"Birbiriyle tanışmak için dünyayı bir araya getirmek". Bu sloganı desteklemek ve daha fazla yolcu uçurmak için havacılık endüstrisi, mevcut filosuna daha büyük kapasiteli uçaklar ekliyor. Airbus A380 tek sınıf konfigürasyonu, 840 adede kadar yolcu uçurabilir ve şimdiye kadar yapılmış en büyük uçak olarak kabul edilir. Uzunlamasına, neredeyse bir futbol sahasının kale çizgisinden kale çizgisine kadar bir boyuta sahiptir, kanat uçları ise sahanın kenar çizgilerinin fazlasıyla dışına kadar çıkacak uzunluktadır. Bu dev için havaya uçmak ne kadar şaşırtıcı olursa olsun, A380 yerde de önemli zorluklarla karşı karşıya. Mevcut havaalanı yanaşmalarına entegre etmek için ultrasonik sensörler kullanılarak sorunsuz otomatik yaklaşma ve kısaltma için yeni yolcu köprüleri tasarlanmıştır.
Yolcu köprüleri, bir uçtan havaalanı terminali binasına bir pivot ile kalıcı olarak bağlanır ve farklı boyut ve konturdaki uçakları barındırmak için sola veya sağa sallanabilme, yükseltilip alçaltılabilme, uzatılabilme veya geri çekilebilme özelliğine sahiptir. Yolcu köprüsünün sorunsuz hareket etmesi büyük ölçüde geri besleme sensörlerinin doğrusallığına ve tekrarlanabilirliğine bağlıdır. Bir hata payı, milyon dolarlık uçaklara büyük zarar verebilir. Ayrıca, sensörlerin zorlu açık ortam koşullarında çalışması gerekir.
Pepperl+Fuchs, ultrasonik sensörlerle ilgili bilgilerin yer aldığı çeşitli indirilebilir belgeler sunar. Ultrasonik sensörlerle ilgili genel teknoloji kılavuzunun yanı sıra artık ultrasonik sensörlerle çift malzeme algılamaya odaklanan yeni kılavuzu da indirebilirsiniz. Ücretsiz PDF belgenizi indirin ve saha çalışmalarınız için değerli görüş ve önerilerden yararlanın!