Fabrika Otomasyonu
Proses Otomasyonu

Mevcut Tesislerde Varlık Yönetiminin Optimize Edilmesi

Uygulama

Modern varlık yönetimi için saha ve kontrol seviyeleri arasındaki iletişim mümkün olduğunca sürekli olmalıdır. Dijital iletişim, sahadaki sensörlerin ölçülen değerlere ek olarak tanılama ve konfigürasyon verileri göndermesini sağlar. Proses mühendisliği tesislerinde kurulu olan
hemen hemen tüm ölçüm cihazları, kanıtlanmış HART protokolünü kullanarak bu seçenekleri zaten sunmaktadır. Ancak, geleneksel aktarım yöntemleri orantısız derecede pahalı olacağından ek bilgiler genellikle kullanılmamaktadır.


Hedef

Sonuçta amaç, tesis kullanılabilirliğini optimize etmektir. Tesisin duruş süresi ve arızaları, minimum kaçınılmaz planlı müdahalelerle sınırlandırılmalıdır. Hizmet ve bakım, modern, dijital olarak desteklenen varlık yönetimi kullanılarak optimize edilebilir. Bu optimizasyon aynı zamanda enstrümantasyon
dokümantasyonu ve kalite yönetimine de yarar sağlar. Sürekli iletişim, yüksek işlevli, geleneksel analog sensörleri ve aktüatörleri değiştirmeye gerek olmadığından, kurulu tabana önemli bir müdahale gerektirmeden büyük veri uygulamalarını da kolaylaştırabilir.


Çözüm

LB/FB uzak I/O sistemleri kullanıcıları, analog saha cihazlarını kullanmaya devam ederken dijital iletişimin tüm avantajlarından yararlanır. Sistem, sensörleri ve aktüatörleri 4 mA … 20 mA gibi analog bir arayüze ve NAMUR sensörlerini ve valflerini bir kontrol sistemine dijital olarak bağlar. LB/FB uzak I/O sistemleri, ölçülen değere ek olarak, HART uyumlu saha cihazlarının tüm tanılama ve konfigürasyon verilerini de iletir. Bu, enstrümantasyonu hem varlık yönetimi hem de proses optimizasyonu için şeffaf hale getirir. Önleyici hizmet konseptleri, kontrol sisteminde ek mühendislik gerektirmeden uygulanabilir. LB/FB uzak I/O sistemleri modülerdir ve sensörlerin yakınındaki tehlikeli alanlara kurulabilir. Sistemler bir arka panel, bir güç kaynağı ünitesi, I/O modülleri ve bir ağ geçidinden oluşur. LB sistemi Bölge 2/Bölüm 2 ve tehlikesiz alanlar için uygundur. FB sistemi Bölge 1 için mevcuttur.


Avantajlar

Saha cihazları, HART ve HART/IP kullanılarak doğrudan adreslenebilir. Her saha cihazı için ayrı bir HART modem kullanmak, yüksek aktarım hızları sağlar, yani bekleme süresi yoktur. HART/IP protokolü PROFINET ile paralel olarak kullanılabilir ve varlık yönetim sistemi, kontrol sistemi ile paralel olarak verilere erişebilir. Günümüzde kurulan uzak I/O istasyonları, saha cihazı verilerine erişim sağlamak için HART Over PROFIBUS sunar. Pepperl+Fuchs, teslimattan önce talep üzerine test edilebilen ön kablo bağlantısı dahil eksiksiz, kuruluma hazır çözümler sunar. Pepperl+Fuchs yan kuruluşu Neoception'ın yenilikçi yazılım çözümleri ve endüstriyel IoT hizmetleri, saha cihazlarının mevcut BT'ye sorunsuz bir şekilde entegre edilmesini sağlar.


Özet

  • Analog saha cihazları, dijital iletişim için bir arayüz eklenmesiyle kullanımda kalabilir
  • Varlık yönetimi için konfigürasyon ve tanılama verileri gerçek zamanlı olarak mevcuttur
  • Minimum yatırım ve kurulum maliyeti
  • Denenmiş ve test edilmiş HART protokolüne dayalıdır
  • Bölge 1 ve 2 ve Bölüm 2'de kurulum için

amplify - Pepperl+Fuchs Dergisi

Çevrimiçi dergimizi keşfedin! Heyecanlı başarı hikayeleri, uygulama raporları, röportajlar ve bölgesel haberler sizi bekliyor.

e-haberler

Bültenimize abone olun ve haberlere ve otomasyon dünyası hakkında düzenli haberler ve ilginç bilgiler alın.

Abone Olun
PROFINET Ağ Geçidi

Pepperl+Fuchs'un yeni LB/FB PROFINET ağ geçitleri, proses endüstrilerinde IIoT 4.0 uygulamalarının kapısını açıyor.