Fabrika Otomasyonu
Proses Otomasyonu

Tesislerin Verimli Şekilde Dijitalleştirilmesi için Uzak I/O Sistemlerinin Kullanılması

Cihazları Değiştirmeden Dijital İletişime Geçiş Yapma

Uygulama

Bir proses tesisinin kullanım ömrü boyunca, ölçüm ve kontrol teknolojisinin bir veya iki kez değiştirilmesi gerekecektir. Bu, kullanıcıya dijital iletişim yöntemlerini kullanarak yükseltilmiş kontrol teknolojisini kurma ve tesiste dijitalleştirmeyi ilerletmek için mükemmel bir fırsat sunar. Aynı zamanda kullanıcı, tesiste kurulu analog bağlantı kullanan mevcut saha cihazı tabanında halihazırda yapılmış olan yatırımı koruyabilir. Dijital iletişim, mevcut daha yüksek bilgi hacminden özel olarak yararlanarak, verileri doğru şekilde aktararak ve uzaktan yapılandırma ve teşhise olanak sağlayarak tesis işletim verimliliğini artırır.


Hedef

Servis ve bakım için daha iyi seçenekler sağlamak üzere tesisi dijitalleştirin ve böylece tesisin durma süresini önleyin. Giderek daha katı olan kalite yönetimi gerekliliklerine ve GMP kılavuzlarınauyumluluğu göstermek için mümkün olan yerlerde otomatik prosesleri kullanarak cihazları kapsamlı şekilde belgeleyin. Geleneksel otomasyon kapsamı dışında kalan uzman sistemlerin proses optimizasyonları önerebilmek için ihtiyaç duydukları verileri aldıklarından emin olun. Ancak, proseste kullanılmaya devam edebilmeleri için iyi işleyen saha cihazlarının bakımı önemlidir. Zorluk, hem analog hem de ayrık sensör teknolojisine ve aktüatörlere sahip bir dizi farklı cihazı son teknoloji, Ethernet tabanlı gerçek zamanlı iletişim altyapısına entegre etmek ve cihazları çok çeşitli farklı sistemlere bağlamakta yatmaktadır.


Çözüm

Pepperl+Fuchs'un uzak I/O sistemleri, halihazırda kurulu olan temel teknoloji ile herhangi bir sayıdaki harici sistem arasındaki boşluğu doldurur. Saha cihazlarında daha önce kullanılmayan veriler HART kullanılarak okunur. I/O modüllerindeki her kanal için ayrı bir HART modem kullanarak, veriler mümkün olan en yüksek hızda okunabilir; bu, geleneksel bir HART çoklayıcıyı kullanmaya kıyasla 80 kata kadar daha hızlıdır. Saha cihazlarından gelen konfigürasyon, durum ve teşhis verileri daha sonra doğrudan bir varlık yönetim sistemine veya HART/IP kullanılarak diğer gerekli uygulamalara aktarılır. Bu süreç, proses kontrolü için kullanılan PROFINET protokolüne paralel olarak yürütülür. Diğer uygulamalar da verileri okumak ve uygun şekilde işlemek için HART/IP'yi kullanabilir.

Avantajlar

Uzak I/O, tesisin dijitalleştirilmesi için yatırım maliyetlerinin aşağıdakiler yoluyla yönetilebilir kalmasını sağlar:

  • Tesiste kurulu olan temel saha cihazlarının bakımının yapılması
  • Bekleme süresi olmadan saha cihazlarına doğrudan erişim sağlanması
  • Kontrol seviyesine erişmek zorunda kalmadan varlık yönetimi sisteminin basit mühendisliğinin sağlanması
  • Proses kontrolü için de kullanılan Ethernet bağlantısı aracılığıyla doğrudan ve uygun maliyetli bir bağlantı sağlanması

Bu, tesis bakımını basitleştirir ve bakım maliyetlerini azaltır. Uzman sistemler, ürün kalitesini artırmak veya enerji tüketimini ve dolayısıyla maliyetleri azaltmak amacıyla proses sıcaklığını optimize etmek gibi proses optimizasyonlarını belirlemek için artık mevcut olan verileri kullanabilir.


Özet

  • Saha cihazlarını değiştirmeden dijitalleştirme
  • Saha cihazlarındaki tüm verilere hızlı ve doğrudan erişim
  • PROFINET'e paralel olarak gerçekleştirilen iletişim
  • Basit mühendislik

e-haberler

Bültenimize abone olun ve haberlere ve otomasyon dünyası hakkında düzenli haberler ve ilginç bilgiler alın.

Abone Olun
amplify - Pepperl+Fuchs Dergisi

Çevrimiçi dergimizi keşfedin! Heyecanlı başarı hikayeleri, uygulama raporları, röportajlar ve bölgesel haberler sizi bekliyor.