Teknisk support Industrielle sensorer
Kundeservice, eksplosjonsbeskyttelse

IO-Link gir nye muligheter inn induktive posisjoneringssystemer

2017-12-07

Posisjoneringssystemet PMI F90 brukes for produksjon av spindler
PMI F90 brukes for produksjon av spindler

Pepperl+Fuchs er en pioner innen sensorteknologi og vi streber hele tiden etter å tilby nye produkter og løsninger til våre kunder. En av våre siste innovasjoner er  PMI F90 og PMI F112. Disse produktene har en mengde interessante funksjoner og baner veg for nye og moderne Industri 4.0-applikasjoner. Begge produktene leveres med IO-link som standard for individuell parameter-setting. IO-Link-funksjonaliteten gir også mulighetet til å sende ut nyttig statusinformasjon.


Stor fleksibilitet. Mange funksjoner. Mange applikasjoner.

Induktive posisjoneringssystemer fungerer kontaktløst og består av induktive sensorer og et dempingselement. Det er ikke nødvendig med noe spesielt måleobjekt. En maskindel i stål kan detekteres direkte. Det gir plassbesparelse og reduserte kostnader.

Et typisk bruksområde er innen maskinering, for eksempel produksjon av spindler. Men det finnes også tallrike andre applikasjoner innen trykkemaskiner, papirmaskiner, pakkemaskiner, løfteutsyr, kjøretøy etc. På grunn av et meget robust design, er funksjonaliteten også garantert i krevende industrielle miljøer. På grunn av at avstanden til måleobjektet ikke er kritisk, egner systemene seg også til bruk der det er kraftige vibrasjoner. Med sertifisering i henhold til ATEX  Zone 2/22 eller Division 2, er det også tillatt å benytte systemene i Ex-områder


Induktivt posisjoneringssystem PMI F90


Automatisk lagring av parameterinnstillinger letter arbeidet ved utskiftning av sensor.

PMI F90 er tilgjengelig i lengder på 40 mm, 80 mm og 120 mm, og kan derfor passe inn i mange applikasjoner. PMI F90 er en kosteffektiv løsning som både sender kontinuerlige målesignaler og grenseverdisignaler. PMI F90 har også en automatisk lagring av parametreringsdata. Det gjør jobben enklere om en sensor må byttes ut.

Mange fordeler med integrert IO-Link

Både PMI F90 og PMI112 har innebygget IO-Link interface. Med IO-Link kan man for eksempel detektere om måleobjekter er utenfor sensorens rekkevidde eller om signalkvaliteten ikke er optimal. IO-Link benyttes også til å sette kundespesifikke data som måleområde og spesielle funksjoner. Event-logger kan også tas ut under drift og sendes til styresystemet. Gjennom en tilknyttet IO-Link master kan statusdata, driftstimer og andre data avleses. Dermed kan man få gode data for tilstandskontroll som igjen danner grunnlaget for forebyggende vedlikehold.

 


Høydepunkt

  • IO-Link interface for kundespesifikk parametersetting
  • Kontinuerlig deteksjon av 2 objekter
  • Ikke behov for spesielt måleobjekt. Sparer tid og kostnader
  • ATEX -versjoner for Ex-område (Zone 2/22, Div. 2)
  • Tilgjengelig i flere forskjellige lengder.

e-nyheter

Hvis du abonnerer på nyhetsbrevet vårt, vil du jevnlig motta nyheter og interessant informasjon fra automasjonsverdenen.

Abonner