Serviceline Industriële Sensoren
Serviceline Explosiebeveiliging

Mobiele scanner voor magazijnbeheerssystemen

De OHV300 maakt een volledig magazijnbeheer mogelijk


De OHV300 levert maximale efficiëntie bij magazijnbeheer, voorraadtellingen en algemene voorraadprocessen.

De toepassing

Vaak worden magazijnbeheerssystemen geassocieerd met enorme distributiecentra vol met hoge rekken waar automatische kranen bliksemsnel heen en weer bewegen. Niet te verwaarlozen zijn echter de talloze, kleine en middelgrote beheerssystemen die onmisbaar zijn voor vele bedrijven in een brede waaier van toepassingsvelden zoals o.a. aankoop, productie en distributie. In een dergelijke toepassing zijn volledig automatische magazijnen vaak geen haalbare oplossing vanuit economisch of technisch oogpunt. Producten worden daarentegen manueel aan de voorraad toegevoegd of eruit verwijderd. Het personeel is echter steeds op zoek naar maximale efficiëntie in het dagelijkse magazijnbeheer, bij de voorraadtellingen en tijdens algemene voorraadprocessen.


Het doel

Het manueel toevoegen en verwijderen van stock verschilt van de processen die in volledig automatische magazijnen worden gebruikt. Het verstoort de werkstroom wanneer werknemers continu heen en weer moeten lopen tussen het magazijn en een vaste pc om voorraadgegevens in te voeren en te actualiseren. Het gebruik van een intelligente mobiele codelezer komt tegemoet aan deze werkvereisten. De scanners moeten in staat zijn om alle standaard 1D- en 2D-codes te lezen en het volledige magazijnbeheerssysteem in parallel op de codelezer in kaart te brengen.De OHV300 is gebruiksvriendelijk en leest zowel kleine 2D- als lange 1D-codes

De oplossing


De OHV300 handheld codelezers voeren moeiteloos taken uit van productregistratie tot volledig magazijnbeheer. Om goederen in de stock op te nemen kan de gebruiker productspecifieke gegevens eenvoudig met de scanner of via het toetsenbord ingeven. Opgeslagen data, zoals locatie en hoeveelheid, kunnen te allen tijde worden geverifieerd, eenvoudigweg door de productcode te scannen. Het toetsenbord en ingebouwd kleurenscherm zorgen voor een gebruikersvriendelijke werking en informatieweergave. Voor bijkomende bewerkingen en ten behoeve van back-ups kan de informatie in tabelvorm naar ERP-systemen worden geëxporteerd door de OHV300 draadloos met de USB-lader van een pc of met een smartphone of tablet te verbinden.


De voordelen

De mobiele scanner beschikt over een aantal speciale features om gebruikers bij hun werk te helpen. De handheld leest met gemak codes op reflecterende oppervlakken of door de krimpfolie rond verpakte producten heen, en kan zowel grote als kleine codes op hetzelfde apparaat weergeven dankzij de dubbele lens. De codelezer biedt maximale flexibiliteit bij de aanpassing aan specifieke toepassingseisen, zoals bijv. de integratie in ERP-systemen zonder uitvoerige programmering. Zijn compatibiliteit met JavaScript biedt elke denkbare optie voor een implementatie van uw eigen toepassingen zonder het gebruik van een pc.


De OHV300 handheld codelezer in het kort

  • Toetsenbord en scherm voor een eenvoudig voorraadbeheer
  • Eenvoudige en flexibele integratie in ERP-systemen via aanpassing van de uitgangstring
  • Parametrering en programmering van de handheld scanner zelf met behulp van besturingscodes met JavaScript
  • Betrouwbaar scanresultaat voor korte 2D- en lange 1D-codes
  • Draadloze dataoverdracht via Bluetooth

e-news

Abonneer je op onze nieuwsbrief om updates en interessante informatie uit de automatiseringswereld te ontvangen.

Abonneer je

Lees de meest recente editie van e-news:

  • Industriële sensoren
  • Explosiebeveiliging