuss.


Høydepunkt for de nye vibrasjonssensorene

  • Tre nye vibrasjonssensorer med godkjenninger opp til Ex-sone 1/21 (Div. 2) for optimal anleggstilgjengelighet og prosesssikkerhet
  • Spesielt robust kapslingsdesign og egnethet for sikkerhetsapplikasjoner i henhold til SIL1/PLc og SIL2/PL d
  • Den største vibrasjonssensoren VIM8 med innkapslet elektronikk tåler spesielt høye mekaniske og kjemiske belastninger og er laget med to justerbare releutganger for å oppdage kritiske grenser
  • Nyttig tilbehør: Beskyttende gummihylse beskytter mot hardt vær; metallrør beskytter kabelen mot mekanisk påkjenning

e-nyheter

Hvis du abonnerer på nyhetsbrevet vårt, vil du jevnlig motta nyheter og interessant informasjon fra automasjonsverdenen.

Abonner
amplify – Pepperl+Fuchs' magasin

Se nettmagasinet vårt! Du kan vente deg spennende suksesshistorier, applikasjonsrapporter, intervjuer og regionale nyheter.