Teknisk support Industrielle sensorer
Kundeservice, eksplosjonsbeskyttelse

Ultralydsensor UC-F77—En serie for alle applikasjoner

2017-03-17

Ultralydserien F77 har en mengde interessante egenskaper og funksjoner pakket inn i et kompakt og robust hus …
Ultralydserien F77 har en mengde interessante egenskaper og funksjoner pakket inn i et kompakt og robust hus

Ultralydsensorer fra Pepperl+Fuchs er løsningen i mang en applikasjon innen industriell automatisering. Med den nye serien ultralydsensorer UC-F77 får du fordelene av ultralyd måleprinsipp sammen med en mengde egenskaper og justeringsmuligheter. Det gir deg en fleksibel løsning og en mengde muligheter.

"Under utviklingen av UC-F77 ble det klart at produktserien ville bli en skikkelig kraftkar! Det er langt innpå umulig å kombinere så mange nyttige funksjoner inn i et så kompakt hus" uttaler produktsjef Carsten Heim. Serien er tilgjengelig i standard hus, og også i et såkalt "side-looker"- hus. Begge kapslingstypene er like små og rekkevidden er imponerende. Kapslingen er bare 31mm høy, og deteksjonsavstanden er opp til hele 800mm.


Minimal dødsone for deteksjon på korte avstander.

Selv på korte avstander har sensorserien helt spesielle egenskaper. Cartsen Heim uttaler: "Den har et helt spesielt liten dødsone. Det betyr at objekter helt inn mot sensoren kan detekteres pålitelig" I tillegg kan svitsjepunker, utgangssignal, utgangslogikk, og bredden på lydstrålen enkelt justeres direkte på sensoren ved hjelp av de innebygde programmeringsknappene.På grunn av alle de gode egenskapene, den korte dødsonen og den kompakte kapslingen, er F77 egnet for bruk i svært mange applikasjoner.


Avanserte sensorfunksjoner gir gir høy prosesspålitelighet.

Et annet fortrinn er den eksepsjonelle prosesspåliteligheten: Lydsignalets bredde kan justeres presist enten direkte ved hjelp av de innebygde programmeringsknappene eller ved hjelp av programvaren PACTware™. I tillegg kan man presist og nøyaktig undertrykke signalene fra falske ekko. F77-serien er også den eneste på sin størrelse som tilbyr automatisk synkronisering. Det betyr at man kan sette opp til 10 sensorer ved siden av hverandre i "single mode" eller "multiplex mode" uten mekanisk lydseparasjon. Interferens mellom sensorene blir forhindret, og sensorer kan monteres tett på hverandre uten at responstiden påvirkes negativt.Automatic synchronization allows operation of up to ten F77 ultrasonic sensors mounted closely together—without cross-talk.

Enkel idriftsettelse med integrert IO-link

Blant de mange spennende funksjonene er innebygd IO-link integrasjon. Med IO-link kan sensorene konfigureres via styresystemet og også viktige diagnosedata kan overføres. I tillegg til alle de mange andre funksjonene, åpner IO-link for digital kommunikasjon helt ned på sensornivå. De mange funksjonene i F77-serien gjør den velegnet til applikasjoner der ultralydprinsippet tidligere ikke har fungert tilfredsstillende.


Høydepunkt

  • Tipasningsdyktig: En sensor kan benyttes i mange applikasjoner.
  • Presis og pålitelig: Høy støyimmunitet og multiplexfunksjonalitet for maksimal pålitelighet
  • Enkel integrasjon: Kompakt og plassbesparende kapsling med mange og enkle montasjemuligheter
  • Enkel idriftssettelse: Intuitiv programmering via trykknapper eller programvaren PACTware
  • Parametrering og kontroll via IO-Link kommunikasjon

e-nyheter

Hvis du abonnerer på nyhetsbrevet vårt, vil du jevnlig motta nyheter og interessant informasjon fra automasjonsverdenen.

Abonner