Teknisk support Industrielle sensorer
Kundeservice, eksplosjonsbeskyttelse

Bruk av Remote-I/O-systemer for effektiv digitalisering av anlegg

Migrering til digital kommunikasjon uten utskifting av enheter

Applikasjonen

I løpet av levetiden til et prosessanlegg må måle- og kontrollteknologien skiftes ut en gang eller to. Dette gir brukeren den perfekte muligheten til å installere oppgradert kontrollteknologi og drive frem digitalisering på anlegget med digitale kommunikasjonsmetoder. Samtidig kan brukeren beskytte den eksisterende investeringen i grunnfeltenhetene som er installert på anlegget, som bruker analog tilkobling. Digital kommunikasjon forbedrer anleggets driftseffektivitet ved spesifikt å ta i bruk det høyere volumet av tilgjengelig informasjon, overføre data nøyaktig samt legge til rette for ekstern konfigurasjon og diagnostikk.


Målet

Digitalisering av anlegget gir bedre alternativer for service og vedlikehold, og dermed unngår du driftsstans på anlegget. Omfattende dokumentasjon av instrumentering – ved bruk av automatiserte prosesser der det er mulig – for å demonstrere overholdelse av de stadig strengere kvalitetsstyringskravene og GMP-retningslinjene. Sørge for at ekspertsystemer som ligger utenfor tradisjonelt omfang av automasjon, mottar dataene de trenger for å kunne foreslå prosessoptimalisering. Det er imidlertid viktig å opprettholde velfungerende feltenheter, slik at de kan fortsette å brukes i prosessen. Utfordringen ligger i integrering av en rekke forskjellige enheter som har både analog og diskret sensorteknologi og aktuatorer, inn i en toppmoderne, Ethernet-basert infrastruktur med sanntidskommunikasjon, og tilkobling av enhetene til et stort utvalg forskjellige systemer.


Løsningen

Remote-I/O-systemene fra Pepperl+Fuchs bygger bro mellom grunnteknologien som allerede er installert, og en rekke eksterne systemer. Tidligere ubrukte data i feltenhetene leses ut ved bruk av HART. Ved å bruke et separat HART-modem for hver kanal i I/O-modulene, kan dataene leses ut ved høyeste mulige hastighet, som er inntil 80 ganger raskere enn ved bruk av en vanlig HART-multiplekser. Konfigurasjon, status og diagnosedata fra feltenhetene overføres deretter direkte til et system for ressursstyring eller andre nødvendige applikasjoner ved bruk av HART/IP. Prosessen utføres parallelt med PROFINET-protokollen, som brukes til prosesstyring. Andre applikasjoner kan også bruke HART/IP til å lese ut dataene og behandle dem etter behov.

Fordelene

Remote I/O sikrer at investeringskostnadene for digitaliseringen av anlegget holder seg håndterbare ved å

  • vedlike holde grunnfeltenhetene allerede montert i anlegget
  • gi direkte tilgang til feltenhetene uten ventetider
  • legge til rette for enkel konstruksjon av ressursstyringssystemet uten å trenge tilgang til kontrollnivået
  • gi direkte og kostnadseffektiv tilkobling via Ethernet-tilkoblingen som også brukes til prosesstyring

Dette forenkler vedlikehold av anlegget og reduserer vedlikeholdskostnader. Ekspertsystemer kan bruke dataene som nå er tilgjengelige, til å fastslå prosessoptimaliseringer – for eksempel optimaliseringen av prosesstemperaturen for å øke kvaliteten på produktet eller redusere energiforbruket og dermed kostnadene.


I korte trekk

  • digitalisering uten utskifting av feltenheter
  • rask og direkte tilgang til alle data i feltenhetene
  • kommunikasjon utført parallelt med PROFINET
  • enkel konstruksjon

e-nyheter

Hvis du abonnerer på nyhetsbrevet vårt, vil du jevnlig motta nyheter og interessant informasjon fra automasjonsverdenen.

Abonner
amplify – Pepperl+Fuchs' magasin

Se nettmagasinet vårt! Du kan vente deg spennende suksesshistorier, applikasjonsrapporter, intervjuer og regionale nyheter.