Fabrika Otomasyonu
Proses Otomasyonu

Kömürle Çalışan Elektrik Santrallerinde Baca Gazı Temizliği

Uygulama

K-System ve SC-System Arayüz Modülleri ile Kömürle Çalışan Elektrik Santrallerinde Baca Gazı Temizliği.
K-System ve SC-System Arayüz Modülleri ile Kömürle Çalışan Elektrik Santrallerinde Baca Gazı Temizliği.

Baca gazı temizliği, yanma işleminin bıraktığı toz ve gaz halindeki kalıntıları baca gazından uzaklaştırır ve toz giderme, kükürt giderme ve azot giderme işlemlerini içerir. Baca gazından sülfürü çıkarmak için gaza, sülfür içeren bileşenlerle kimyasal olarak reaksiyona giren kireç suyu püskürtülür. Baca gazı, nitrojeni temizlemek için amonyak suyu ile işlenir. Toz, mekanik olarak temizlenen torbalı ve elektrikli filtreler ile uzaklaştırılır; bu filtreler otomasyon prosesinin bir parçası değildir.


Hedef

Kireç temizleme işlemini izlerken, kimyasal reaksiyonun kesintiye uğramasını önlemek için kireç suyu pompasının dönme hızı ve teslim hızı kontrol edilir, bu da sülfür bileşiklerinin aşırı boşalmasına neden olur. Kireç suyu deposunun doluluk seviyesi çok düşük olsaydı da aynı şey olurdu. Bu nedenle depo açma değerleri izlenir. Baca gazından nitrojeni uzaklaştırmak için hacmi nitrojen oksitlere, sıcaklığa ve baca gazının hacim akışına bağlı olan amonyak suyu enjekte edildiğinde, pompa arızasını erken bir aşamada tespit etmek veya kuru çalışmayı önlemek için ilgili ölçüm değerleri izlenir.


Avantajlar

Galvanik izolasyon ve SIL3'e kadar işlevsel güvenlik içeren K-System arayüz modülleri, sinyalleri bağımsız sistem bileşenleri ile kontrol odası arasında herhangi bir müdahale olmadan iletir. Patlama koruması sertifikasyonu olmayan sinyal koşullandırıcılar genellikle baca gazı temizliğinde kullanılır. K-System ile ortaya çıkan tüm gereksinimler tek bir portföydeki modüller kullanılarak karşılanabilir. DIN montaj rayına monte edilmiş sadece 6 mm genişliğinde modüllere sahip SC-System, kompakt ve verimli şekilde saha ve kontrol tarafı arasında galvanik izolasyon üreterek analog değerleri iletmeye uygun hale getirir.


Çözüm

Motor devrini izlemek için frekans dönüştürücülerin kullanılması, özellikle kireç suyu ve amonyak suyu enjekte eden pompalar için faydalı bir çözümdür. Bu, yetersiz baca gazı kükürt ve azot giderme işleminden kaynaklanan risklerin erken bir aşamada tespit edilmesini sağlar. Sinyal dönüştürücüler, frekans izlemeye ek olarak, kayma ve dönüş yönü algılama dahil olmak üzere başka hizmetler de sağlar. Verici güç kaynakları ve dolum seviyesi vericileri, teslim hızlarını ve dolum seviyesini izlemek ve her iki ortamın da sürekli beslenmesini sağlamak için kullanılır. Amonyak suyunun dozajı, baca gazının sıcaklığı da dahil olmak üzere bir dizi faktöre bağlı olduğundan, ilgili açma değerleri sıcaklık dönüştürücüler aracılığıyla belirlenir.


Özet

  • Frekans dönüştürücüler, amonyak suyunun yanlış enjeksiyonunu ve su ile ilgili sorunları önlemek için pompaların dönüş hızını ve teslim hızlarını izlemek için kullanılır.
  • İletken anahtar amplifikatörleri, kireç suyu deposunun doluluk seviyesini izler.
  • Sıcaklık, hacim akışı ve nitrojen oksit konsantrasyonu gibi baca gazı ölçüm verilerinin güvenli ve güvenilir sinyal dönüştürme ve amplifikasyon işlemi

e-haberler

Bültenimize abone olun ve haberlere ve otomasyon dünyası hakkında düzenli haberler ve ilginç bilgiler alın.

Abone Olun
amplify - Pepperl+Fuchs Dergisi

Çevrimiçi dergimizi keşfedin! Heyecanlı başarı hikayeleri, uygulama raporları, röportajlar ve bölgesel haberler sizi bekliyor.